GIG Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 Mám Peugeot Partner s motorom 1.9D 51 kW WJY. Mám ho už skoro 3 roky a je to dovoz Španielsko. Podľa tachometra mám najazdených 220.000 km. Vozidlo mám od 130.000 km. Asi po polroku mi začala na ňom blbnúť regulácia pred vstreku (podľa servisu). Chyba sa prejavovala tak, že pri 1. štarte malo asi 5 sekún strašne klepotavý zvuk, ktorý neskôr stíchol. Počas jazdy v zaťažení začala svietiť diagnostika motora, ktorá po ubratí plynu zhasla. Ak svietila diagnostika, zásadne stúpla spotreba, ale zvuk motora sa nezmenil. Ak sa mi totiž podarilo na dlhej ceste ísť tak aby sa to nestalo, malo to spotrebu do 5l inak aj 11(pri rýchlej jazde). Po 1.5 roku zrazu v zime prestalo štartovať, keďže to bolo na konci zimy neriešil som to. Minulý rok sa chyba opakovala znovu už pri 5 stupňoch. Najprv mi poradili vymeniť akumulátor za silnejší. Pomohlo a štartovalo aj pri 0. Pod nulou zasa nič,tak kamoš mi poradil dať nový štartér. Vymenil som ho a dal som lepší olej a začal tankovať špeciálnu zimnú naftu na OMV. Čuduj sa svete, auto štartovalo aj pri -16. Potom mi v Peugeot servise poradili dať nastaviť ventily, že to po 200.000 km to treba a že údajne pri týchto 8-čkách to spôsobuje zlé štartovanie. Pri tej príležitosti som dal odpojiť EGR ventil,prečistiť motor a vymeniť rozvody. Vozidlo zjavne ožilo a stíchlo, kontrolka motora stále vysvecovala. Poradili mi ešte vymeniť olej, čo som už nestihol, lebo motor po prejdení 1.000 km záhadne vykapal úplne. Pravdepodobne ojnica na 1. valci (neviem ešte sme to nerozoberali). Dá sa to naštartovať ibaže bliká stopka, má to strašný zvuk, vyteká z toho olej a nemá to výkon. Nakoniec to samé zdochne. Čo na to poviete? Citovat
ozzy56 Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 neříkám nic, ale už bych ho neopravoval, nechal ho na ND a koupil jiný... Citovat
Medvěd Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 Záleží v jakém stavu je auto celkově - buď bych koupil celé jiné auto nebo bych někde sehnal jinej motor (kterých je celkem dost) a vyměnil ho - oprava stávajícího motoru je nesmysl. Citovat
Fusion Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 Řekl bych, že to nemělo 130tkm pač já mám 390tkm a polovinu problémů Citovat
GIG Odesláno 4. prosinec 2011 Autor Odesláno 4. prosinec 2011 Tak ja ani neuvažujem o oprave, lebo ak je diera v bloku (čo podľa všetkého bude,lebo spod čerpadla strieka olej), nemá to ani zmysel. Už si zháňam druhý. Presne aj ja si myslím, že to nemalo 130t a v čase nadobudnutia a keď to zdochlo 220t. V Peugeot Rival Car, mi šéf tvrdil, že on má presne toto isté auto a že to je nezničiteľné vozidlo. Viacerí ľudia mi tvrdili, že tieto DW8B sú najvydarenejšie motory. Na jednej strane je rad ľudí čo si ho pochvaľujú a na druhej strane viem o niekoľkých ľuďoch čo majú podobné problémy ako ja . Vzhľadom k problémom čo s ním mám som už začal zanevierať na Peugeot, vzhľadom k tomu, že zo je toto môj 1. a už som do neho nalial bez mála 2.000€ a výsledok nikde. Preto som aj zvedavý ako sú na tom iný úžívatelia. Citovat
ferrari Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 Môj osobný pocit je taký, že Peugeot stál za niečo tak do roku 1999...aj 306ka...aj môj 1,4B má toľko čidielok a plastov, že s ami to nepáči....preto je môj pocit taký, že ak 1,9D, tak XUD A ako si napísal = niektorí tento motor chvália, iní nie === je kontroverzný. XUD nehaní nikto (resp. výnimočne). Citovat
ozzy56 Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 ferrari možná máš pravdu,ale to je tak vše,co s tím můžeme dělat... těch serepetiček kolem motoru bude spíše přibývat v důsledku emisních předpisů Citovat
Medvěd Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 Souhlas s Ozzym - bohužel ekoteroristická lobby je momentálně docela silná a pod záminkou ochrany života pro příští generace vymýšlí nehorázné pikačoviny, které ve svém důsledku jen a jen vytvářejí problémy a vše je díky nim zbytečně složité a tudíž i drahé. Citovat
GIG Odesláno 4. prosinec 2011 Autor Odesláno 4. prosinec 2011 Základ problémov je podľa mňa aj to, že sú tam vstrekovacie čerpadlá Lukas. Lukas sa dával napríklad aj do Feldy a zdochlo mi ich x a všetko tak do 200t km. Buď začalo tiecť, alebo ťažký štart, poprípade úplne zdochlo . Tam kde mám Bosch niesu veľmi ani problémy. Možno je to len moja skúsenosť. Tie Lucasy sú na všetko háklivé a aj pri štarte náročnejšie na točky štartéra a energiu. Všetky značky sú prepchané elektronikou a kvalita prevedenia je dosť otázna. Kamoš kúpil Octávku II 2007 2.0TDi a čuduj sa svete,vydochol mu motor. Malo to 200.000. Mimo iné mám Octavku 1.9 má cca 400t a ani to nedymí, štartuje na šup a tak celkovo to je spoľahlivé. Je to asi aj o šťastí, komu sa aký kus dostane pod ruku. Pôvodne som chcel kúpiť Škodu Roomster aj som jednu mal na skúšku, ale ten Peugeot sa mi zapáčil hlavne na design viac a teraz ma ide poraziť. Citovat
crazybiker Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 octavka 1,9tdi 66kW? Tak neni o com, najvydarenejsi motor od VW . K partneru: motor mal urcite o dost viac najazdene, ojnica len tak neodide ;)cerp,olej, za studena moc prehanane auto.Lucas/bosch ??? to je jedno,hlavne nech to ide . Rada: za 3-4 hodiny mas vonku motor a za dalsich 5 hodin v poho nahodis druhy motor(to vse v domacom prostredi) v servise vypytaju nehorazne prachy,takze by som to moc neriesil. Ak si dobre pamatam, raz brali odomna blok z 406(1,9td) Co vlastne po uprave islo do berlinga hladky diesel.Ak mas zly len spodok, tak skus zohnat motor s prasknutou hlavou z 406, hlavu vymenis a za par ecok jazdis dalej.... Citovat
GIG Odesláno 5. prosinec 2011 Autor Odesláno 5. prosinec 2011 Momentálne sa mi podarilo zohnať celú rozbitú 306 ale je WJZ, tak ešte musím zistiť či mi to pasne. To auto je prevrátené, ale po mechanickej stránke OK (štartuje aj ide), akurát je v designe palacinka, čo mi je úplne jedno. Mne osobne sa chvála bohu ešte nepodarilo odpísať žiaden motor, tento mi odpísal jeden chrapúň čo som mu to požičal do Rakúska a záhadne s tým skončil v Belgicku a zrušil to pri návrate späť v Rakúsku.Samozrejme ,že mi nič nezaplatil, auto mi nechal na dialnici len tak, že si mám ísť preň a ešte sa kadejako vyhráža. Asi ho musím vyriešiť cez Políciu. Citovat
crazybiker Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Tie motory su zamenitelne!!Drziaky su rovnake, takze neni v tom problem... vytiahnut z obidvoch aut motory, prilozit k sebe, poprehadzovat cerpadlo,snimace, cidla , a rupnut do auta..... ziadna veda.... takto sa to pytas zbytocne, pasovat pasuje, vymenit sa da, ale nikto nevie ako je ten motor, ak to vytiahnes a prirovnas si to tak zistis... ovsem samotny blok je rovnaky Citovat
Judes Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 GIG pozri sa do pravého horného rohu, poslal som ti \"SZ\" (súkromnú správu). Inak vitaj v klube medzi nami. Citovat
GIG Odesláno 5. prosinec 2011 Autor Odesláno 5. prosinec 2011 Tak keď prehodím všetko okrem bloku, hlavy a vstrekov a sadnú aj úchyty nevidím v tom zásadný problém. Nemám moc skúsenosti s Peugeotmi, ako som písal toto je môj 1.Ja mám skúsenosti skôr s WV group a tam prehadzujeme hocikedy motor medzi hocičím (aj krížom cez značky). Motor z Golfa do Octávie, z pola do Inci, Z Ibize do Póla a špecialitka z karburátoróveho Favorita do MPi Felicie Citovat
GIG Odesláno 5. prosinec 2011 Autor Odesláno 5. prosinec 2011 Ďakujem za privítanie, idem na to. Citovat
GIG Odesláno 11. prosinec 2011 Autor Odesláno 11. prosinec 2011 Ak máte tiež dajaké skúsenosti, len ma to poteší Citovat
GIG Odesláno 29. prosinec 2011 Autor Odesláno 29. prosinec 2011 Ešte som to nezrealizoval, lebo peniažky museli ísť na iné Taakže autíčko stále oddychuje na záhrade... Citovat
crazybiker Odesláno 30. prosinec 2011 Odesláno 30. prosinec 2011 Aha, pak ak nezozenies motor by som mohol mat jedno v ponuke Citovat
GIG Odesláno 2. leden 2012 Autor Odesláno 2. leden 2012 Aký to presne je, za akú cenu by to bolo,z čoho to je a koľko to má km?Bolo by fajn keby to bol ten novší, bolo by tam čerpadlo a servo (lebo mi blbol regulátor predvstreku a rozbilo sa ako parkuje servo). Poprípade môj mail gig@gig.sro.sk. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.