Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Proc nechavat cistit vstriky......NOVE OPRAVA EGR 1,6 HDi

Recommended Posts

Odesláno

Ked uz sme pri tej kvalite. Jojo predomnou kolega mal pravdu, vsetka nafta je rovnaka, len v aditivach je rozdiel... no je rovnaka, len aditiva s tym by som uz ani nesuhlasil... proc? Ako sa moze znizit kvalita phm? Skladovanim!Na zapade su nato aj normalny kontorlory,ktori chodia kontrolovat ci sa to skladuje normalne,ci sa cistia nadrze a pod. Na Sr sa o to nik nestara, nadrze su spinave a potom sa cudujeme,ze proc to a hento.....

Taka zaujimava vec.Z vysledkov.ktore boli poslane do laboratoria sa zistilo,ze najlepsia nafta je ta,ktora sa tankuje najcastejsie(viac krat sa potom tankuje aj do velkych nadrzi)a najhorsie paliva boli tie premijove,proc?Lebo sa to skladuje dlho v tych spinavych nadrziach.... neviem ci tu ci niekde inde, ale byvaly zamestanec cerpacej stanici to potvrdil, a pridal,ze ak sa naplni nadrz(na cerp. stanici) tak cca 2hodiny sa moc neoplati tankovat,lebo zo spodku sa ta spina pri napustani nadrze rozvirila.....

Takze tankovat sa oplati na tych cerpacich staniciach,kde sa strieda najviac aut :-D

Odesláno

Ja jazdim iba na slovensku naftu , uz som to tu spominal ze motor mi vydrzi daleko , daleko caz 500 000 km bez nejakych zasadnych oprav a vstreky som za cely zivot nedaval cistit. Ak niekomu po 68 000 prepali piest tak nieco nobude kosher to ma nikto nepresvedci.

Odesláno

tak muj nazor je takovy :roker pokud nekdo koupi auto myslim ted HDI a mo ho po celou dobu jeho tzv. zivotnosti tak se o nej patricne stara ( pravidelny interval vymeny provoznich naplni a bezneho spotrebaku plus nejaky ten servis) , podud nekdo ma auto ne lizing nebo jen na chvili tak se snazi co nejmin za dobu kterou vuz ma investovat tudiz kdyz se blizi vetsi investice auto proda z toho vypliva ze novy majitel ma na hrbu uz opotrebovany dily ktere maji urcitou zivotnost a je treba je postupne menit nebo jezdit do totalni smrti , to ze nekomu vydrzi vstriky 500000km je krasny a o auto bylo pecovano ted nam do pekacu nas..li FAP DPF EGR a dalsi emisni vylepseniny kdyz nekdo jezdi po meste s FAPem a nevyjede na delsi turu tak vite vsichni co to znamena ( fap se ucpe) casta regen. kvalita oleje se straci atd. atd. zalezi na oleji ktery byl pouzivan v motoru a jak auto jezdilo jestli kratky trasy dlouhy trasy mesto sportovni jizda ... vim z vlastniho okoli jak se kdo k autu chova nekdo prejede olej o 10000km a neresi to dalsimu neco klepe jezdi do ty doby nez to doklepe a dalsi a dalsi ..... :grr ja si auto chci nechat delsi dobu nestridam to jak ponozky tudiz po 160000km dam autu trochu udrzu mam ho 1,5roku najel jsem 38000km a od doby co mam ridicak jezdim diesel nehodlam menit , a to ze neco odejde velmi brzo tak to muze bejt vada materialu do kteryho nikdo nevidi serou se jiny znacky takze podle me nema cenu resi to ze nekomu vydrzi vstiky tolik a nekomu zas malo je to o zachazeni s danym autem .. sorryza muj referat ale nedalo mi to :D

Odesláno

O tom prepálení piestu pri 68tis. by som sa nečudoval, možno sa to nestane nikomu tu na fóre lebo väčšina sa o svoje auto stará vymieňa náplne, filtre atď. ale sú aj taký čo ani netušia že okrem tankovania sa na aute aj nejaká tá údržba vykonáva. Povedal by som že hlavne sa to môže stať tým čo tankujú po 5 alebo 10 litrov a vplyvom teplotných rozdielov sa na stenách nádrže vyzráža voda (nejaké to percento vody sa nachádza aj v samotnom palive) ktorú si nasaje čerpadlo. Tá voda by sa mala usadiť v palivovom filtri (tí čo majú čo majú snímač vo filtri tak to signalizuje) ale raz za čas by sa ten filter mal aj odkaliť (hlavne pred zimou, videl som už roztrhnuté teleso filtra od mrazu), tým čo signalizáciu nemajú a neodkalujú filter tak sa môže stať a stane sa že si palivové čerpadlo nasaje z toho kalu (vody) a hrozí zadretie nie len čerpadla ale tak isto aj zadretie alebo pridretie ihli v strekovači a už to odkvapkáva alebo tryska čúra čo môže prepáliť piest.

Nechcel som sa tak rozpísať no možno to niekomu pomôže kto má prvé auto alebo sov prví automobil z naftovým motorom.

Odesláno

Ahoj. K upadlý špičce vstřiku jsem se už jsem se vyjádřil:grr. Teď bych někoho poprosil o označení vlastní špičky vstřiku- Dlla, Dop atd - dle Vin: VF38ERHZF80897052.Trochu jsem odbočil od vlákna - sorry. Jinak dík za info:)

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...