Přejít na obsah

GIG

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

Věci klubové

  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Město
    Nové Zámky
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

GIG's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Pokiaľ dobre viem, majú rovnaký objem...na prvý pohľad sú tie motory identické...
  2. GIG

    Skúsenosti s motorom 1.9D 51 kW WJY

    Aký to presne je, za akú cenu by to bolo,z čoho to je a koľko to má km?Bolo by fajn keby to bol ten novší, bolo by tam čerpadlo a servo (lebo mi blbol regulátor predvstreku a rozbilo sa ako parkuje servo). Poprípade môj mail gig@gig.sro.sk.
  3. GIG

    Skúsenosti s motorom 1.9D 51 kW WJY

    Ešte som to nezrealizoval, lebo peniažky museli ísť na iné Taakže autíčko stále oddychuje na záhrade...
  4. GIG

    Skúsenosti s motorom 1.9D 51 kW WJY

    Ak máte tiež dajaké skúsenosti, len ma to poteší
  5. Ešte stále to nemám doma.
  6. GIG

    Bionafta

    Pokiaľ ide o tuhnutie RO, to je všetko presne o viskozite a preto to aj zle štartuje v zime. Ak sa to predhreje na požadovanú teplotu a dosiahne sa viskozita nafty, nieje problém ani v zime. Pokiaľ viem, prestavbová sada obsahuje vyhrievanú nádrž, hadičky a ventil ako na LPG aby sa zdroj paliva dal vybrať. RO sa potom tankuje do druhej nádrže. Aj ten bordel je o zlej teplote.
  7. GIG

    Bionafta

    Neviem ako chutí RO (rastlinný olej) Peugeotu, ale viem že som prevádzkoval Feliciu 1.9D, Fabiu 1.9 SDi, Octaviu 1.9 SDi a aj Octaviu 1.9 TDi na naftu s rôznym podielom rastlinného oleja a dokonca som potom prešiel aj na 100% RO a auto išlo v pohode, dokonca s lepším výkonom. Felda šlapala ako by mala turbo . Tento rok som vyskúšal naftu s použitým prefiltrovaným RO a tiež to šľapalo v pohode. Kamoš robí vedúceho na biotechnológiách v Rakúsku (mimo iné vyrábajú aj bionaftu) a tvrdil mi že jediný rozdiel je viskozite, čo sa dá upraviť predhriatim RO. Hladký diesel si s RO poradí aj tak, ale pri elektronických autách môžu zblbnúť čidlá a dôjsť k zlému vstrekovaniu. Dal mi dokonca návod ako si tú úpravu vyrobiť. U nich v Rakúsku k tomu predávajú aj prestavbové sady. Mimochodom nafta je vlastne ľahký vykurovací olej!!!!!Čiže aj nafta je vlastne iba druh oleja.
  8. Hej to auto by malo byt celé, ale ešte ho nemám doma, musím vybaviť odťahovku a tak...tak za týždeň sa mi pripomeň a ak tam bude dajako sa iste dohodneme.
  9. No však ako sa to vezme. Hlava,blok a vstreky(hlava s komplet ventilmi a blok s komplet ojnicami, kľukou, piestami, valcami, ložiskami...) čize celý - holý agregát s hlavou bez čerpadla,čidiel a kadejakých serepetičiek by bol s DW8 a ostatné prehodím s DW8B(z pôvodného). Viac menej mi šlo o to či sa to dá skombinovať, alebo musím kúpiť priamo to 8B-čko. Napríklad, že dajaké čidlo ide priamo do bloku,alebo hlavy a na 8-čke to nebude kde zastrčiť. Poprípade, že tam nebude dajaký držiak,alebo niečo čo nedoriešim, bez mechanických úprav. Jednoducho v skratke upgrade DW8 na DW8B prehodením, toho čo je rozdielne.
  10. Aký dôvod je,že by tie snímače zostali nefunkčné a hlavne ECU? Môj predpoklad bol, že všetko okrem bloku,hlavy a vstrekov prehodím zo starého. Aj čerpadlo som chcel dať pôvodné, kôli ECU.
  11. GIG

    Skúsenosti s motorom 1.9D 51 kW WJY

    Ďakujem za privítanie, idem na to.
  12. GIG

    Skúsenosti s motorom 1.9D 51 kW WJY

    Tak keď prehodím všetko okrem bloku, hlavy a vstrekov a sadnú aj úchyty nevidím v tom zásadný problém. Nemám moc skúsenosti s Peugeotmi, ako som písal toto je môj 1.Ja mám skúsenosti skôr s WV group a tam prehadzujeme hocikedy motor medzi hocičím (aj krížom cez značky). Motor z Golfa do Octávie, z pola do Inci, Z Ibize do Póla a špecialitka z karburátoróveho Favorita do MPi Felicie
  13. Ale základ je ten istý (blok,hlava,vstreky), či? Budem to vedieť poprehadzovať,alebo tam budú chýbať úchyty, alebo miesta na čidlá? Keď sa dá prehodiť Čerpadlo a čidlá sú na veciach čo sa nabalujú na základ (napríklad váha na saní atď) tak by sa to mohlo dať skombinovať,či?Určite neplánujem nič vŕtať do hlavy, alebo bloku.
  14. GIG

    Skúsenosti s motorom 1.9D 51 kW WJY

    Momentálne sa mi podarilo zohnať celú rozbitú 306 ale je WJZ, tak ešte musím zistiť či mi to pasne. To auto je prevrátené, ale po mechanickej stránke OK (štartuje aj ide), akurát je v designe palacinka, čo mi je úplne jedno. Mne osobne sa chvála bohu ešte nepodarilo odpísať žiaden motor, tento mi odpísal jeden chrapúň čo som mu to požičal do Rakúska a záhadne s tým skončil v Belgicku a zrušil to pri návrate späť v Rakúsku.Samozrejme ,že mi nič nezaplatil, auto mi nechal na dialnici len tak, že si mám ísť preň a ešte sa kadejako vyhráža. Asi ho musím vyriešiť cez Políciu.
  15. Neviem, kde si pozeral ten objem, ale podla mna tam bude určite chyba, lebo ja mám v techničáku 1868 ccm a v objednávkovom systéme mi ich dáva navyše spolu (napríklad na rozvody). Ináč tiež som myslel, že celý rozdiel bude v emisiách a v čerpadle (Ten Y má elektronický predvstrek a Z mechanický). Aj to druhé označenie majú podobné (DW8 je Z a DW8B je Y). Ten s väčším objemom čo píšeš je DW10. Kamoš ma ešte strašil že z 306 ho nenapchám do partnera kôli úchytom, ale podľa mňa úchyty by mali byť rovnaké (na bloku), rozdiel môže byť v držiakoch (medzi kusy). Teda myslím si, neviem.
×
×
  • Vytvořit...