Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, reším další problém s 407 SW, 05, 100KW. Snížil se mi výkon, diag. ukazuje 2 chyby 1. vaha vzduchu(P3007), 2. Regulace tlaku turbodm. (PO299). Motor se chová tak, že v nízkých otáčkách je líný jak veš až kolem 2800 se najednou probere a zabere to vše doplnuje bzučení/syčení.

Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?

Díky

Odesláno

Myslím, že je potřeba důkladně projít cestu od Turba přes IC... určitě tam bude buď netěsnost nebo prasklina. Pokud je to i slyšitelné tak by syčení mohlo pomoc identifikovat místo úniku tlaku. Váhu vyndej očisti konektor a vnitřek pročisti čističem na váhy vzduchu.

Odesláno

ako by ste haldali netesnost? ja pocujem take prudenie vzduchu az ked je motor pri zatazi (napr do kopca) a aj taj ako keby stracal dych. ked ho len tak vytocim na neutrale na mieste a pozeram na motor tak nic nieje vidiet a ani pocut...

mozno to je len pocit ale rad by som mal v tomto jasno

Odesláno

takže váhu jsem vyměnil a problém zůstal. Opět to háže stjné chyby, ale ted vím, že chyba váhy je pouze důsledek. Zbýva chyba nízkého tlaku vzduchu z turbodmychadla. Bude to někde kolem turba. Nevíte náhodou jestli se dají probrnknout diagnostilou ventily co ovládají turbo?

[upravil dne 20/12/11 10:37 od eman11]

Odesláno

ještě k tomu syčení. Ono se nedá ten zvuk přesně popsat. Pokud by to jasně syčelo tak bych šel potom, jenže to tak zřetelné není. A v těch vysokých otačkách se ten zvuk strácí

Odesláno

Můžeš mezi sebou zaměnit Solenoid Turba a EGR - jsou stejné, to syčení by mohla být i špatná membrána posilovače nebo zpuchřelá podtlaková hadice k němu nebo prasklina na některém z Téček podtlaků a pod.

EDIT: Pozor nezkoušet - platí jen pro 406 !!!

[upravil dne 20/12/11 18:58 od koblih69]

Odesláno

tak dneska jsem byl na diagnostice v peugeotu. Řekli mě, že to bude asi nějaká netěsná hadice. Vzal si to na zvedák. Pak přišel a říká - hadice to není a žadnou netěsnost nenašli tak to prej je špatné turbo. U 230tis. je to prej normální. Tak jsem zaplatil 1000. A jel domu. Sednu do auta a auto jede na plný výkon. Tomu říkám servis.

Ted jen doufám, že to hned nazačnedělat znova.

Díky za rady

Odesláno

Tak to ti gratulujem, ze si to tak vyrieisl (rychlo a lacno). Mne tiez vypisuje chybu P0299 a zevraj mam v haji nejaky regulator tlaku turba /vyzera to ako hribik - houba/ uz sa ani nezamyslam co to moze byt. zevraj mam vymenit cele turbo...

Odesláno

Jaaaaj uz ma tie servisy seru. Ja som sa tiez trapil s turbom (tu je moje vlakno) a nakoniec to vyriesil az Straki. Teda aspon dufam, klop, klop, klop :roll

To sa na tom ani neboli odviezt s napichnutou diagnostikou? Ved tam je pekne vidiet aky tlak to pozaduje, aky to realne tlaci, aka je poloha ovladania turba a vsetko ostatne.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...