Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lidl - uzitecne veci (nejen) pro motoristy

Recommended Posts

Odesláno
Děkuju všem za příspěvky. No nakonec se mi to jakž takž povedlo ošéfovat, bohužel jsem zjistil, že to lepidlo jaksi pořádně nelepí, naštěstí už tam skoro vůbec nejsou bublinky, tak alespoň něco. :(

poradne se to prilepi az tak po dvou - trech dnech (no ted v tyhle zime mozna jeste dele) ta zbytkova voda musi vyschnout, minimalne ty dva dny nestahuj okynka nebo se ti to shrne

Odesláno

Pokud ještě řešíte zda musí mít folie i vzádu homologaci tak jsem psal kámošce co je u dopraváků a odpověď je tato cituji:

\"ahojky u zadních bočních skel je to úplně jedno, řeší se jen

přední boční a čelní sklo, takže můžeš být úplně v klidu, ju?...

kdybys cokoli potřeboval vědět a já budu vědět, tak není problém ju?... tak papa\"

[upravil dne 8/4/13 13:41 od NutT]

Odesláno
2000Kč vs. 200Kč. Někomu to možná nepřijde jako zásadní rozdíl, bohužel my, kteří obracíme každou korunu a musíme se starat sami o sebe tam ten rozdíl 1800Kč prostě vidíme. Vše je jen a pouze o penězích, bohužel.

Chápu, že mít polepenou \"Cáru\" supr-čupr foliema z Lidlu za 200,- Kč se někomu může jevit jako super benefit.

A abych nebyl tak jízlivý, přidám pár bonmotů:

1) Auto na hlíny (čti: lité disky) nejezdí

2) Utáhl šroubek - 5 dolarů, věděl který - 95 dolarů (učet za opravu Fordky T kdesi v zapadlé dílně na americkém středozápadě v roce 1930, vystavený místním kovářem)

;):papa

Odesláno

Informace k dané problematice od Dekra:

Celkovou propustnost světla oken vozidla nižší než 70% předpisy připouštějí pouze

u střešního okna, zadních bočních oken a zadního okna vozidla za podmínky, že je

vozidlo vybaveno pravým i levým vnějším zpětným zrcátkem schváleného typu, dále

že je po montáži fólií zachována minimální propustnost, viditelnost 3. brzdového

světla a že značení dodatečného tónování (fólií) odpovídá požadavkům

mezinárodních předpisů, popř. schválení technické způsobilosti MD ČR.

Fólie oken shodně jako ostatní výbava jejíž technická způsobilost se schvaluje, jsou

uvedeny v příloze č. 15 vyhlášky MDS ČR č. 341/2002 Sb.–bod 20. Zasklení vozidel.

... myslím, že je to naprosto jasné - tedy musí být homologované a označené. Mimochodem ten předpis je velmi zajímavý, když to člověk čte tak nelze mít v autě ani nehomologovaný držák telefonu.... mimochodem úprava zaslení okem podléhá vždy do Tzv \"Typově schvalovanou výbavu vozidla\" takže plechy ano, ale homolgované a nebo origo od výrobce. :papa

Guest servisman
Odesláno

co tak čtu tak bude muset být i homologovaný řidič :D

Guest servisman
Odesláno

pokud jsou folie hnus tak co dodat na zadní okna když má někdo děti ?

Odesláno

Tak já mám na zadních bočních oknech roletky, ale chápu, že je tam nemají všichni, takže z pohledu toho aby na děti nepražilo tolik slunce bych ty fólie chápal. Ve Felině jsem do okna skřípnul dětskou látkovou plenu, když jsme jeli někam dál, aby to na ně nesvítilo. Takže jako nouzový řešení to taky šlo.

Guest servisman
Odesláno

pokud je v autě klima tak není problém ,ale auto bez klimy je rádo i za ty folie či jiné dodělávky

Odesláno
Tak já mám na zadních bočních oknech roletky, ale chápu, že je tam nemají všichni, takže z pohledu toho aby na děti nepražilo tolik slunce bych ty fólie chápal. Ve Felině jsem do okna skřípnul dětskou látkovou plenu, když jsme jeli někam dál, aby to na ně nesvítilo. Takže jako nouzový řešení to taky šlo.

Případně clony se dají koupit v rozmezí od cca 35,- za medvídkové do 1200,- za přesné a kvalitní na konkrétní model. Kvůli tomu přece nebude dělat z auta rakev.

Odesláno

Pitomec? Já napsal o někom že je pitomec, nebo pitomec bez vkusu? Myslím, že ty jsi napadnul ty co se řídí předpisy výrazem ovce.

Vkus je poměrně subjektivní věc někdo rád trpaslíky někdo ne. Podle mého vkusu je použití fólií na pouze zadních oknech nehezké - dodávkoidní, vhodné např. pro vozy pohřební služby. Pokud někomu toto nevadí nebo se mu to líbí ať tak činí - je to jeho věc. Co mi vadí je \"čecháčkovství\" typu - vím, že to tak nemá být, ale stejně to budu dělat a říkám tomu \"zdravý rozum\". Já tomu říkám anarchie. Já jsem totiž ta ovce co se řídí předpisy a za ty co ne se docela stydím.

Odesláno

Jihočeský koblížku děkuji za upozornění! Folie sice byla šlápnutím do hnědého, ale sprej s oranžovým a zeleným víčkem (kokpit spray a čistič čalounění) si zajisté nejenom já určitě nenechám ujít! :papa

Trochu přemýšlím i nad tím motorovým olejem, ale asi nadále zůstanu o Total Quartz, i když tento je asi o polovinu levnější no ale jak se říká asi tedy cena není úplně vše a motor má být mazaný! :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...