Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Teplota motoru


Martin407

Recommended Posts

to samozdřejmě záleží na tom, jak je venku, jestli stojíš nebo jedeš a pokud jedeš tak na jakých otáčkách to valíš ... pokud je venku jako teď, kolem -1°C/2°C, tak já osobně čekám asi 4 minuty s nastartovaným motorem, potom jedu asi 8 minut do práce a když dojedu tak mi teplota vyjede těsně nad 70°

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na akych otackach jazdis? aky prevodovy stupen ? ides kontinualne alebo stojis na kazdej krizovatke? ja ked som nemal webasto som teplotu 80st dosiahol pri -5 po cca 18km.

mimochodom nejde o to ze ti ti vlakno pomoze alebo nie, ale je tam odpoved na tvoj dotaz, lebo bud je to normalne alebo mas zly termostat (malo pravdepodobne) este sa tu neobjavil uzivatel ktory mal zly temorstat na 407me. ide o to ze sa zaklada duplicitne vlakno o tom istom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja si myslim, ze to je uplne normalne cez zimu. Ked idem do prace - cca 8-10 minut tak sa olej niekedy ani nestihne zahriat. A to je tu v UK teraz okolo +5 stupnov.

Keby si mal zly termostat tak cakas ovela dlhsie. Ja som mal na 307-ke zly termostat a bol otvoreny a sa zahrialo len na dlhsich trasach min. po hodine jazdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

HonzaZ:

Ten ví všechno kolem elekt. Zeptám se na radu. Starší typ termostatu jedno čidlo na termostatu z pohledu od chladiče je z leva šikmo dolů a druhý na komoře termostatu ze zadu, který znich je pro budíky a pro ř. jednotku máš taky r.v. 2004? Děkuji bojuji s nedohříváním auta a termostat jsem vyměnil a žádná změna. Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná blbá otázka, ale jak se ti to \"nedohřívání\" projevuje? Teplota vody na teploměru se nedostane ani přes 70 stupňů? A nemohl by být problém třeba v tom, že se ti opře ručička teploměru o krycí sklo (nebyl bys totiž zdaleka první) a nemůže dál? Já jsem to tak také měl a náprava je jednoduchá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bart.lbc : všechno teda nevím, ale jak jsem koukal do SB, tak ten konektor nahoře je pro elektroventil termostatu. Snímač teploty je jenom jeden, je to ten zezadu. Jinak na dia si krásně otestuješ jak chodí ručičky na všech budícich a hned budeš vědět, zda je problém v budících, nebo jinde.;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opřenou ručičku jsem poznal podle toho, že když bylo auto opravdu ohřáté po delší jízdě, tak stačilo poklepat na krycí plexi před ručičkou a bylo vidět, že měla snahu jít dál nahoru. A při detailním pohledu na plexi v místě kde se ručička dotýkala, bylo vidět nepatrnou bílou tečku, jak se tam z ní obtisknula barva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plexi ani vycvakávat nemusíš. Stačí, když vyndáš budíky a zezadu pod budíkem teploměru trochu opatrně odtáhneš ten zadní díl. Stačí malým šroubovákem a jen trošičku. Tím se ti ručička posune dál od plexi. Já jsem tam takhle strčil kousíček plastu a přelepil jsem to izolepou, aby se okolo toho nedostával dovnitř prach. A nemusíš riskovat, že se ti při sundání plexi dostane dovnitř nějaký bordel nebo ulámeš ty plastové zobáčky, které ho drží.;)

[upravil dne 15/2/12 11:23 od Mike407]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když se podíváš na přístrojový panel, tak při horní hraně plexi uvidíš 3 malé dírky. No a tam stačí zasunout nějaké silnější dráty nebo špejle a odehnout plíšky, za které je ten panel zacvaknutý. Je to jednoduché. Jestli chceš, tak sem večer hodím fotku, jak to tam vypadá.;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...