Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes ráno bylo -13 stupňů a po 15 km cestou do práce se ručička ukazatele teploty vody téměř nehnula, možná vůbec nehnula. Teplota oleje se hnula tak o 1 až dva dílky. Máte na 2.0HDi 100Kw podobnu zkušenost?

M.

Odesláno

Dnes ráno bolo -14 a tiež cestujem do roboty 15km. Teplota vody bola niekde okolo 80 st., a olej cez 90 st. Mám kryt na chladení a hodne to pomáha..

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Ahoj :) 407 1,6 HDI 16V SW

Dnes najednou hláška na displeji i na palubovce STOP. Hláška o teplotě a okamžitě zastavit. Teploměr ručička úplně na doraz v pravo.

První co mě napadlo...je vedro přehřál se Peugotek. U 406 se mi kdysi spálila pojistka ventilátoru a přehřál se.

Zastavil jsem vypnu motor koukám pod kapotu vode nevřela.

Otočím klíčky do první polohy a na teploměru cca 90°C. nastartuji a po chvilce opět stejná hláška se zvukovým doprovodem a ručička rychle na doraz.

Po chvilce stání jsem vyrazil k domovu teplota pořád zhruba těch devadesát. 8km bez hlášky těsně před domem opět.

Asi za dvě hodiny jsem musel odjet během dvou km 90°C a po 10km opět hláška a na budíku ručička rychle na doraz. po chvíli to spadlo pod devadesát a pak zase ta hláška se Stopkou.

Takto se to opakuje pořád. Dorazil jsem domů a hned změřil teplotu v expanzce naměřil jsem 83°C i když na budíku bylo 90°C. Zkoušel jsem vypnou a zapnout klimu nevím jestli to s tím může souviset-tonoucí se stébla chytá že?! ;)

Všiml jsem si, že je slyšet pískání od vrchní části motoru při úplném vypnutí motoru. Ale ne pokaždé když jsem znovu zkusil vypnout a nastartovat tak to nepískalo a pak zase.

Poradí někdo? Podle těch příznaků to lajcky tipuji na nějaké čidlo ale které?

Díky za pomoc a přínosné rady :)

[upravil dne 19/6/13 19:52 od ENDORFIN]

Odesláno
Ahoj :) 407 1,6 HDI 16V SW

Dnes najednou hláška na displeji i na palubovce STOP. Hláška o teplotě a okamžitě zastavit. Teploměr ručička úplně na doraz v pravo.

První co mě napadlo...je vedro přehřál se Peugotek. U 406 se mi kdysi spálila pojistka ventilátoru a přehřál se.

Zastavil jsem vypnu motor koukám pod kapotu vode nevřela.

Otočím klíčky do první polohy a na teploměru cca 90°C. nastartuji a po chvilce opět stejná hláška se zvukovým doprovodem a ručička rychle na doraz.

Po chvilce stání jsem vyrazil k domovu teplota pořád zhruba těch devadesát. 8km bez hlášky těsně před domem opět.

Asi za dvě hodiny jsem musel odjet během dvou km 90°C a po 10km opět hláška a na budíku ručička rychle na doraz. po chvíli to spadlo pod devadesát a pak zase ta hláška se Stopkou.

Takto se to opakuje pořád. Dorazil jsem domů a hned změřil teplotu v expanzce naměřil jsem 83°C i když na budíku bylo 90°C. Zkoušel jsem vypnou a zapnout klimu nevím jestli to s tím může souviset-tonoucí se stébla chytá že?! ;)

Všiml jsem si, že je slyšet pískání od vrchní části motoru při úplném vypnutí motoru. Ale ne pokaždé když jsem znovu zkusil vypnout a nastartovat tak to nepískalo a pak zase.

Poradí někdo? Podle těch příznaků to lajcky tipuji na nějaké čidlo ale které?

Díky za pomoc a přínosné rady :)

[upravil dne 19/6/13 19:52 od ENDORFIN]

Na 100% snímač teploty vody v AK cca 390KČ

[upravil dne 20/6/13 20:07 od bart.lbc]

Odesláno

Mám taky dotaz, od pondělí, jak jsou ty vedra, tak u mé 407 2.0 HDi ráno, když jedu do práce, tak teploměr zhruba po ujetí 4 km rychle vystoupá na nějakých 93 stupňů. Dál už sice nepokračuje, ani se neobjeví žádná hláška stop, ale ani teplota neklesne. Může to být těmi vedry, nebo neotvírá termostat?. Nikdy jsem ho u tohoto vozu neměnil, tak pořádně nevím kde je. Můžete mi někdo poradit? Jo a jde termostat z okruhu vyndat a okruh opět bez termostatu zapojit, abych jízdou vyzkoušel, jestli teplota klesne?

Odesláno
Mám taky dotaz, od pondělí, jak jsou ty vedra, tak u mé 407 2.0 HDi ráno, když jedu do práce, tak teploměr zhruba po ujetí 4 km rychle vystoupá na nějakých 93 stupňů. Dál už sice nepokračuje, ani se neobjeví žádná hláška stop, ale ani teplota neklesne. Může to být těmi vedry, nebo neotvírá termostat?. Nikdy jsem ho u tohoto vozu neměnil, tak pořádně nevím kde je. Můžete mi někdo poradit? Jo a jde termostat z okruhu vyndat a okruh opět bez termostatu zapojit, abych jízdou vyzkoušel, jestli teplota klesne?

93°C nemusí být pravda, zkus nezávislím teploměrem a uvidíš. Já mám 90°C a skutečná 83°C:super

Odesláno

93°C nemusí být pravda, zkus nezávislím teploměrem a uvidíš. Já mám 90°C a skutečná 83°C:super

To je přesně to co jsem naměřil jak jsem psal výše. Použil jsem teploměr na zavařovéní ;) měřeno v expanzce

Odesláno
Vyndat ven jde ale to bych nedělal je to blbá práce a těch 93 tam asi taky mívám v tomto vedru, hlavne si hlídej saharu ať se točí.

Na saharu jsem taky myslel u babušky 406 jsem jí slyšel hned...stačilo zastavit na pár světlech v létě a už hučela. Tady u 407 až tak nespíná často (nebo není tak hlučná) :D. Napadlo mě jestli nespíná sahara pozdě a pak mi to hlásí tu chybu?

Ale to je jen úvaha.

Odesláno

Tu teplotu v expanzce změřím a uvidím, jestli bude nějakej rozdíl. Uvidím, co to bude dělat, až se trochu konečně ochladí. A je jinak problém s výměnou termostatu? Nevím, jaký je tam přístup a zda nejsou různý druhy třeba podle roku. Mám 6/2005.

Odesláno
Vyndat ven jde ale to bych nedělal je to blbá práce a těch 93 tam asi taky mívám v tomto vedru, hlavne si hlídej saharu ať se točí.

Na saharu jsem taky myslel u babušky 406 jsem jí slyšel hned...stačilo zastavit na pár světlech v létě a už hučela. Tady u 407 až tak nespíná často (nebo není tak hlučná) :D. Napadlo mě jestli nespíná sahara pozdě a pak mi to hlásí tu chybu?

Ale to je jen úvaha.

Sahara v tomto teple běží hned pokud máš klimu v režimu auto, žě se netočí je taky dost častá závada a ta sranda stojí cca 9 600KČ.
Odesláno

Ale to je jen úvaha.

Sahara v tomto teple běží hned pokud máš klimu v režimu auto, žě se netočí je taky dost častá závada a ta sranda stojí cca 9 600KČ.

Chlape nestraš zítra vyzkouším ;)...investic už dost jsem objednán na FAP off :roll tak doufám že to bude jen čidlo teploty :cool:

Odesláno

Sahara se točí při zapnuté klimatizaci, ale zrychlovat začíná až při dosažení nějakých 96°C a 80% výkonu dosahuje až při 105°C. Mně se to loni také docela dost hřálo a podezříval jsem saharu, ale při diagnostice jsme zjistili, že funguje dobře. Nakonec se problém vyřešil výměnou kondenzátoru klimatizace, který byl děravý a z vnitřní strany na něm byl právě za ventilátorem pořádný nános ze směsi oleje a prachu, takže se výrazně snížila účinnost chladiče, ke kterému nemohl pořádně vzduch. Dnes bylo poctivých 35°C a teploměr nepřekročil 90°C. Netvrdím, že je to tento případ, ale někdy se stává, že je mezi kondenzátorem klimatizace a chladičem tolik bordelu, že to snižuje účinnost chlazení.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...