Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak a dalsia chyba na svete, začal mi vypadávať ventilátor, počas jazdy prestal fúkať, po nejakej chvilke naskočil, neriesil som to lebo som nemal čas, ale došlo to k stavu ked po naštartovaní ide 2 minuty a potom nič, kedže mam kamarat co rozobera 607my ( havarky dovezene z EU) zastavil som sa pri ňom, typoval som regulator otáčiek, skusil som 4 iné, nepomohlo, vymenil som 3 ventilátory , ale nič , napajanie do regulatora ide, ale nic ho neovlada, kable som premeral, ovladanie ide z panelu klimy na palubke, konektory precistene, bez korozie, prestriekane kontakt sprejom, vymenil som panel ovladania, odskusane 3 ks, nič nepomaha, ostatne veci idu, ako zmena smeru vzduchu, vnutorny obeh, fukanie na nohy, na sklo, zmena teploty , len neovlada ventilator, provizorne riesenie , preklenovany regulator, ventilator ide na plne otacky, ( mam tam vypinac)pretoze napajanei ventilatora sa nevypina ani po vytiahnuti kluca.

co moze mat vplyv na otačky ? ani manualne ovladanie rychlosti nejde? co dalej ? kde hladat chybu ?

P 607 2,2 hdi 98kw rv.2004

[upravil dne 18/12/11 21:16 od pistinko]

Odesláno

Tak jsem na to kouknul a mám ten dojem, že ti nekomunikuje počítač klimatizace s ovládacím modulem ventilátoru. Proto napájení regulátoru změříš, ale to je tak vše. Zbytek je sběrnice. Klapky ti jdou, ty si řídí počítač klimatizace přímo. Takže diagnostika.

Odesláno
a na tom vypinaci neni zly kontakt ? ked pises ze mas dorobeny, aby si ho vypol.

:myslim

tenj vypinac mam dorobeny aby som preklenoval regulator otačok, aby mi siel ventilator, lebo inac nejde, takze ho spinam ja

Odesláno
Tak jsem na to kouknul a mám ten dojem, že ti nekomunikuje počítač klimatizace s ovládacím modulem ventilátoru. Proto napájení regulátoru změříš, ale to je tak vše. Zbytek je sběrnice. Klapky ti jdou, ty si řídí počítač klimatizace přímo. Takže diagnostika.

ako donutim pocitac klimy aby komunikoval s modulom ventilatora ? treba to nejako nakonfigurovat ? pojde to cez PP2000? kde sa nachadza pocitat klimy ? alebo je to to co vidim na palubke alebo to je len sada displeyov ?

pre istotu si dnes klima zmyslela , ze bude každu chvilku sama preklapať klapkami, aj ked som nič od nej nechcel

Odesláno

Musíš prvni na diagnostiku co ti napíše. Pak můžeš hledat, v čem to je. Zkus alespoň projet konektoŕy, jestli jsou OK.

Samozřejmě s PP2000 uděláš co potřebuješ. Doufám, že tím tlačítkem neklemuješ ten regulátor, ale spínáš rovnou ten ventilátor, aniž by se dostalo spínané napětí přímo na výstup regulátoru.

Odesláno
Musíš prvni na diagnostiku co ti napíše. Pak můžeš hledat, v čem to je. Zkus alespoň projet konektoŕy, jestli jsou OK.

Samozřejmě s PP2000 uděláš co potřebuješ. Doufám, že tím tlačítkem neklemuješ ten regulátor, ale spínáš rovnou ten ventilátor, aniž by se dostalo spínané napětí přímo na výstup regulátoru.

nepochopil som cos i napisal, neviem narychlo rozoznat ako myslis \" aniž by se \" , doslova som preskocil regulator

Odesláno

\"aniž by se\": regulátor musí být v té chvíli odpojený od motoru, aby se proklemované napětí nedostalo zezadu (od motoru) do regulátoru. Většinu regulátorů by to zničilo, protože regulační prvek je v té chvíli opačně polarizovaný a prorazí se.

Odesláno
\"aniž by se\": regulátor musí být v té chvíli odpojený od motoru, aby se proklemované napětí nedostalo zezadu (od motoru) do regulátoru. Většinu regulátorů by to zničilo, protože regulační prvek je v té chvíli opačně polarizovaný a prorazí se.

mam zo stareho regulatora použité len konektory a aby som neposkodil kabeláž , ale kde mam dalej hladať chybu ? je riadiaca jednotka klimy to co vidim na palubke ? alebo je este nejaka ina niekde pod palubkov, a to co vidim len len hrstka displeyov?

• O 3 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno
Je tu niekto z okolia BA TT NR kto by mi vedel pomoct ?

cau mne nastal vcera presnwe ten isty problem. zatial som to neiesil, ale pojdem s tym do servisu. ak sa nieco udeje dam vediet . a ty ako??? nasiek si problem??

Odesláno

Měl jsem stejný problém, a v servisu mi měnili nějaký ten regulátor, a od té doby ok!! Jestli si dobře vzpomínám, tak to vyšlo na nějakých 1.700Kč..

• O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

... zdravím a právě řeším tento problém s ventilátorem. Závada se projevuje přesně tak, jak je popsáno v úvodě tohoto vlákna. Občas se ventilátor vypíná, někdy nenaskočí vůbec. Vyměnil jsem řídící jednotku za novou, ale po pár km se znovu ventilátor vypnul. Zjistil jsem, že celá jednotka se velmi silně zahřívá (nová i původní). Co může být příčinou tohoto zahřívání? Díky za radu.

Odesláno

Vadny ventilator. Ide tazko. Skus potocit rukou ten ventilator. Musi ist lahko. Dostanes sa k nemu cez pelovy filter. Dalsia vec je ze dosta casto byva zly kontakt na konektore do riadenia otacok ventilatora ( to co si menil) a na konektore samotneho ventilatora.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Zdravím, oživuju tohle téma, protože mám stejnej problém, takže prosím ty, co měli stejnej problém a vyřešily ho, ať prosím napíšou víc. Kde je ta jednotka, jak se mění, kolik stála a kde se dá sehnat...Moc děkuju za reakce :)

Odesláno

... jednotku najdeš přímo pod palubní deskou u spolujezdce, připojená na dva konektory. V mém případě byl propálený konektor a vyhořelý výkonový tranzistor přímo na jednotce. Opravil jsem ho výměnou za jiný tranzistor a od té doby vše funguje jak má. Nová řídící jednotka se dá bez problémů objednat v jakékoliv prodejně s ND a stojí necelé 2.000,-Kč a vyměníš ji sám za 5 minut. Jako perličku uvádím fakt, původně za tuto opravu po mne chtěli v jednom autoservisu 26.000,- za vadný kompresor ke klimatizaci + práci za výměnu a diagnostiku. To že byla vadná řídící jednotka si vůbec nevšimli. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...