Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Taky je velky rozdil v tom, jestli agentura ma zamestnance firme jen najit a on uzavre pracovni smlouvu s firmou (takhle jsem to mel ja), nebo jestli agentura cloveka zamestnava a \"pujcuje\" ho do firmy.

Odesláno

no a to je právě to,proč jsem tam odtud odešel ,upsal bych se agentum a ne firmě do který jsem měl v plánu jít pracovat

[upravil dne 20.1.2012 01:26 od vendi.stejskal]

Odesláno

Agentury jsou novodobí pasáci,jejich činost ve smyslu pujčování lidí by měla být zakázána. Pokud chce v této oblasti podnikat má člověku najít práci a zato dostat provizy a ne na něm rejžovat.Ale co se divíme,stačí se podivat do vlády a je nám jasný přoč je to tak jak to je.

Odesláno

Agentury jsou především důsledek nesmyslných podmínek pro zaměstnávání lidí - aneb jak se populistická a napohled líbivá rádoby ochranářská opatření obrátila proti lidem samotným.

Guest Džůny
Odesláno
O to větší má pro mne Vendiho rozhodnutí cenu

Samozřejmě, nebyl-li na tom opravdu špatně, shodneme se, že udělal dobře. Někdy si ale prostě vybrat nemůžeš...

[upravil dne 21/1/12 21:15 od Džůny]

Odesláno

relativně můžu,to je ale taková hodně už v ouzkých nouze co si nechávám uplně na doraz ke konci,abych nemusel chodit na POŠTU ,jak to tendle rok vymysleli:(

Odesláno

tak jestli si k ránu neschrupnu a nezaspim:D jelikož mi to usnutí dneska trvá nějak dlouho,usínám už od desíti večír,a ne ane zabrat:D,tak ráno bude druhej pokus a to už bez agentury,směr jižní čechy:) a uvidíme jestli bude konečně prolomena smůla:)

[upravil dne 25.1.2012 02:35 od vendi.stejskal]

Odesláno

Zdravím všechny,

co se týká agentur, jsou špatné, ale dobré. Znám velmi dobře tento způsob práce. Pokud je to solidní agentura, nabídne pracovní smlouvu, dá příplatek, nebo rovnou zaplatí ubytování, do předu Vám dá dotazník, kde je jasně napsáno co práce obsahuje, jaké jsou platové podmínky atd. Mohu jmenovat agentury, u kterých bych neotevřel ani dveře, ale mohu jmenovat i takové u kterých bych hledal práci i já. I když po pravdě jich znám 3 solidní agentury. Zbytek odrbával na penězích způsobem, že se divím, že ty jednatelé ještě žijí.

Pokud má agentura povolení ke zprostředkování zaměstnání a přiděluje zaměstnance k uživateli, čímž se rozumí fyz., nebo právnická osoba, která práci přiděluje a dohlíží na ní, tak má ve fabrikách z 99% hodinovou sazbu.

Kdo je sečtělí, spočítejte si, kolik musí mít agentura, která dá člověku za odpracovaný fond pr.155hod. např. 12 000 hrubého + zaplatí

ubytování cca 3500. K tomu se váží náklady na chod agentury (účetní, kanc., PHM atd.) Taky tam musí být zisk pro agenturu. Pro lepší počítání dejme tomu 5Kč zisk z každé odpracované hodiny. Vyjde Vám zajímavá suma.

Práce přes agenturu bych se nebál, pokud je solidní. Pokud chceš, napiš mi její jméno do SZ. Pokud ji budu znát, řekni Ti pár informací.

Ono se člověk ani nemůže divit. Pro velké fabriky je to výhodnější zaměstnat lidi z agentury. Sníží se jim výdaje :-)

Jo a pozor. Jak tu někdo psal, je třeba rozlišit, zda je to personální agentura, nebo agentura práce !!!

Odesláno

ja jsem pracoval pres agenturu asi 4 roky a zadny problem, vyplata i stravenky vzdy vcas, podpora z jejich strany vzdy dobra. Je pravda, ze na odmenach me jednou trochu zkrouhli. Jinak v podstate je to zamestnavatel jako jakykoli jiny, dulezite je to co mas ve smlouve.

Odesláno

naši agenturní zaměstnanci mají cca o 2kkč hrubého méně než stejnej kmenovej zaměstnanec na stejné pozici. Jinak mají vše stejné. Tj. pracovní pomůcky, strávošky, příspěvek za odpracované roky (4 litry každý dva roky), každý kalendářní rok jeden den dovolené navíc, dokonce i podíl na zisku dostanou stejný, pokuď se vyplácí. Blbý je, že v době propouštění jdou jako první z kola ven, ale některý jsou tu takhle bez přestávky i tři roky. Ty jsou úplně v pohodě, divím se, že ještě nejsou kmenový. Některý bych do svého týmu bral místo lemplů kmenových. Naše firma je bere přes firmu Mannpower. Dříve brali přes Adecco (ale spolupráce s touto agenturou stála za prd)

Odesláno
Agentury jsou především důsledek nesmyslných podmínek pro zaměstnávání lidí - aneb jak se populistická a napohled líbivá rádoby ochranářská opatření obrátila proti lidem samotným.

A kdyz se k tomu jeste prida nesmyslna politika firmy \"mame malo lidi a generujeme velky obrat\" spojena s tim, ze se agenturni zamestnanci nepocitaji do objemu zamestnancu, je vymalovano :aut

Takhle jsme nekolik let zamestnavali kolegu pres agenturu, kdyz se vratil z ciziny - zamestnanci se prijimat nesmeli, ale agenturni zamestnanec byl \"jen vydaj\". A to byla dost odborna pozice...

[upravil dne 26.1.12 10:59 od Vvitty]

• O 3 týdny později...
Guest Džůny
Odesláno

U nás mají agenturní zaměstanci řádově o 4-5 tisíc méně než kmenoví. Dovolená neexistovala, vždy jen neplacené volno, dovolená se proplácela až po ukončení pracovního poměru / na konci roku. Kmenoví zaměstnanci dostanou po nástupu několik pracovních triček, monterky, mikinu a kvalitní boty a po zkušební době je to všechno jejich. Agenturní dostali ty nejlevnější bezpečnostní boty jaké se dají sehnat a dvě trička, a to všechno musejí také vrátit (!), nebo jim to strhnou z posledního platu. Jediná výhoda bylo zachování dotace na obědy.

Takže asi tak. Tohle už nikdy víc.

Odesláno

přítelkyně je taky zaměstnaná u O2 přes to Adecco a v pohodě... jen je si prostě třeba uvědomit, že agentura je taky z něčeho živa a tak si část vejplaty nechává na svůj chod ale dneska málokterá práce jde mimo agenturu.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak mám jednu technickou otázku,předpokládám,že jsou tady chytří kteří mi poraději,jo,asi jsem trubka,neboť si nevim rady jak a co se vyplňuje v dotazníku prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků,je to fialovej dvojlist

Odesláno

Nic na tom není. potřebuješ hlavně potvrzení o všech příjmech (v ČR i zahraničí) a potvrzení na odpočty (úroky z hypotéky a stavebního spoření, životní pojištění, penzijní připojištění, příspěvky odborovým organizacím, dary včetně dárcovství krve,...).

Formulář i s vysvětlivkami je třeba tady:

http://finance.idnes.cz/danove-priznani-za-rok-2011-stahnete-si-interaktivni-formular-pla-/p_dane.aspx?c=A111227_133551_p_dane_zuk

Odesláno

Bohužel (vlastně bohudík) s Úřadem práce nemám zkušenosti. Ale pokud jsi byl v roce 2011 zaměstnaný, musíš mít potvrzení o příjmech. Rozhodně Ti s tím pomůžou na Finančním úřadě.

[upravil dne 4.3.2012 19:10 od Peta]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak tuto kapitolu uzavírám,snad bude klid na nějakej čas,alespoň 10 let:D

Nechci to zakřiknout,ťuk,ťuk,ťuk,práci jsem našel docela slušnou,je to třísměnnej provoz,skoro nepřetržitej(na to si snad zvyknu,dělával jsem dvou směnu),je to pracovní činnost relativně podobná mojí odbornosti,kterou jsem dělal víc jak 35 let,tak snad nebudou problemy,budu dojíždět ,ale neni to zas tak daleko,jiní jezdí ještě dál za prací:)

hlavně aby sloužilo zdravíčko:)

mám za sebou první dva dny odpolední,začátky jsou vždycky složitější,člověk si musí zvyknout:)

co mi dá trochu zabrat,bude naučit se ovládat roboty,snad to zvládnu brzy:)

děkuji všem za rady a připomínky při hledání zaměstnání:)

PRÁCI ČEST

[upravil dne 17.3.2012 08:19 od vendelinek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...