Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna stabilizátoru na přední nápravě u P 406

Recommended Posts

Odesláno

Kdybuch si chtel vyměnit stabilizátor na přední nápravě u 406, nerozhodí se mě nějak geometrie a ty věci okolo toho ?

Nemáte s tím někdo zkušenost ?

Odesláno

jestli myslis tycku stabilizatoru tak to nema na tohle vubec vliv...ja to menil u sebe a je to jen v podstate jakasi podpora pro kolo aby se auto nenaklanelo v zatackach....do rizeni toto vubec nezasahuje

Odesláno

no, ja mel na 205 vymlaceny ty gumovy silentbloky, ve kterych prochazi stabilizator ramenem - a predni kolo se mi krasne viklalo.

Jinak, geometrie se snad dela, pokud zasahujes do rizeni.. ale nevim to jiste (na vymenu spodniho ramena, stabilizatoru (proste kus za kus) ne)

Odesláno

Když mi v servisu chtěli měnit vzpěry stabilizátoru, tak mi říkali, že se geometrie musí udělat. Nevím, já to tam nedal a budu to měnit sám, ale možná obětuji tisícovku a na geometrii zajedu, protože kdyby byla rozhozená, tak si myslím, že to má vliv na gumy.

Odesláno

jojo, alspoň u nás na 605 to nemá zas takovej vliv. Dokonce sem pár dní jezdil bez levýho stabilizátoru a jenom se to víc naklánělo do ostrých.

Výměna se dá udělat doma, akorát to chce pevný nervy a sílu protože je to tam všechno zrezlý a zas*aný a těm matkám se moc nechce + když je to už vymlácený tak se čep hrozně protáčí

Odesláno

Ja sem to delal o vykendu a samozrejne ze tri cepi se protacely. Rezal sem to rucni pilkou, nikomu bych to nepral. Uz zacinam shanet flexu :D Jinak geometrie se delat nemusi.

Odesláno

V domacom prostredi je to o drzku vymienat. V servise je postup jednoduchy: postriekat WD40, pouzit vzduchovi skrutkovac na odsrovovanie co to len trochu, zas WD40 zaskrutkovat a znovu odskrutkovat az sa matka celkom nevyskrutkuje. Tiez viem ze v druhom znackovom servise to riesia flexou :))

Odesláno

Já teda nevím, ale u předních tyček stabilizátorů mám v čepech díru na imbus, aby se dal čep podržet, pokud se protáčí.:bojim

Odesláno

u mě se to nedalo nijak zamknout tak sem použil takový speciál kleště, který se nastaví a oni se pak zahryznou a nepusti (tím sem chytil čep) a pak točil od sebe co to šlo, hrůza, příště to asi nechám na servisáky

Guest Miro406
Odesláno

Kolko vas vysli tie stabilizatory mne terba menit na zadnej naprave a vyjde ma to s pracou a geometriou na 7100sk

3050 - 1ks

500 - geometria

500 - praca

Odesláno

to Xplod:

mě zjistili ve značkovým servisu to samý - tyčky stabilizátoru vpředu i vzadu a odhadli cenu na cca 11 tis.Kč. Takže to budu dělat sám (případně za pomoci přátel, jestli se teda ňáký najdou :D)

Odesláno

U přední nápravy se nemusí dělat geometrie, ale protože není nikdy 100% zaručena stejnost vzpěr, tak se doporučuje kontrola geometrie. :bojim

U zadní nápravy je nutné udělat geometrii nebo? tím se šteluje odklon kola.

Jinak výměna není těžká (pokud nejsou úplně zarezavělé závity).

Nedoporučuje se, ale měnit jen po jednom kusu, ale vždy pár(přední nebo zadní)

[Editován dne 7/4/05 Pinďa]

Odesláno

Pánové nevím kde ste vzali cenu 3000 za jednu tyčku stabilizatoru. Možná že originál tolik stojí, ale nevidím jediný důvod tam originál dávat.

U AutoKelly mají tyčku stabilizátoru na předek za 453Kč s DPH nebo 917Kč s DPH a na zadek mají za 441 nebo 547Kč s DPH. Asi mají od dvou výrobců.

Takže když vezmu ty dražší, tak to mám za 3000Kč, ale za VŠECHNY 4 tyčky.

Práci nepočítám, protože trochu zručný řidič si to vymění sám - samozřejmě musí počítat s výše popsanými problémy.

Já se na to chystám taky, protože, při každým najetí na nějakou jamu nebo nerovnost mi to slušně klepe. Kolo ale sedí a vůli nemá.

Odesláno

to je fakt hodně, já sem dal 1300 x 2 stabilizátory a práce stála nervy

když sem měnil zadní tak sem kupoval v Peugeotu za 2x 550, práci si nepamatuju

Odesláno

Tak to zvladnu sam a u auto kelly ty tycky maji i kdyz vypadaji trochu jinak, ale to je si tim ze to nebude original peugeot.

Odesláno

divisl: taky sem je koupil a AK a taky byly trošičku jiný, ale nemyslím že je to kvůli tomu, že je to jiná značka, spíš už za ty roky vylepšili technologii.

já sem jeden stabilizátor měl dokonce na dvou místech mírně zohlej, s tím někdo řádil... doufám že ty nový vydrží hodně. Český silnice sou přeci jen záhul na ten předek, zvláš? teď po zimě.. je to jako bych se musel vyhýbat minám :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...