Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chlapci a devcata,mám takovou otázečku,naskytla sa mi taková ošemetná situácia,shánam si práci a ozvala sa mi agentura.

Otázka zní: máte někdo nějaké zkušenosti s agenturou,na co si dát pozor,aby mě do něčeho neuvrtali a já pak nelitoval?Konkretně se jedná o ADECCO spol. s r.o.Hledal jsem po internetu nějaké podrobnosti o nich a nic jsem nenašel.Dík za veškeré informace.Zítra odpoledne mám s nima rande.

Odesláno

Co sem znal nebo znám lidi, co pracovali přes agenturu, tak je dost často, nebo spíš skoro vždy, ojebali na penězích. I když je pravda, že někteří lidé nebyli češi a nic jiného, než si rychle sehant práci přes agenturu, jim nezbývalo.

Jinak konkrétně tuhle agenturu neznám. :papa

Odesláno

Pět let stará diskuze o této agentuře: http://www.dsl.cz/diskuze/1-obecna-diskuse/88982-adecco

Rok staré: http://www.poradte.cz/spolecnost/10338-pracovni-agentura-adecco.html

Edit: Pro naši firmu pracovali agenturní lidi asi před čtyřmi lety a byla to hrůza. Práce, kterou totiž museli vykonávat si vyžaduje docela dlouhou dobu zaučení a tak než se zaučili tak nevytvářeli žádnou hodnotu a ještě je musel někdo zaučovat. No a pak se vyměnili a šlo to nanovo . Od té doby náš personalista tak \"dobrý\" nápad nedostal. Tenkrát v ty agentuře bylo spousta cizinců. Co jsme mluvili s lidmi co tam dělali tak od agentury dostávali necelou polovinu toho co dostávali od naší firmy. Ale platili jim ubytování a stravování v naší jídelně a dopravovali je do práce a zpět. Od nás dostávali asi 20.000,-na osobu.

[upravil dne 18/1/12 21:14 od Bigbadjohn]

Odesláno

Hm,Hm,tak z toho nemám moc dobrej pocit,dojdu si je vyslechnout,s čím na mě vyrukujou a pak uvidim,ale podle toho co jsem jen tak na rychlo pročetl nemám moc chuti do toho jít:(

Guest Džůny
Odesláno

Já jsem byl nucen dělat pod nejmenovanou agenturou půl roku, než jsem se osvědčil a firma mě vzala pod sebe. Připrav se na to, že ojebávají na penězích, a to tak že o dost. Žijí prakticky jen z tvojí práce, jinak řečeno, budeš pracovat stejně jako ostatní, a dostávat méně peněz. O nějaké podpoře, výhodách nebo starostlivosti o zaměstnance se taky nedá mluvit. To samé zaškolení. Upřímně, divím se, že se v dnešní době takoví příživníci uživí, nemá to daleko do moderního otrokářství... ale někdy holt člověk jinou možnost nemá. Aspoň máš práci, no...

[upravil dne 18/1/12 21:39 od Džůny]

Odesláno

Myslel jsem si, že práci přes agentury řešej´ spíš cizinci (SK, UK, RO, RUS apod.), Čech si práci sežene i sám (byť to dnes opravdu nemusí být jednoduché - já sám s tím též bojuju).

Odesláno

U nás na severu je to i tak,že se přijdeš do nějaké fabriky zeptat na práci a tam ti už na vrátnici řeknou,že žádné personální oddělení nemají a odkážou tě na pracovní agenturu u které mají požadavek na lidi. Takže ti nic jiného nezbude, než jít tam a když tě zaměstnají tak pak vlastně pracuješ pro firmu i pro agenturu, která to nechce zadarmo,že ti vlasně našla práci:grr.

Odesláno

jo,přesně,jsem se byl podivat ve firmě a vyplnoval dotazník a řikala mi že bude nějaký řízení tendle tejden a asi od nich mě našla tadle agentura

no a večír mi volali abych se dostavil

[upravil dne 19.1.2012 04:53 od vendi.stejskal]

Odesláno

Agentura je to najhorsie co moze cloveka stretnut, v byvalej praci bol obrovsky pocet agenturnych pracovnikov, agentura ich odrbavala na prachoch, nemali poriadne zmluvy, pracovali tak isto a na takych istych postoch ako kmenovi zamestnanci a jednalo sa s nimi ako s odpadom niekedy :bojim

Odesláno

Vyplnit dotazník,potom nějaký náhodný testy zručnosti,pak to celý podepsat ,to znamená že souhlasíš s jejich podmínkama ,žádný konkretní dotazník pro firmu ,tim ses podepsal agentuře a ne firmě kde bys asi chtěl dělat:myslim

nelíbilo se mi to a tak jsem návštěvu ukončil stím aby mě vyškrtli ze seznamu

Odesláno

U nás v práci všem lidem z agentury dala agentura před Vánocema výpověď, aby jim nemuseli platit dovču. Po Novym roce je zase nabrali.

[upravil dne 19/1/12 20:07 od Benžík]

Odesláno

děkuji všem za připomínky a rady čeho se mám varovat a s čím počítat

avšak flintu zatim házet nebudu a budu pokračovat v hledání a shánění

práce je dost na trhu,ALE není která by mi vyhovovala a nebo byla alespoň podobná na co bych měl zručnost,práce se nebojím a rozšířil jsem si možnost uplatnění,ale to jsou pozice málo sehnatelné a když,tak mají vyšší nároky

Odesláno
dnes je tlak na to, abychom VŠICHNI byli agenturní zaměstnanci :(

[upravil dne 19/1/12 20:12 od ozzy56]

Zdaleka ne všichni. Oni existují i lidé, jejichž zaškolení trvá dlouho, je extrémně drahé a zkušenosti draze a obtížně nahraditelné, a u takových lidí by byla firma sama proti sobě, kdyby je cpala do nějaké agentury, kde by jim ti lidé mohli fouknout.

Guest Džůny
Odesláno

Medvěde, nezlob se na mě, ale elementární hrdost tě nenakrmí...

Vidím, že praktiky agentur jsou všude stejné. Já jsem zase veškeré volno měl neplacené, nějaká dovolená, to neexistovalo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...