Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mezi budíkama čeština nejde ale na navigačku jo. Dělá se to jedině přes ofiko Peugeot. Mám 508 r.v. 2012 a nechával sem si to v Brně počeštit. Je tam i český zvuk, při navádění (chlap i coura :)).

Odesláno

Po pravdě mi to zařizoval můj servisák, říkal že s tím musí do Brna do Peugeotu a tam mi to odblokují. Dla sem mu litr za snahu. Papír na to nemám.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Mal som požičanú na víkend 508 2.0 HDi, manuál, ale bola po facelite. Takže neviem zhodnotiť svetlomety a navigáciu.

Pozerám po ojazdenej 508 pred faceliftom. A tých kombinácií výbav je neúrekom a nejak si neviem vybrať.

Bez čoho si neviete predstaviť Vašu 508, resp. čoho by ste sa vzdali alebo naopak nevzdali:

- bezkľúčové štartovanie / elektrická brzda

- vyhrievané sedadlá

- navigácia

- parkovacie senzory vpredu / vzadu

- štart/stop systém

- elektrické nastavenie sedadiel

- bedrová opierka

- head up display

- xenón + LED predné svetlomety

1) Navigácia - to som prečítaval tu vlákno, a čítam že riešite samé aktualizácie, kalibrácie, češtinu a neviem čo ešte. Čiže navigácie sa kľudne vzdám. Dá sa dať navigácia aj dodatočne aj do vozu, kde nebola?

2) Je nejaký markantný rozdiel v čo sa týka predných svetlometov, čiže halogén vs LED+xenón? Dajú sa dodatočne namontovať tie xenónové svetlomety. Prípadne ak to už niekto z Vás robil, koľko to celkovo vychádza?

3) tak isto som si nie istý s motorizáciou. Väčšina čo sa predáva je 1.6 HDi či už manuál alebo automat. Ale v článkoch som čítal skôr sťažnosti na automat.  Týka sa to aj 2.0 HDi 103kW a 120kW? Resp. akú kombináciu by ste odporučili (výkon v kW + automat alebo manuál)

Upraveno uživatelem caligula
Odesláno

Za mě jednoznačně už nyní:

- vyhrievané sedadlá

- navigácia

- parkovacie senzory vpredu / vzadu

- bedrová opierka

- head up display

- xenón + LED predné svetlomety

100% automat 2.0HDi 120kW

Cokoliv budeš chtít dodělat do auta navíc, tak počítej, že to bude stát minimálně 2x více než katalogová cena dodatečné výbavy. Takže zvaž pořádně co ti za to stojí.

Odesláno

V tomhle případě jsem velice skromný a nekomplikovaný. Spokojil jsem se s plnou výbavou :aut

Jedinné, co bych oželel je prosklená střecha. Ale to u SW jaksi nejde ;)

Odesláno

Jakekoliv dodelavky jsou mimo misu. Rozdil mezi xenonen a halogenem bude u ojeteho auta par kacek, u dodelavky urcite velka darda s nejistym vysledkem.

Zminil bych 2 veci, bez kterych bych do pred FL 508 nesel, uz jen kvuli tomu, aby to auto nevypadalo low-endove. Svetla urcite xenonove, ty halogenove vypadaji nepekne a samozrejme hur sviti. V interieru pak rozhodne navigaci. Bez ni ten kastlik vypada jak u auta o 2 tridy niz. NAvic je to bomba pro prehravani mp3 a samotna navigace taky neni tak spatna.

Motor urcite 2.0 Hdi. Ja mam manual a pekne me to stve. Kvuli tomu se ted rozhlizim po nove 508 s automatem.

Takze za mne rozumny ideal 2.0 Hdi s EAT6 a Allure vybavou + xenony.

Odesláno

Já mám 2.0 HDI 120kW automat:

• Řekl bych, že motor i automat jsou skvělý. Z mýho pohledu to jede jak z praku, automat řadí rychle, inteligentně a hrozně komfortně.
  • Pro srovnání moje máma má VW Golf 6 2.0 TDI s "mokrým" DSG a je to plně srovnatelná převodovka - řekl bych že DSG je malinko lepší v rychlosti řazení "nahoru".
  • "Dolů" bych řekl, že líp řadí převodovka v Peugeotu, na kick-down přeřadí hned klidně o 2-3 stupně níže, DSG to trvá asi dýl.
  • Automat v Peugeotu je o něco lepší v komfortu - ÚPLNĚ plynulé rozjezdy, plynulé popojíždění (kolony, parkování), neznatelné přeřazení.
  • Celkově velká spokojenost.

Bohužel mě zezadu nabořili, takže teď mám auto v servisu. Jako náhradní mi pojišťovna dala Peugeot 508 1.6 HDI (myslim, že 83kW) s automatem:

• Ten automat je technicky úplně jiný než u dvoulitru, je o HODNĚ horší.
  • Je tam velká prodleva při řazení, díky tomu je jízda "cukavá" - třeba se svižně rozjíždíš na jedničku, takže to celkem táhne, ale pak se rozhodne převodovka přeřadit, třeba na 1-2 sekundy se "skokově" přeruší tah, takže to s vámi cukne dopředu, zařadí dvojku a začne to zase táhnout, tak vás to zase hodí zpátky do sedadel :)
  • Dá se dá omezit tak, že se snažíte předvídat, kdy by převodovka mohla přeřadit, uberete plyn, tím jí dáte signál k přeřazení a jak už motor není tolik v tahu, tak to necuká.
  • Úplný utrpení je popojíždění při parkování, je to hrozně necitlivý, buď to jede moc rychle nebo skoro vůbec.
  • Doporučil bych to jen pro úplně nenáročného řidiče (např. žena bez vztahu k autům) a pro jízdy spíše mimo velká města.
  • Celkem mě ale pozitivně překvapil výkon motoru 1.6 HDI, ten není ani na tak velké auto žádná tragédie a ne běžný ježdění je to úplně v pohodě, táhne to slušně.

K prvkům výbavy:

• bezkľúčové štartovanie / elektrická brzda - ve svým autě to mám, v půjčeným to není, platí že jak si na to zvykneš, tak to nejde jinak... obě věci mě přijdou absolutně skvělý...
  • vyhrievané sedadlá - já parkuju v garáži, takže nemívám auto promrzlé, takže to využiju třeba hlavně když jsem někde na horách apod. pak se to hodí. Jestli jezdíš častěji s promrzlým autem, tak bych 100% bral...
  • navigácia - hlavně ve spojení s HUD mě přijde dobrá, nicméně je to už trochu oldschool systém (např. ve srovnání s věcmi jako iPhone/iPad), ale nemám s tím úplně zásadní problém - funkčně mě to přijde ok, horší je, že některý věci jsou fakt pomalý (otevreni seznamu volanych cisel, zoomovani/posuv mapy). Výborně je řešený ovládání joystickem/tlačítky na středovým tunelu. Když se s tím naučíš, tak není důvod k nějaké zásadní nespokojenosti. Displej navigace podle mě taky posunuje dojem z interiéru o level výše.
  • parkovacie senzory vpredu / vzadu - za mě dobrý, je to zase o zvyku, jak si zvykneš, tak to chceš - ve svým autě mam v předu/vzadu, v půjčeným jen vzadu a přední mi chybí
  • štart/stop systém - nemám zkušenost
  • elektrické nastavenie sedadiel - je super, jen bohužel tam není funkce paměti (že by si to zapamatovalo třeba nastavení pro mě a pro ženu), to bych já chtěl (mají to jen nejlepší příplatková sedadla, tuším dostupné jen v GT). S elektrickým nastavením se tuším pojí další věci navíc - nastavení sklonu sedáku (elektricky, nenastavuje se jen celková výška sezení, ale i výška vpředu/vzadu) a nastavitelná délka sedáku (není elektricky) - obě věci za mě znatelně zvyšují komfort sezení a sedadla v týhle verzi mě přijdou bez přehánění skvělý...
  • bedrová opierka - všechny 508 ji snad mají - elektricky nastavitelnou ve 2 směrech?
  • head up display - ve svým autě mám, v půjčeným nemám - zase platí, že jak si zvykneš nechceš jinak, je to geniální... Úplně jsem opustil konzervativní názor, že auto by mělo mít analogové budíky, digitální zobrazení rychlosti a navíc v zorném poli řidiče je násobně lepší, jak to člověk jednou vyzkouší... HUD zobrazuje i údaje tempomatu a pokyny navigace. Chybí mi, že neukazuje, jakou má automat zařazenou rychlost, to se zobrazuje jen "dole" mezi budíky...
  • xenón + LED predné svetlomety - svítí to SKVĚLĚ, dobře funguje natáčení do zatáček - s obyčejnými světly zkušenost v noci nemám, tak nedokážu říct o kolik jsou horší
Odesláno (upraveno)

K prvkům výbavy:

• bezkľúčové štartovanie / elektrická brzda - ve svým autě to mám, v půjčeným to není, platí že jak si na to zvykneš, tak to nejde jinak... obě věci mě přijdou absolutně skvělý...
  • vyhrievané sedadlá - já parkuju v garáži, takže nemívám auto promrzlé, takže to využiju třeba hlavně když jsem někde na horách apod. pak se to hodí. Jestli jezdíš častěji s promrzlým autem, tak bych 100% bral...
  • navigácia - hlavně ve spojení s HUD mě přijde dobrá, nicméně je to už trochu oldschool systém (např. ve srovnání s věcmi jako iPhone/iPad), ale nemám s tím úplně zásadní problém - funkčně mě to přijde ok, horší je, že některý věci jsou fakt pomalý (otevreni seznamu volanych cisel, zoomovani/posuv mapy). Výborně je řešený ovládání joystickem/tlačítky na středovým tunelu. Když se s tím naučíš, tak není důvod k nějaké zásadní nespokojenosti. Displej navigace podle mě taky posunuje dojem z interiéru o level výše.
  • parkovacie senzory vpredu / vzadu - za mě dobrý, je to zase o zvyku, jak si zvykneš, tak to chceš - ve svým autě mam v předu/vzadu, v půjčeným jen vzadu a přední mi chybí
  • štart/stop systém - nemám zkušenost
  • elektrické nastavenie sedadiel - je super, jen bohužel tam není funkce paměti (že by si to zapamatovalo třeba nastavení pro mě a pro ženu), to bych já chtěl (mají to jen nejlepší příplatková sedadla, tuším dostupné jen v GT). S elektrickým nastavením se tuším pojí další věci navíc - nastavení sklonu sedáku (elektricky, nenastavuje se jen celková výška sezení, ale i výška vpředu/vzadu) a nastavitelná délka sedáku (není elektricky) - obě věci za mě znatelně zvyšují komfort sezení a sedadla v týhle verzi mě přijdou bez přehánění skvělý...
  • bedrová opierka - všechny 508 ji snad mají - elektricky nastavitelnou ve 2 směrech?
  • head up display - ve svým autě mám, v půjčeným nemám - zase platí, že jak si zvykneš nechceš jinak, je to geniální... Úplně jsem opustil konzervativní názor, že auto by mělo mít analogové budíky, digitální zobrazení rychlosti a navíc v zorném poli řidiče je násobně lepší, jak to člověk jednou vyzkouší... HUD zobrazuje i údaje tempomatu a pokyny navigace. Chybí mi, že neukazuje, jakou má automat zařazenou rychlost, to se zobrazuje jen "dole" mezi budíky...
  • xenón + LED predné svetlomety - svítí to SKVĚLĚ, dobře funguje natáčení do zatáček - s obyčejnými světly zkušenost v noci nemám, tak nedokážu říct o kolik jsou horší

Asi máme podobné myšlienkové pochody. Pôvodne som mal mať požičanú pred facelitom 508. Ale dostal som ročník 2015 do ruky. A ako píšeš na niektoré veci sa ľahko zvyká. A teraz neviem čo mám oželieť.

No však práve, bola teraz zima, pustil som ohrev sedačky, a hneď mi to začalo ohrievať zadok a chrbát. Čiže mi vlastne ani nevadilo, že ohriate vzduchu v kabíne trvalo pár minút.

Head up display je fakt číslo 1, ak nerátam FULL LED predné svetlomety, bezdotykovú obrazovku, mrtvy uhol, a cúvaciu kameru ale to pred facelitom nemajú.

Vychádza mi to zatiaľ iba že viem oželieť navigáciu a buď použiť externú, alebo tam dať bezdotykovú, niekde tu na fóre som videl odkazy, že niekto vymienal pôvodnú navigáciu za inú aj s tým rámčekom. Takisto mi vychádza že parkovacie senzory ak nebudú vpredu, alebo aj vzadu + vpredu, tak sa dajú ľahko / lacno doplniť.

A taktiež čo som čítal diskusie, tak tu niekto písal že vymenil komplet predné svetlomety halogénové za xenon+LED.

Ostatné asi pôjde ťažko dorobiť.

Bedrová opierka - neviem či som to napísal správne, resp. tomu chápem. Síce na poslednom obrázku je sedadlo spolujazdca, ale chýba tam to koliesko kde sa nastavuje bedrová opierka, nie? A dokonca ani nevidím ani páku na nastavenie výšky.

Prikladám obrázky.

ab_orig_41445964_peugeot-508-2011-peugeo

ab_orig_42178294_peugeot-508-sw-2010-peu

ab_orig_34335589_peugeot-508-sw-peugeot-

A ináč ďakujem za príspevky, začínam mať v tom viac jasno.

Upraveno uživatelem caligula
Odesláno

Jo, to kolečko je elektrické nastavení bederní opěrky.

Je možné že u nižších verzí je nastavení výšky a bederní opěrky jen na sedadle řidiče. Jistej si nejsem...

V mé verzi s elektrickými sedadly je nastavení výšky i bederní opěrky i u spolujezdce.

Ještě na těch fotkách je vidět jeden efekt - když máš automatickou ruční brzdu, tak na středovým "tunelu" není její páka a je pěkně "uklizenej"...

Odesláno

Ještě abych ten automat 2.0 HDI 120kW jen nechválil, tak slabší stránkou je spotřeba a to především ve městě. Když jezdím jen po Praze v opravdu hustém provozu, spotřeba se pohybuje kolem 9 litrů. Mimo město si myslím spotřeba není výrazněji vyšší než bez automatu.

Odesláno

Jojo, u 1.6 HDI převodovka funguje technicky na jiným principu (jak říkáš robot), ale stále je to pro mě automatická převodovka (není spojka, není řadící páka, jen volič vpřed/vzad, řadí to samo) a je tak všude i prezentována...

Odesláno

Aha, takže 1.6 Hdi sú robotizované a 2.0 Hdi sú automatické prevodovky. Takže to chovanie nie je to isté ako popsisujú u 1.6 Hdi.

U mňa nehrozia dennodenné jazdy po meste v kolónach. Ak potrebujem ísť do mesta, alebo jazdiť po meste, tak idem v čase, keď je nie je prevádzka.

Takže asi je jedno či zoberiem automat alebo manuál nie? Tam tá spotreba bude rovnaká?

Odesláno

Ako prezerám inzeráty, neviem identifikovať tieto piktogramy/tlačítka že čo to môže byť?

1. tlačítko medzi otváraním kufra a palivovej nádržepost-20720-0-70850700-1455287912_thumb.j

2. , 3. , 4. pri ovládaní navigáciepost-20720-0-99689700-1455287914_thumb.j

5. na sedačke vodiča? post-20720-0-81024100-1455287915_thumb.j

Odesláno

1 - webasto

2 - masáž beder
3 - vyhledání volného místa
3 - vnitřní čidla alarmu

5 - paměti sedačky

Vše se dá dohledat v manuálu, jen nebýt líný hledat ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...