koroner Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Zdravím všechny, mám dava dotazy. Peugeot 308SW 1.6 VTI r.v.2010 ujeto 15500Km 1)někdy se mi stává když je auto studené vyjedu zdomu asi 100m na křžovatku a chci se rozjed dám za 1 přídám plyn o auto skoro stojí tak musím sešlápnout znova spojku a pak se teprve rozjede. Nebo jedu po parkovišti pomalu (30kou) a chci při výjezdu z parkoviště do mírného kopečka přidat tak sešlápnu plyn a ono nic. Děje se to většinou při venkovní tepolotě kolem 0 při teplotách pod 0 se mi to ještě nestalo. Nemáte někdo podobný nebo stejný problém? 2)začala se mi objevovat ve víčku od oleje emulze voda se neztrácí. V servisu tvrdí že tento motor nemá rád krátké trasy že se nestihne zahřád, tak to sleduju do práce to mám 8 km a motor se zahřeje skoro na 90.(85-88). Nemáte někdo zkušenost děje se to taky někomu jinému? Znamená to něco závažného nebo se jenom plaším a jeto nějaký kondenz? Díky za každou radu Citovat
ozzy56 Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 1 zkus se rozjet tak minutu po nastartování (ted v mrazu) 2 při krátkých jízdách je to normální,po delší jízdě cca 50km musí emulze z víčka zmizet Citovat
staina Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 2. Taky se mi to tam objevuje, ale neřekl bych, že je to normální, spíše je někde problém u Felicie (jen běžný olej Castrol GTX3) s kterou jsem jezdil trasu 3km se mi tohle nikdy nestalo a tady jezdím trasu 14km a je to celkem běžná věc. Problém hlavně nastává po delší době kdy přestane fungovat čidlo vačkové hřídele, které je pak potřeba v lepším případě jen očistit a v horším vyměnit. Citovat
koroner Odesláno 30. leden 2012 Autor Odesláno 30. leden 2012 Tak jaká je rada jed do servisu? Citovat
AnotherOne Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Ak je to len na viečku a nestráca sa ti voda a neobjavuje sa v nej olej, potom je to len krátkymi jazdami a riešiť to netreba. Citovat
robozv Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 momentalne teraz aj ja dost chodievam po meste na studeny motor skusim to odsledovat. Citovat
Ajap Odesláno 31. leden 2012 Odesláno 31. leden 2012 U tohohle motoru termostat řídí odvod vody ven z chladiče, nikoli do chladiče. Takže auto jede pořád s lehce otevřeným velkým okruhem, přes expanzní nádobku se vrací voda zpět do motoru. Proto se poměrně pomalu zahřívá Citovat
robozv Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 dnes som testoval /ak sa to da povedat/ rano som presiel cca 7km -18° na vicku nebolo nic. Po pol hodine som sa vratil 7km tiez nic. O 2hod neskor cca 50km tiez nic ziadna zrazenina va vicku iba som videl pod vickom nejake pruzinky:D:D. Asi to treba sledovat dlhsie co? [upravil dne 1.2.2012 17:57 od robozv] Citovat
koroner Odesláno 1. únor 2012 Autor Odesláno 1. únor 2012 Asi ano ale zítrá už jede k lékaři protože včera mi vyskočila hláška \"Systéme antipollution defaillant\" a dnes ráno když jsem přijel domů tak venku teplota -13 v teplota vody 70 a ventilátor na chladiči jel na plné pecky. Snad to dají dohromady nebo co 2000km tak sem v servisu. Citovat
koroner Odesláno 1. únor 2012 Autor Odesláno 1. únor 2012 do 8000km bez problému a pak to začalo 1) hláška selhání ekologie - špatné čidlo,2)odlepovali se polepy na zadních dveřích,3) cukání při pomalé jízdě (30 km/h) měnili řetízky, 4)stále jel ventoš u chladiče no a te vydržel po opravě jen měsíc a už ten ventoš blbne zase. Sem víc v servisu než na silnici Citovat
toomovich Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 Tak to ti nezávidím. Jakou máš barvu? Je tu taková teorie, že červená Babylone je prokletá barva :D (Asi proto jsem si ji taky koupil.) Citovat
Mojo2 Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 no spis bych to videl na problem motoru THP, podle toho jak to tady procitam... Citovat
DanculD Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 Ale on nema THP. On ma prehistoricku 1.6-tku VTI. Inak odvsadial citam, ze sa im ten motor moc nevydaril a uz v zaciatkoch vyroby nepatril k etalonom techniky. Citovat
Ajap Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Prehistorickou 1,6 VTi Ten motor je hodně citlivý na tlak par benzínu, za studena si může trošku zacukat. Ze začátku byl problém s rozvody, ale to je pokud vím vyřešené. Obecně se silně nedoporučuje parkovat s moderními motory tak, že je auto zabržděné zařazenou rychlostí. Je třeba mít klasicky zataženou ruční brzdu. Rozvody mají hydraulické napínáky, takže při vypnutém motoru nejsou dostatečně předepnuté a když pak musí držet auto v kopci, může to dělat divy;) Citovat
koroner Odesláno 4. únor 2012 Autor Odesláno 4. únor 2012 Já doma i v páci parkuju naštěstí jen na rovině. V servisu mi včera řekli že tu emulzi může dělat některý druh oleje. No a to cukání a zapínání ventilátoru za studena neříkali zatím nic. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.