dyno Odesláno 5. leden 2012 Odesláno 5. leden 2012 dik napadla me medena pasta ale nebyl jsem si jistej jestli se po case nepripece jako vetsina mazadel pouzivas to taky pri servisu ?? Citovat
straki007 Odesláno 5. leden 2012 Autor Odesláno 5. leden 2012 Ano. Osvedcene po roce sli vstriky rukou na 807.... Je to vlastne medena pasta....ve spreji Citovat
BV406 Odesláno 5. leden 2012 Odesláno 5. leden 2012 Nemíte někdo zkušenosti s http://www.svancarbosch.cz/vse-pro-diesel.php z Kravař? Píšou že dělají í záruční servis Bosch. Mají tam zkušební stolici Bosch EPS 815 , ale nevím co to znamená To by mně taky zajímalo jak jsou natom:myslim to same dela i sobek ve frydku ... zrovna dneska jsem zjistoval ceny na moje 2,2 hdi ... Citovat
dusan2 Odesláno 5. leden 2012 Odesláno 5. leden 2012 No v mojom pripade by som pri 30 tis. intervale cistil vstreky 4 - krat za rok. To sa mi zda trochu moc. Myslim si ze je to individualne. Kolko a ako sa autom jazdi a hlavne co sa tankuje. Mne vydrzia cca 300 tis pozom nove. Citovat
chuck11 Odesláno 5. leden 2012 Odesláno 5. leden 2012 to same dela i sobek ve frydku ... zrovna dneska jsem zjistoval ceny na moje 2,2 hdi ... Mužeš mi tu dát nějakou jeho adresu. PS.Dělá jen čištění ultrazvukem nebo i zkoušku. Co by ti dělal a nakolik to ohodnotil:papa Je to tady ten:http://www.bosch-sobek.cz/?page=historie [upravil dne 5.1.2012 22:03 od chuck11] Citovat
BV406 Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 jj, ma zkouseci stolici a vstriky i cisti, jen nevim jestli ultrazvukem uz jsem u nej nechal cistit a odzkouset vstriky na me byvale 2,0 80kw ted jsem u nich jen orientacne poptaval cenu vyzkouseni a vycisteni vstrikovacu s pripadnym repasem na moje 2,2 hdi, to mi prislo: základní ceny : 1x diagnostika motoru ( načtení paměti závad ) é 500 + DPH -Práce na vozidle : demontáž a zpětná montáž vstřikovačů = 4 hod é 400 + DPH -otestování vymont.vstřikovačů na stanici ( zátěžový test a následné zjištění stavu vstřikovačů = 1x é 500 + DPH ( dostanete výpis z testu a výsledky testování ) -pokud se doporučí nějaký vstřikovač opravit -tak děláme 1x repas é 4500 + DPH ( případně pokud je jich více k opravě = tak cena při repasi 4x = 1kus é 3800 + DPH -možná sleva ) kdyz se vstrikovac hned opravuje- pote neplatite ceny za test , tedy : 1x repas é 4500 + DPH 4x repasy é 3800 + DPH = testy GRATIS -pokud by jste opravu nechtel,testy se uctujou. takze tak asi ... , je to u toho prvniho velkeho kruhace ve fm, sjedes vpravo na tesco a je to u tesco parkoviste, nelze nenajit Citovat
dyno Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 to straki007 Wurth 800 CU je doma dik za tip / cena me zarazila ale najdu pouziti i jinde /..... zitra by meli dorazit vstriky z tp spolu a ted ta spatna vymena vsech spicek 8500kč doufal jsem pouze v cisteni a kontrolu pri zatezovym testu mimo limity a to pry ze dost a na volnobeh taktez tak jsem pustil zilou a vysledek bude pokud prijdou zitra Citovat
jakstone406 Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 Ahoj. Asi před 5ti lety jsem byl na školení Mann motors, sice se jedná o náklaďáky,ale vstřik Euro 3,4 je na stejném základě. Takže bylo řečeno - vstřik ven pouze v případě, že motor jde nepravidelně, hodně žere nebo kouří. Vyndavat vstřik po 30 000km je blbost. Jiná věc je ten vstřik po třeba 200 000km vyndat. Upálenou špičku vstřiku je vidět málokdy - ukapává + zapečený motor, nebo motor nasál nějakou pevnou částici ( kousek talířku ventilu,sedla,turba) a trefilo to špičku vstřiku. Těch upadlejch jsem za 20let viděl tak 10ks. Nekecám. Citovat
jaykay Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 taky si myslim, ze preventivne vyndavat a nechat zkouset vstriky kazdych 30tisk km, navic kdyz vse funguje, je blbost a kseft pro dieselservisy Citovat
argoo Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 Vybral a vycistil som ich prvy krat ked malo auto 150000km a korekcne davky boli okolo 1,5mg/zdvih na troch a 2,8mg/zdvih na jednom. Teraz hura do dalsich 150000km [upravil dne 6.1.12 22:22 od argoo] Citovat
Judes Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 Neviem mne to príde také divné posielať vstreky na otestovanie a prípadnú \"opravu\" aj cez pol republiky. V niektorom vlákne už dávnejšie sa písalo že o nespokojnosti niektorých členov aj tu z klubu že nemohli biť prítomný pri oprave svojho auta v značkovom servise a spochybňovali či sa tá či oná oprava vôbec vykonala a neplatili zbytočne. Nechcem tým obhajovať značkové servisy len sa čudujem že keď sa niekde napíše niečo o vstrekoch tak väčšina by ich hneď posielala aj na druhý koniec republiky a pri tom ani nevedia či boli dobré alebo nie. Jedna vec je posielať niekde na niekoho odporúčanie ale keď nie som pri tom testovaní alebo to nevidím tak mi predsa môžu naúčtovať čo len chcú a nik nedokáže či bol niektorý vstrek vadný alebo nie. Určite že sú ľudia či firmy všelijaký aj taký čo využijú dôverčivosť a nevedomosť ale aj spoľahlivý a férový, len mi to príde divné že zatiaľ čo som sa tu dočítal tak možno na jedného sa pamätám koku prišli vstreky s tým že boli len testované a čistené bez žiadnej opravy prípadne výmeny nejakého dielu. Ak sa mýlim tak ma opravte. Neberte to tal že by som od toho chcel niekoho odhovárať, je to len môj názor s ktorým sa nemusí každý stotožniť. Videl som tu na obr. tú odlomenú špičku vetrekovača je pravda že nerobím z autami (lokomotívy) ale za 20 rokou som sa nestretol s takto odlomenou špičkou až asi na dva prípady ale aj to boli skôr dobité po ulomení ventilu alebo jeho časti dosadacej plochy. Skôr mi to príde ako vada materiálu. Citovat
straki007 Odesláno 7. leden 2012 Autor Odesláno 7. leden 2012 to straki007 Wurth 800 CU je doma dik za tip / cena me zarazila ale najdu pouziti i jinde /..... zitra by meli dorazit vstriky z tp spolu a ted ta spatna vymena vsech spicek 8500kč doufal jsem pouze v cisteni a kontrolu pri zatezovym testu mimo limity a to pry ze dost a na volnobeh taktez tak jsem pustil zilou a vysledek bude pokud prijdou zitra Pouzivam CU800 taky u vymeny brzdovych desek na dosedaci plochy......je to bomba a vydrzi vysokou teplotu a opravdu u dalsi vymeny desku jenom rukou vyndas.........pak jeste kdyt menim zimni za letni,tak kolem naboju.........u vymeny svicek u benzinu.........u vymeny zahvicek.........proste kde se muze stat ze nepujde neco povolit vlivem koroze-tepla. Citovat
straki007 Odesláno 7. leden 2012 Autor Odesláno 7. leden 2012 Ahoj. Asi před 5ti lety jsem byl na školení Mann motors, sice se jedná o náklaďáky,ale vstřik Euro 3,4 je na stejném základě. Takže bylo řečeno - vstřik ven pouze v případě, že motor jde nepravidelně, hodně žere nebo kouří. Vyndavat vstřik po 30 000km je blbost. Jiná věc je ten vstřik po třeba 200 000km vyndat. Upálenou špičku vstřiku je vidět málokdy - ukapává + zapečený motor, nebo motor nasál nějakou pevnou částici ( kousek talířku ventilu,sedla,turba) a trefilo to špičku vstřiku. Těch upadlejch jsem za 20let viděl tak 10ks. Nekecám. Jojo.Pred cca mesicem jsem dokoncil vymenu motoru 2,2 hdi puma v BoxerIII.........po 68 tkm dira v pistu kvuli vstriku.Takze mas pravdu.Vyndat vstriky az kdyz je motor v haji:D:D:D A ono je to uz potom taky zbytecne , vid.... [upravil dne 7/1/12 09:12 od straki007] Citovat
mathas Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 Tak v tom pripade uz nema cenu kupovat naftaka. Je to jednoduse chyba vyrobce. Pred 20ti lety platilo- kup si diesla a setri na dalsiho. Dnes? Kup si diesla a sestri na opravy. Kde to sme, ze si nekdo koupi diesla kterej je o desitky tisic drazsi nez benzin abych pak kazdejch 30tis km daval tisice a tisice za test vstriku a repas vstriku. Jestli to tak je, tak se mi vytraci vyhoda dieslu a to mensi spotreba. Je to konstrukcni nebo vyrobni zavada. Jestli je tomu tak, tak diky ale diesel hdi mi nesmi do domu. Ale spis si myslim, ze je to prehaneni. Auto mam na jezdeni a ne abych ho meljednou rocne na vic jak tejden odstaveny. Citovat
Qcko Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 Ono to ale neni az tak chyba toho dieselu ako nasich krajin, kde kvalita pohonnych hmot je taka aka je... diesel vo Francuzsku, Holandsku atd. jazdi 500000 km a clovek o nom ani nevie, u nas 200000 km a potrebuje repas palivovej sustavy. 30000 km sa zda aj mne dost zbytocne, ale 100000 km je celkom rozumna cifra, pre bezneho smrtelnika je to raz za 5 rokov, coz nie je ziadna obrovska investicia Ja osobne som zatial s motorom nic nerobil (akurat som vymenil klinovy remen a kladky), ale po tejto zime mu doprajem trocha ten ocisty (oslavi 180000 km , dostane nove rozvody + vycistene vstreky) a verim tomu ze mam na eho zivotnost uz pokoj Ale je to len vec nazoru Citovat
mathas Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 Nafta je vsude stejna. Jen se lisi v obsahu aditiv. Nafta z cesky rafinersky se vozi do vsech pump unas, do nemecka, dokonce i cisterny z polska. Takze jediny rozdily mohou byt v aditivaci. A pro zajimavost mohu rict, ze pro motor by bylo o hodne lepsi jezdit na topnou (cervenou) naftu. Neobsahuje ty vyborne bioslozky... Ale radeji byvh s tim pak nejezdil do nemecka, tam to kontrolujou Citovat
Qcko Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 Ale je v tom rozdiel a je to aj dost poznat na aute, ja ked jazdim po Europe, tak po tankovani a dlhsom jazdeni v zahranici mam z auta uplne iny pocit (KIA Carnival, Mercedes Vito ):... A hlavne mi to potvrdzuju kamionisti ktori jazdia zapadne krajiny... Citovat
mathas Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 Ano a to delaji ty aditiva. Proste unas ty benzinky setri a na aditiva se*ou anebo jich davaj malo. Nebo si snad myslis, ze ceska rafinerska dela vic kvalit nafty? Nebo kdyz jezdite kupovat vervu na benzine nebo omv, ze se jedna o jinou naftu nez co se prodava v jiny benzince? Ne! Je to furt jedna a tataz nafta, ktera se lisi v aditivaci. A to dela tu mensi ci vetsi spotrebu, mensi ci vetsi kourivost atd Citovat
Qcko Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 Samozrejme, s tymi aditivami suhlasim, to sposobuje ten rozdiel, presne na to som narazal Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.