AKCZ Odesláno 12. duben 2005 Odesláno 12. duben 2005 Zdravim.. nevim presne jak je to se zesilovacema na prijem signalu radia.. ale mam pocit ze me radio naladi pomerne malo stanic (opravdu jen s velice silnym signalem) Netusite nekdo zdali ma samotne radio (Clarion DXZ 748RMP) nejaky antenni zesilovac popr. zdali se musi pres ISO konektor take privest jeste samostane napajeni skrze nejaky z PINu aby fungoval tak jak ma? A pokud je to nesmysl tak je mozne sehnat zesilovac zvlast ke stavajici antene a radiu aby to melo taky nejaky efekt? Neco jako \"meziaktivni\" prvek a co vse to obnasi? Diky za odpovedi.. Citovat
snowboy Odesláno 12. duben 2005 Odesláno 12. duben 2005 Mozna se mylim, ale nevidel jsem radio s antennim predzesilovacem. Je to o citlivosti prijimace. Muzes mit blby svod od anteny, kabel starne a zvysuje se utlum, nebo zoxidovany spoj u anteny, studenak u konektoru. Jde koupit antena s predzesilovacem, pripadne i samotny zesilovac, ale dal bych prednost te se zabudovanym predzesilovacem. Vetsina novych autoradii ma vyvedeny kablik z ISO konektoru na napajeni tohoto predzesilovace. Ja ho ma tusim ruzovy Zapojeni je simple, oddelas ze strechy starou antenu, namontujes novou, ta ma uz kablik od zesiku, ktery zapojis na kablik na ISO konektoru, pokud tam neni tak kamkoliv na 12V a hrajes Citovat
jolik Odesláno 16. duben 2005 Odesláno 16. duben 2005 jestli nemaš špatnou anténu.Vytáhni rádio,myslím že to tvoje rádio má zapojeni ant. na fajfku, podívej se na ni stává se že jsou drátky propojene (ant. s e stíněním). pak bych mněl druhhé řešení:vytáhni anténu a strč místo ní kus drátu(drát se nesmí dotýkat stěn autorádia) a zkus naladit.poznaš kde je chyba. Neboj radiu se nic nestane;) Citovat
mk405 Odesláno 16. duben 2005 Odesláno 16. duben 2005 ještě mě napadá jedna věc pokud máš na radiu zapnutou funkci AF tak při automatickém vyhledávání najde jen stanice s lepším signálam, když to před aut. hledáním vypneš najde jich víc a pak to zase zapneeš. mk:papa Citovat
Xplod Odesláno 17. duben 2005 Odesláno 17. duben 2005 Napsán autorem mk405 ještě mě napadá jedna věc pokud máš na radiu zapnutou funkci AF tak při automatickém vyhledávání najde jen stanice s lepším signálam, když to před aut. hledáním vypneš najde jich víc a pak to zase zapneeš. mk:papa Asi si pletes funkci AF s Local. AF (alternativní frekvence) Vybere a přeladí na příjem stanice s nejsilnějším signálem v síti. Při používání této funkce můžete neustále poslouchat stejný program během jízdy na velkou vzdálenost, bez toho, že byste museli ručně ladit stejnou stanici. Citovat
mk405 Odesláno 17. duben 2005 Odesláno 17. duben 2005 nepletu, to AF (je jak píšeš alternativní frekvence) ale u mého SONY když dáš automatické vyhledání stanic tak to nachází jen stanice se silným signálem a podporou RDS při zapnuté funkci AF, když AF vypneš a dáš vyhledat najde jich víc. Taky jsem se divil, ale je to tak. Vím že AF by mělo jen přehazovat vysílače s různou frekvencí a člověk poslouchá nerušeně jednu stanici. mk:papa Citovat
Xplod Odesláno 17. duben 2005 Odesláno 17. duben 2005 Tak todle sem jeste nepozoroval, asi mam dobrou antenu Citovat
mk405 Odesláno 18. duben 2005 Odesláno 18. duben 2005 anténou to nebude, já na to přišel uplnou náhodou Citovat
voštík Odesláno 20. duben 2005 Odesláno 20. duben 2005 No me by zajimal ten samotny zesilovc, kde bych ho treba v Praze mohl sehnat a priblizne za kolik? Poradi nekdo z prazaku??? Simsim Ono mit dipol v zadnimokne je sice hezka vec, ale ten prijem je nic moc Citovat
Guest MilaS Odesláno 20. duben 2005 Odesláno 20. duben 2005 to voštík: Nevím, jestli se nepletu, ale JunEAu psal, že si tam něco takového opatřil, tak mu napiš na U2, třeba poradí. Já to nechávám na srazík, tam ho vyzpovídám, protože bych si to tam taky rád dal na zesílení ant. signálu. [Editován dne 20/4/05 MilaS] Citovat
snowboy Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Podivej se treba sem : http://shop.liberec-info.cz/index.php?oddm=11&sid=MDYxMjAwM2Jp=&idodd=962&q=8&sw1s=726&PHPSESSID=05faa17024c2da29e01654e58a6a1b35 cena 196,- plus postovne Citovat
TITANa Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 lepsi odkaz: http://www.prag-info.cz/_shop/index_.php?shop=MTExNA==&akce=detail&id=10051 Citovat
-=Michal=- Odesláno 3. květen 2005 Odesláno 3. květen 2005 Problém předzesilovače anténího signálu je ten, že by měl být umístěn ihned za prutem antény. Pokud tomu tak není, tak předzesilovač zesílý signál, který byl před tím utlumen přívodním koaxem k rádiu a tím pádem je zesílen i šum odchycený po cestě. Doporučuji zakoupit anténu s již integrovaným předzesilovačem. Jinak můj Pažout 406 (novej model s antenou vzadu) má již FM/GSM anténu i s předzesilovačem integrovanou v jednom prvku hned pod prutem antény. Citovat
dj_rizek Odesláno 3. květen 2005 Odesláno 3. květen 2005 Napsán autorem -=Michal=- Problém předzesilovače anténího signálu je ten, že by měl být umístěn ihned za prutem antény. Pokud tomu tak není, tak předzesilovač zesílý signál, který byl před tím utlumen přívodním koaxem k rádiu a tím pádem je zesílen i šum odchycený po cestě. Doporučuji zakoupit anténu s již integrovaným předzesilovačem. Jinak můj Pažout 406 (novej model s antenou vzadu) má již FM/GSM anténu i s předzesilovačem integrovanou v jednom prvku hned pod prutem antény. Plne souhlasim s Michalem,akorad bych upresnil ze 80 procent anten se zesilovacem koupenych u benzinek a v podobnych obchodech (nemaji zesilovac s Fety)nefunguje jak ma,je treba koupit antenu pouze pro FM(pochybuju ze dneska nekdo posloucha AM) a pokud mozno a Fet tranzistorama(nezasumujou),bohuzel nebude ale za 300,- ale stoji to za to,porad lepsi nez koupit 5 levnejch a nic s toho. Citovat
-=Michal=- Odesláno 3. květen 2005 Odesláno 3. květen 2005 Trošku jsem brouzdal a osobně doporučuji toto (a nejen proto, že to mám na své Pegince :-)) Citovat
Alpega Odesláno 3. květen 2005 Odesláno 3. květen 2005 Antenny zosilovač stojí u nás cca 160 Sk.Je to malá krabička ktorá sa dáva k rádiu,lebo by bol problém s kabelážou.Nie je to také dobré,ako integrovaný zosilovač,ale pokial nechceš meni? anténu tak sa to dá.A pozor napája sa z modrého kábla tzv.Remontcontrol na ISO.Pi?o Citovat
-=Michal=- Odesláno 3. květen 2005 Odesláno 3. květen 2005 Napsán autorem Alpega Antenny zosilovač stojí u nás cca 160 Sk.Je to malá krabička ktorá sa dáva k rádiu,lebo by bol problém s kabelážou.Nie je to také dobré,ako integrovaný zosilovač,ale pokial nechceš meni? anténu tak sa to dá.A pozor napája sa z modrého kábla tzv.Remontcontrol na ISO.Pi?o Jsou to vyhozený prachy. Mám to vyzkoušené jak s předzesilovačem těsně před rádiem, tak s předzesilovačem, který slučuje signál ze dvou antén (dobrý nápad, vysoká cena nicméně žalostný výsledek). Citovat
Alpega Odesláno 4. květen 2005 Odesláno 4. květen 2005 Tak musi byt problém v kabeláži,lebo môj Panasonic nemá problém so signálom aj na takých miestach o ktorých viem,že su \"hluché\" a to idem na pasívnu anténu.Peter Citovat
-=Michal=- Odesláno 4. květen 2005 Odesláno 4. květen 2005 Napsán autorem Alpega Tak musi byt problém v kabeláži,lebo môj Panasonic nemá problém so signálom aj na takých miestach o ktorých viem,že su \"hluché\" a to idem na pasívnu anténu.Peter Zvláštní. To bych musel být úplnej idiot :-))) 2 fungl nové antény + nová kabeláž, namontovaný slučovač a že by ta kabeláž byla vadná ???? To by znamenalo teda extra smůlu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.