Dančák Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Zdravim, rozhodl jsem se pořídit nějakou svářečku na plasty na svařování nárazníků, kapot na motorky atd., protože nikoho takového v okolí nemáme kdo by to svářel a když jo tak výsledek strašný, drahý a jelikož takovéto věci spravuju často tak se mi snad vyplatí Pár věcí jsem zkoušel ale nic moc..... Našel jsem toto: http://www.vyhodneceny.eu/svarovani-plastu-c-35.html?osCsid=57407ee2dd5e283e47a1dd804f58db33 a pak ještě něco na aukru, v OBI atd. Tudíž nemáte někdo nějakou svářečku na plasty doma a zkušenost s tim? Nechci do toho investovat tolik, ale aby to zas samozřejmě fungovalo:D díky všem!!! Citovat
Stifler Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Použij hledání, nedávno se to tu řešilo. Citovat
Dančák Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Hledal jsem hledal, pročet všechny stránky o tom, ale nějaký odkaz a zkušenost na svářečku jsem nenašel..... Citovat
Guest Džůny Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Člen Čakom má svářečku a svařuje už nějakou dobu a moc hezky (mně svařil oba nárazníky ), napiš mu. Citovat
Dančák Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Čakomoj jsem psal jako prvnímu, ten už se mi vyjádřil, někdo další? Díky Citovat
koblih69 Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Musíš vědět k čemu a jak to budeš používat. Já jsem chtěl něco univerzálního - tedy horkovzdušku s plynulou regulací, LCD... a k tomu redukční trysku + botku na svařování. Poku dhladáš něco kvalitního tak s tímhle se nespleteš: http://www.landsmann.cz/steinel-348212-hl2010-e-pistole-horkovzdusna-hl-2010-e-2000-w-50-630-c_d19641.html jsou i výrazně levnější varianty ale nejsou tak dobré. Citovat
Dančák Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Obyčejnou horkovzdušku mám, ale to má jen dva stupně regulace což se nedá použít, tudíž tu co si koupím budu používat pouze na svařování, chce to jak jsem se dočetl regulaci teploty i proudu vzduchu. Jak jsem dával v úvodu odkaz tak ta mi připadá až moc čínská a nevim jakou by měla životnost.... Citovat
koblih69 Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Asi ti nerozumím, říkáš, že to co máš v odkazu tí příjde moc čínské a když ti dám ve stejné cenové relaci kvalitní produkt tak se ti nelíbí, že ho můžeš používat i místo toho co už máš? Tak nevím Citovat
Dančák Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Psal jsem ti co mám a k čemu to budu používat, ne odpověď na to co jsi vložil:) na to jsem nereagoval, díky za tip:D škoda že nemá víc regulovatelnej průtok vzduchu:myslim Citovat
koblih69 Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Má 3 stupně regulace, podle mě bys na většinu práce vystačil klidně se 2. Vařil jsem třeba i se starými svářečkami, tkeré neměli regulaci teploty a dělalo se to jen vzduchem, nebo naopak svářečkou bez regulace vzduchu jen s teplotou. Takže pro běžnou práci jjsou 3 stupně regulace vzduchu a plynulá regulace teploty luxus, který bohatě vystačí. Dá se s tím s trchou sviku svařit jak plast s přídavkem materiálu ( nárazník ) tak tenký plast typu podběh kde přidáváš jen minimum. Citovat
rootsky Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Řešil jsem to tehdy já a shodli jsme se že tyto svářečky (v polsku se prodávají ještě o půlku levněji) jsou dobré, ale domů neprofi je lepší něco univerzálnějšího, kvalitní horkovzduška je v tom odkazu od: koblih 69. Má plynulou regulaci teploty za chodu, já zvolil levnější alternativu od Extolu a taky nelituji na ty dva nárazníky a pár podběhů a držáků do roka to stačí... Mě šlo samo o koncovou cenu, protože se mi to nemá šanci v dohledu zaplatit, když svařuji jen pro nejbližší okolí a vpodstatě za materiál (který stejně beru s jiných dílů )... ...koblih 69 byl rychlejší, asi tak... [upravil dne 22/1/12 20:02 od rootsky] Citovat
Dančák Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Díky!!! Tudíž soudím, že je lepší horkovzduška s touto regulací a dokoupit nějaké nástavce než ta noname sada co jsem sem dával Citovat
rootsky Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Ta sada nepůsobí vůbec zle a dá se předpokládat že bude fungovat dost dobře, mají na to díly i servis, plnou záruku a kdesi cosi. Nezatracoval bych to, mě se taky líbí. Celé je to za dobrou cenu, trochu to dohánějí cenou příslušenství (žehlička až v 11 dílné sadě, nebo zvlášť, atd.). Spíš jde o to, že horkovzdušku člověk využije i jinde, kdežto tohle by mi celý rok vpodstatě leželo v dílně a prášilo se na to. Tenkrát mi napsal koblih 69, že by se stím dobře svářelo přímo na autě, takže pokud budeš svářet víc a složitější věci, tak to smysl má... Citovat
Dančák Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Jo koukal jsem, že tam mají i topná tělesa atd.....ty díly mě k tomu taky štvou, ale to se dá přežít a jak jsem psal už vejš tak obyč. horkovzdušku už mám, tudíž si koupím klidně \"horkovzdušku\" jen na sváření, ale zajímalo by mě jak je na tom ta kvalita a jak se s tim dělá, ale asi to nikdo nemá takže zkušenost se nedozvíme Citovat
Dančák Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Jinak s porovnáním s těmi lepšími horkovzduškami třeba jak dával odkaz koblih69 mají tyto sady příkon 400-700W, vzduch 30l/min. oproti horkovzdušce která má 2000W, vzduch 150-500l/min., teplota je postejná, jaký vliv mají tyto fakta na sváření? Je ten malý proud vzduchu výhodou? Citovat
rootsky Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Podle mne je to jedno, jenom se s tím bude lépe v dosahu té hadice manipulovat, protože nedržíš celou \"pistoli\". Ty parametry by ukazovaly na to, že je to pro trochu \"jemnější práci\". Ono se to bez adapterů prodává jako horkovzdušná pájka - třeba tady. Jak píšeš výš i když to moc pěkně vypadá, neměl jsem na to žádné reference a tak jsem koupil \"lepší\" horkovzdušku a adaptery... Kdybys mi řekl co bych doporučil a já nepřemýšlel o té nejnižší ceně, tak tady Bosch GHG 600 CE v akci (doufám že to není nějaká oblož). [upravil dne 22/1/12 19:03 od rootsky] Citovat
Dančák Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Jo díky, taky jsem na pár horkovzdušnejch pájek koukal.....v tejdnu se zajedu kouknout do OBI co tam maj a uvidim jak to bude vypadat Citovat
Jindra xrdt Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 mám tu co ti posílal koblih a ta už se něco nasvářela a maximální spokojenost Citovat
Dančák Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Takže tu Steinel....a sváří se ti s tím dobře? Co s tim všechno sváříš? Kupoval si na to nějaký ty nástavce? Citovat
Dančák Odesláno 23. leden 2012 Autor Odesláno 23. leden 2012 Dneska jsem byl v OBI a měli tam tu samou Steinel jak je na ní tady odkaz, vypadá pěkně, je trošku těžší ale jde asi o zvyk, s prodejcem těch horkovzdušek ve svářecí sadě jsem si psal, je to polák, výrobek čínskej (asi jako většina), ale kvalita je mizivá a je to el.zařízení, který potřebuju aby gungovalo perfektně, tudíž ještě někde na nějaký horkovzdušky kouknu a uvidim, každopádně až to dořeším tak dám vědět jak to dopadlo:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.