Guest divisl Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 Kdybuch si chtel vyměnit stabilizátor na přední nápravě u 406, nerozhodí se mě nějak geometrie a ty věci okolo toho ? Nemáte s tím někdo zkušenost ? Citovat
rimmer Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 jestli myslis tycku stabilizatoru tak to nema na tohle vubec vliv...ja to menil u sebe a je to jen v podstate jakasi podpora pro kolo aby se auto nenaklanelo v zatackach....do rizeni toto vubec nezasahuje Citovat
vix Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 no, ja mel na 205 vymlaceny ty gumovy silentbloky, ve kterych prochazi stabilizator ramenem - a predni kolo se mi krasne viklalo. Jinak, geometrie se snad dela, pokud zasahujes do rizeni.. ale nevim to jiste (na vymenu spodniho ramena, stabilizatoru (proste kus za kus) ne) Citovat
Guest MilaS Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 Když mi v servisu chtěli měnit vzpěry stabilizátoru, tak mi říkali, že se geometrie musí udělat. Nevím, já to tam nedal a budu to měnit sám, ale možná obětuji tisícovku a na geometrii zajedu, protože kdyby byla rozhozená, tak si myslím, že to má vliv na gumy. Citovat
Fusion Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 jojo, alspoň u nás na 605 to nemá zas takovej vliv. Dokonce sem pár dní jezdil bez levýho stabilizátoru a jenom se to víc naklánělo do ostrých. Výměna se dá udělat doma, akorát to chce pevný nervy a sílu protože je to tam všechno zrezlý a zas*aný a těm matkám se moc nechce + když je to už vymlácený tak se čep hrozně protáčí Citovat
dider Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 Mě dnes měnily na P406 levou tyčku stabilizátoru a geometrii nedelali.Trvalo jim to podle faktury 30min. Citovat
TITANa Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 tak tak vymena tycky stabilizatora 30min podla normohodiny. geometria sa NEROBI!!!!!!! Citovat
Xplod Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 Ja sem to delal o vykendu a samozrejne ze tri cepi se protacely. Rezal sem to rucni pilkou, nikomu bych to nepral. Uz zacinam shanet flexu Jinak geometrie se delat nemusi. Citovat
TITANa Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 V domacom prostredi je to o drzku vymienat. V servise je postup jednoduchy: postriekat WD40, pouzit vzduchovi skrutkovac na odsrovovanie co to len trochu, zas WD40 zaskrutkovat a znovu odskrutkovat az sa matka celkom nevyskrutkuje. Tiez viem ze v druhom znackovom servise to riesia flexou ) Citovat
kremenak Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 Já teda nevím, ale u předních tyček stabilizátorů mám v čepech díru na imbus, aby se dal čep podržet, pokud se protáčí. Citovat
Fusion Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 u mě se to nedalo nijak zamknout tak sem použil takový speciál kleště, který se nastaví a oni se pak zahryznou a nepusti (tím sem chytil čep) a pak točil od sebe co to šlo, hrůza, příště to asi nechám na servisáky Citovat
Xplod Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 JJ tu diru na imbus mam taky, ale ja to mel cely zarezly, diru na imbus sem ztrhnul a ty samodrzici kleste sem zkousel taky a ty to neudrzely. Citovat
Guest Miro406 Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 Kolko vas vysli tie stabilizatory mne terba menit na zadnej naprave a vyjde ma to s pracou a geometriou na 7100sk 3050 - 1ks 500 - geometria 500 - praca Citovat
Xplod Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 2 Miro406: To jsi to mel v autorizovanym servise? Uz se na ten zadek pripravuju delsi dobu, ale todle je docela drahy Citovat
Guest MilaS Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 to Xplod: mě zjistili ve značkovým servisu to samý - tyčky stabilizátoru vpředu i vzadu a odhadli cenu na cca 11 tis.Kč. Takže to budu dělat sám (případně za pomoci přátel, jestli se teda ňáký najdou ) Citovat
Pinďa Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 U přední nápravy se nemusí dělat geometrie, ale protože není nikdy 100% zaručena stejnost vzpěr, tak se doporučuje kontrola geometrie. U zadní nápravy je nutné udělat geometrii nebo? tím se šteluje odklon kola. Jinak výměna není těžká (pokud nejsou úplně zarezavělé závity). Nedoporučuje se, ale měnit jen po jednom kusu, ale vždy pár(přední nebo zadní) [Editován dne 7/4/05 Pinďa] Citovat
svoji Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 Pánové nevím kde ste vzali cenu 3000 za jednu tyčku stabilizatoru. Možná že originál tolik stojí, ale nevidím jediný důvod tam originál dávat. U AutoKelly mají tyčku stabilizátoru na předek za 453Kč s DPH nebo 917Kč s DPH a na zadek mají za 441 nebo 547Kč s DPH. Asi mají od dvou výrobců. Takže když vezmu ty dražší, tak to mám za 3000Kč, ale za VŠECHNY 4 tyčky. Práci nepočítám, protože trochu zručný řidič si to vymění sám - samozřejmě musí počítat s výše popsanými problémy. Já se na to chystám taky, protože, při každým najetí na nějakou jamu nebo nerovnost mi to slušně klepe. Kolo ale sedí a vůli nemá. Citovat
Fusion Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 to je fakt hodně, já sem dal 1300 x 2 stabilizátory a práce stála nervy když sem měnil zadní tak sem kupoval v Peugeotu za 2x 550, práci si nepamatuju Citovat
Guest divisl Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 Tak to zvladnu sam a u auto kelly ty tycky maji i kdyz vypadaji trochu jinak, ale to je si tim ze to nebude original peugeot. Citovat
Fusion Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 divisl: taky sem je koupil a AK a taky byly trošičku jiný, ale nemyslím že je to kvůli tomu, že je to jiná značka, spíš už za ty roky vylepšili technologii. já sem jeden stabilizátor měl dokonce na dvou místech mírně zohlej, s tím někdo řádil... doufám že ty nový vydrží hodně. Český silnice sou přeci jen záhul na ten předek, zvláš? teď po zimě.. je to jako bych se musel vyhýbat minám Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.