caligula Odesláno 12. únor 2016 Odesláno 12. únor 2016 Tak rýchlo ako si mi odpovedal by som nenašie manuál a nestihol o prelistovať. ďakujem ti človeče. Citovat
maraaa Odesláno 12. únor 2016 Odesláno 12. únor 2016 U mňa nehrozia dennodenné jazdy po meste v kolónach. Ak potrebujem ísť do mesta, alebo jazdiť po meste, tak idem v čase, keď je nie je prevádzka. Takže asi je jedno či zoberiem automat alebo manuál nie? Tam tá spotreba bude rovnaká? U automatu je spotreba asi vzdy o neco vyssi, jen mimo mesto to neni takovy rozdil... Treba cca pul litru na 100... Daval jsem se link na spotreby dle Spritmonitoru, tak mrkni: https://www.peugeot-club.com/topic/71909-508-skusenostiúsenosti/?p=1712624 Citovat
caligula Odesláno 12. únor 2016 Odesláno 12. únor 2016 spritmonitor.de poznám, sám som si tam pred viac ako rokom viedol spotrebu 307 SW, mám aj v podpise. Tuším vo fóre k 5008 niekto písal, že automat má nižšiu spotrebu ako manuál, ale neviem teraz o akú motorizáciu a automat išlo. Idem to pohľadať. Citovat
MJSytic Odesláno 12. únor 2016 Odesláno 12. únor 2016 To psali o robotu! S nim se da za jistych okolnosti neco posetrit. Musis s nim ale navazat doslova harmonicky vztah, aby to fungovalo Citovat
maraaa Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 (upraveno) Ten robot je opravdu o tom vztahu - jezdim s nim zhruba tyden, kdyz se s nim clovek nauci spolupracovat, tak to neni tak zly. Nicmene od automatu tak nejak clovek ceka, ze to bude fungovat "samo" a ne ze clovek bude "premyslet", jak mu "pomoct"... Co ale u robota neni dobry a asi to nema moc reseni, je to popojizdeni treba pri parkovani (rezim "zelva", kdy se pusti brzda a jede to bez plynu samo) - je to dost necitlivy. Bud to jede moc nebo malo... Potvrzuji, ze robot ma fakt dobrou spotrebu, po tydnu jezdeni s robotem 1,6 HDI po Praze je to 7,2 litru (z Prahy jsem opravdu nevyjel) - moje auto 2.0 HDI 120kW Aisin automat atakuje v tomto rezimu 9 litru... Nicmene uz se tesim, az robota vratim a budu mit zpet dvoulitr se starym dobrym Aisin automatem, spotreba/nespotreba Upraveno 13. únor 2016 uživatelem maraaa Citovat
Momk93 Odesláno 16. únor 2016 Odesláno 16. únor 2016 Ahoj chcem sa spytat ci ma.niekto skuse ost s 1.6 ehdi vybava executive.dik Citovat
maraaa Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 Dneska jsem vratil to pujcene auto 508 SW 1.6 HDI s robot-automatem (vybava nejaka nizsi - Access nebo Active) a hned odjel svym 508 SW 2.0 HDI 120kW Aisin-automat (vybava Allure), tak jeste pisu par veci, kterych jsem si po presednuti hned vsimnul: - moje auto ma o dost lip odhlucneny motor, nevim, jestli je to vec rozdilne motorizace nebo vyssi vybavy, ale clovek si toho vsimne hned - v mym aute hraje lip radio, asi se s vyssi vybavou nebo navigaci dodava nejake lepsi audio/repro - sedadla vyrazne lepsi - lepsi podepreni stehen (nastavitelny, delsi sedak), lepsi bocni vedeni - kultura jizdy s "opravdovym" automatem je nesrovnatelne vyssi - jezdi to uplne sametove, robot je proste takova "cukatura" Citovat
Milhaus65 Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 Toto už platilo u 306-tek, stačilo zavřít dveře a hned byla cítit úroveň výbavy. Citovat
caligula Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Dneska jsem vratil to pujcene auto 508 SW 1.6 HDI s robot-automatem (vybava nejaka nizsi - Access nebo Active) a hned odjel svym 508 SW 2.0 HDI 120kW Aisin-automat (vybava Allure), tak jeste pisu par veci, kterych jsem si po presednuti hned vsimnul: - moje auto ma o dost lip odhlucneny motor, nevim, jestli je to vec rozdilne motorizace nebo vyssi vybavy, ale clovek si toho vsimne hned - v mym aute hraje lip radio, asi se s vyssi vybavou nebo navigaci dodava nejake lepsi audio/repro - sedadla vyrazne lepsi - lepsi podepreni stehen (nastavitelny, delsi sedak), lepsi bocni vedeni - kultura jizdy s "opravdovym" automatem je nesrovnatelne vyssi - jezdi to uplne sametove, robot je proste takova "cukatura" Ako je to s tempomatom pri tej 1.6 HDI s robotom čo si mal požičanú a pri tej tvojej s automatom, ak si na to ešte pamätáš. Dá sa zapnúť až pri 4. prevodovom stupni? Resp. dá sa pri tachometrových 60 km/h zapnúť tempomat? Pýtam sa preto lebo na 307 ak som cez obec / mesto chcel ísť na tempomate, tak som si musel nastaviť na tachometrových 60 km/h a zaradiť 4. stupeň. Citovat
maraaa Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Ja s tim jezdil jen po Praze, tam tempomat moc nevyuzijes. Takze jsem ho ani nezapinal, takze nevim... Hral jsem si ale s limiterem rychlosti a ten na 70km/h fungoval bez problemu. Citovat
rado1 Odesláno 19. únor 2016 Odesláno 19. únor 2016 (upraveno) cauko..aj ja som od decembra novym majitelom 508 sw bluhdi 180 allure + business line biela metaliza tmave skla z vyroby..uz sa tesim na leto..stihol som najazdit 10 700 km..moje dlhsie trasy su Slovensko-Svajciarsko 989 km..naposledy bola spotreba 6,9 predtym 7,0 a 7,4 to bol silny protivietor ..Nemecko 190 tempomat a v Rakusku 160 tempomat..Slovensko, Rakusko po Nemecke hranice spravim za 6,3..moje hodnotenie.. sedadla super nastavit sa daju ako potrebujete aj bedrovka vsetko je v elektrike..vyhrievanie skusil som ale nevyuzivam..navigacia v cestine je super, rozne nastavenia, reaguje okamzite spokojnost..tempomat vyhovuje mi pridavanie po 5 km..elektricke otvaranie kufra tromi sposobmi je tiez super..svetla su full led co najviac pochvalujem na tomto aute..svietia fantasticky aj prisvecovanie zakrut hmlovkami aj trojledkami nema chybu, len prepinanie dialkovych je oneskorene..panorama tu maju najradsej deti..najviac tomuto autu vycitali odkladacie schranky..ale mne nechybaju..nosim telefon nie tablet..a co sa tyka telefonovania, tak si nastavim bluetooth..este pochvalim system sledovania mrtveho uhla,led osvetlenia vnutra,head up displej mam to prvy krat a zvykol som si nan..hlavne pri navigovani nemusim pozriet do stredu..a samozrejme velka chvala patri motoru 133 kw 181 koni ako aj spojenie so 6 stupnovym automatom..pri 130 toci 2000 pri 160 2400,2450 pri 190 2950 nieje este 3000..pri 200 3100 pri 210 som to uz neodsledoval..stale niekto zavadzal..pruzne zrychlenie na dialnici je viac nez dostacujuce..a este snezny rezim a sportovy zapinam pri 50 km rychlosti a vyjazde z pumpy, vtedy auto ukaze silu 400 Nm..keby som sa teraz rozhodoval..kupim toto auto znovu..neskor pridam foto ked ho umyjem..takze az na jar.. Upraveno 19. únor 2016 uživatelem rado1 Citovat
ErikTT Odesláno 27. únor 2016 Odesláno 27. únor 2016 Ahoj chalani.stala sa mi neprijemna vec nejakybdobrak mi vyhol celu listu okennu na lavych zadny dverach mojho 508 sw.je zlomena strasne zle drzi a potrebujem novum vrakoviska na nete 0 bodov a tam kde vzdy maju ankupim vsetko na allegro.pl bohuzial nie je. Vie niekto este o nejakych strankach kde by som sa k tomu dostal a jebtu niekto tak ochotny co ma pristup a pozrie mi na service boxe ako sa ta lista okenna presne vola alebo aspon by som potreboval vediet cenu.dakujem za ochotu. Citovat
HonzaZ Odesláno 27. únor 2016 Odesláno 27. únor 2016 Jakou lištu myslíš? Tu nerezovou, která je okolo celého okna bez vodorovné pod oknem? Citovat
ErikTT Odesláno 27. únor 2016 Odesláno 27. únor 2016 (upraveno) Myslím tú rovnú lištu ktorá je nad kľučkou. V mojom prípade to je lišta čiernej farby a potrebujem ju na ľavé zadné dvere. tu je foto: http://i64.tinypic.com/15ogj9c.jpg Upraveno 27. únor 2016 uživatelem ErikTT Citovat
Johny82 Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 (upraveno) Chcem sa vas spytat ci niekto pravidelne jazdi, resp. kedy vyuzivate "S" sportovu jazdu a aj sekvencne radenie pod volantom na manualnom rezime. Manual ( myslim polohu paky) mozem zaradit a vyradit hoci kedy aj pocas jazdy??? Ja som zatial skusal obe moznosti len ked sa chcem trochu zabavit, vyblaznit...:-) Upraveno 28. únor 2016 uživatelem Johny82 Citovat
TommyC4 Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 Johny82 ...ahoj...pouzivam S najma na jazde po meste, drzi vtedy vyssie otacky, resp. nepodtaca motor, mimo mesto som par krat mal...padla pouzivam vyhradne ked vidim,ze idem podradit a uzit si jazdu, vsetko ostatne sa da polohou akceleratora, lebo ked viem , ze mam 5 a idem predbiehat, tak mu lupnem 4/3, ale to ide dokazes, ked mu das kick down plynovym pedalom a verim tomu, ze ta elektronika je inteligentnejsia ako ja a vie co si tam ma dat Citovat
maraaa Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 Já používám jen D a občas si vypomůžu pádly pod volantem - především, když chci brzdit motorem, tak si podřadím, a převodovka to v i D režimu nějaký čas respektuje... Na manuální režim se podle mě dá bez problémů přepnout i za jízdy (páka do boku). Nicméně to nepoužívám, protože jak píšu, pádla fungují v případě potřeby i v režimu D... Obecně D režim funguje k mé plné spokojenosti. Citovat
rado1 Odesláno 1. březen 2016 Odesláno 1. březen 2016 ja davam S ked vychadzam na dialnicu z cerpacky alebo ked potrebujem predbehnut na okreske 2 3 auta..ale vcera som musel pouzit aj snezny rezim a oci na stopkach..okolo Mnichova bolo 5 aut v jarku..plno snehu, neodhrabane a zo 5 krat ma povozilo..neprijemne..ja mam otazku..vcera mi vyskocila hlaska predny lavy parkovaci senzor..servis..vstahuje sa na to zaruka? alebo zacvakam novy..kolko stoji novy parkovaci senzor? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.