radim.1008 Odesláno 1. září 2015 Autor Odesláno 1. září 2015 Telefon ze servisu mi dnes oznámil, že auto opět startuje. Vyměnili cívku a mám si pro to přijet. Akorát nevědí, jestli to bylo tím. Tak s tím mám jezdit a kdyby něco, tak to přivézt. Zatím nebudu prý nic platit. Kdyby to cívkou nebylo, tak vrátí starou a novou si vezmou zpět. Tak uvidíme. Citovat
Veverka Odesláno 1. září 2015 Odesláno 1. září 2015 Tak hlavně abys při takovém ježdění pokaždé také dojel (třeba na sraz) Citovat
radim.1008 Odesláno 4. září 2015 Autor Odesláno 4. září 2015 Připraven na sraz. Proběhla kompletní očista. Citovat
radim.1008 Odesláno 7. září 2015 Autor Odesláno 7. září 2015 Takže dnes opět stávka. Vůbec to nechápu. Ráno v pohodě, odpoledne v práci s velkými obtížemi, odpoledne to taky jen taktak chytlo. Při startování začal cvakat centrál a po chvilce to hodně těžko chytlo a teď už ani ťuk. Roželi se budíky, otočil jsem klíčkem a jen typický zvuk pro vybitou baterku. Vynulovali se hodiny a tak tu teď sedím v garáži, auto na nabiječce a čekám jestli se trochu oživí baterka a chytne to. Mohla by baterka ztratit kapacitu po 3 a půl letech? Divný je, že včera jsme přijeli ze srazu, najeli cca 370km, takže bych čekal, že byla dobyta jízdou. Citovat
Roman Bazi Odesláno 8. září 2015 Odesláno 8. září 2015 Jak je na tom startér? Mohl by být KO, a vybíjet baterku. Citovat
radim.1008 Odesláno 8. září 2015 Autor Odesláno 8. září 2015 To jako, když se rotor staréru díky vůli přilepí na stator tak přes něj jde proud z baterky pryč? Dnes nechám změřit kapacitu baterku a uvidíme. Mám taky podezření na startér, protože start zněl jako kdyby bylo něco přilepeného a při startování se to utrhlo. Ale začneme baterkou. Citovat
Medvěd Odesláno 8. září 2015 Odesláno 8. září 2015 (upraveno) Mě baterka v dodávce vydržela cca 2 roky - ale je fakt, že dostávala cca 30starty denně poměrně dost "za uši". Ve školní Fabii i Octě jsem loni měnil baterky "preventivně" - byly tam ještě původní (Octa 2005, Fóbie 2007) P.S. Oni Ti v servisu neměřili baterku zátěžákem? Upraveno 8. září 2015 uživatelem Medvěd Citovat
radim.1008 Odesláno 8. září 2015 Autor Odesláno 8. září 2015 Po telefonní domluvě, mám baterku nabít a když bude znova vytlučena, mám přijet a dají mi baterku na zkoušku a změří startovací proudy na kleštích. Mohl by jí totiž vybíjet opravdu startér. Startovací proud má údajně do 300A a pokud už má velkou vůli, mohl by tu baterku vybít on velkým odběrem. Když bylo auto v servise, tak jim tam taky baterka umřela. Nabili a po pár startech už byla slabá. Tudíž prvotní závěr je ten, že je baterka KO, že nedrží kapacitu. Tak ji přes noc nabiji a uvidíme, co bude dál. Citovat
radim.1008 Odesláno 9. září 2015 Autor Odesláno 9. září 2015 Včera odpoledne ani ťuk. Naprosto prázdná baterka. Nastartoval jsem přes kabely ze skorotchánovy Bravy a celé odpoledne jsem to měl na nabíječce na baráku. Večer jsem to strčil do garáže u máti na nabíječku a zaúkoloval ji, aby to ráno vypnula, tak uvidíme. Odpoledne zajedu nechat změřit kapacitu baterky. Citovat
radim.1008 Odesláno 9. září 2015 Autor Odesláno 9. září 2015 Sundal jsem auto z nabíječky a zkusil nastartovat. Chytlo napodruhé. Zajel jsem do servisu, změřili baterku a byla plně dobitá, alternátor dobíjí 13,8V. Dnes měli plný hevery, tak zítra po třetí mám přijet a proměří startér. Pokud bude ráno nebo odpoledne zase vybitá, nechají si auto přes noc na osciloskopu, aby viděli, kam ten proud z baterky teče. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 9. září 2015 Odesláno 9. září 2015 Určitě to má souvislost s tím parkováním, fakt. Jak jsi psal. Pokud parkuješ čumákem z kopce, teče to někam dopředu a startuje, pokud ale parkuješ čumákem do kopce, teče to někam dozadu, a se startováním máš ámen. Fakt, věř mi. Citovat
radim.1008 Odesláno 10. září 2015 Autor Odesláno 10. září 2015 Určitě to má souvislost s tím parkováním, fakt. Jak jsi psal. Pokud parkuješ čumákem z kopce, teče to někam dopředu a startuje, pokud ale parkuješ čumákem do kopce, teče to někam dozadu, a se startováním máš ámen. Fakt, věř mi. Já ti nevím. Včera to stálo i na rovině a chytlo to napodruhé. Kdepak, je to startérem V servise to včera mechanik pronesl taky. Asi bude repas nebo nový? Zajedeš nebo dotlačíš Nn, mám kabely a ochotného skorotchána, což se o ségře říct nedá. Citovat
radim.1008 Odesláno 10. září 2015 Autor Odesláno 10. září 2015 Resumé ze servisu jest takové. Startér má odběr, takový jaký má mít a zamčené auto v klidovém stavu má nulový odběr. Tudíž zapůjčena baterka značky Bosch a mám se za tři týdny stavit na zúčtování nebo okamžitě, když bude opět problém. Cestou do servisu V servise pod Audi A6 allroad Citovat
Honza1977 Odesláno 10. září 2015 Odesláno 10. září 2015 Máš krásný záhadný auto. Já podle prvotních příznaků bych hned řekl alternátor...ale podle proudu co píšeš asi blbost. Tak nevím. Kostra....? Já vím..kravina, ale někdy.... Citovat
radim.1008 Odesláno 11. září 2015 Autor Odesláno 11. září 2015 Díky. Nejen já, ale už i v servise byli z toho na větvi. Teď prý bude klid. Tak uvidíme. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.