Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Prosil bych o radu. Kamarádův táta chce kupovat 406 a vybral si tuhle: http://www.aaaauto.cz/cz/peugeot-406/car.html?id=2265865&make=92&model=66&ymin=2003&ymax=2013

Potřeboval bych vědět na co všechno si dát pozor. Co jsem už tak vypozoroval, tak kromě standartního obhlídnutí zda není bouraná tak i vyzkoušet na dálnici zda na pětku v kopci nezačne klouzat dvouhmota a nebo to nespadne do nouzáku, pak jsou tu problémy s předními ložisky na tlumičích a celkově obě nápravy. Je něco dál co je na 406tce častější náprava a na co si dát pozor? Děkuji :papa

Odesláno

No s tou spojkou je problém v tom, že dvouhmota má vůli a cvrdliká nebo rachotí při vypnutí motoru. Chce to pořádně projet na plný plyn do táhlého kopce. Dveře u řidiče jsou promáčklé a LZ roh nárazníku je hodně odřený, takže může být popraskaný lak okolo lemu a mohlo by to reznout. Schránka má vylomené otevírání. Nápis Peugeot na 5-tých dveřích se mi zdá neorigo, takže jsou asi stříkané. Boční pohledy nejsou, takže až na místě... km nemá smysl komentovat...

Odesláno

Až na nějakou tu odřeninu (zadní nárazník, ťuklá kapota, promáčklé dveře u řidiče) co je vidět na fotkách vypadá za ty peníze docela dobře. Asi jako ta moje, když jsem jí v Áčkách před časem kupoval ale za docela jiný peníz. A teď pár zkušeností.

Nevěř tachometru - stoprocentně má nalítáno minimálně 2x tolik co ukazuje. V mém případě udával tachometr 145000. V PE servisu mi pak podle DIA a opotřebení sdělili, že má za sebou minimálně 300000 km.

Pnumatiky: Ve předu letní, vzadu zimní a navíc každá jiná ( to tedy odstranili na místě ) ale všiml jsem si toho jen náhodou, kdybych odjel tak bylo \"vymalováno\" Takže pozor na ně - myslím Áčka.

Počítej s brzkou výměnou rozvodů - to přímo souvisí s optickým údajem stavu a skutečným nájezdem km.

Podívej se v jakém stavu jsou brzdové kotouče - míra opotřebení.

No akonečně, pčítej s tím, že do něj tak 20 - 25 tisíc nasypeš, chceš-li mít alespoň trochu klid na duši.

Jestli jsem Ti strhnul náladu tak SORRY, ale je to ojetina a náklady na provoz porostou.

Jo aještě jedna maličkost - spotřeba 5,8 l/100 km u 80-ky BREAKA :myslim Leda že ho budeš občas tahat na laně.

Odesláno

To koblih: A to jsi kupoval nové nebo taky ojetinu? On musí počítat s tím stejně jako já, že to auto už má něco za sebou a nemá nejmenší tušení jak se k němu předchozí majitel choval. Odepsat motor špatným zacházením to je hned.

Odesláno

Další důkaz, proč mou 406ku čeká doježdění až do totálního rozpadu. Abych jí někomu nadělil za 30 tKč (max. reálná prodejní cena), to prostě NEMÁ smysl.:myslim

Odesláno
Další důkaz, proč mou 406ku čeká doježdění až do totálního rozpadu. Abych jí někomu nadělil za 30 tKč (max. reálná prodejní cena), to prostě NEMÁ smysl.:myslim

proc myslis ze realna prodejni cena je 30000, tahle v AAA stoji 83000.

Odesláno

V bazarech a inzerátech jsou ceny různé, reálné ale moc ne. Mojí 406ku bych určitě dráž než za 50 neprodal, a to bych si ještě musel všech deset prstů olíznout. Kdybych na peníze hodně chvátal, tak těch 30 (jako cca dali v těch AAAčkách za výkup týhle kočky) bych bral jako vrchol reality (holt nemám žádnýho mazlíka, ale udržované auto, které mi slouží).

Odesláno

Moc ti toho neřeknu, vypadá to slušně, i tapec řidičových dveří je poměrně zachovalý... no asi se nebudeme tvářit, že to má 146 ale zle to nevypadá. Cena je tedy poměrně vysoká na můj vkus. Jediné co bych opravdu lépe zkontroloval je levý zadní bok. KKdyž koukneš na to foto které kouká do kufru tak vlevo nahoře je to nějka divně zbodované, takhle to být nemá - konec konců stačí kouknout doprava. Pokud to bylo stříkané tka to uvidíš na gumách bočních okýnek zavazadlového prostoru. Pochybuju, že je vyndávali tak byly olepené jen páskou a to je vždycky někde znát. Jinak vzhledem k tomu, že je to dovoz tak podle STK to znamená, že už je to tu 3 měsíce - buď to někdo mezi tím dával dohromady a nebo to nejde na odbyt ( ale to může být tou přemrštěnou cenou ... ) :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...