Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Řeším otázku, když mám tažné a namontuji parkovací senzory na combíka, jestli mi ty senzory nebudou brát pak zapojený vozík?

Senzory se montují na zpátečku. Některé tažné prý umí vypnout zpátečku, když jsou zapojené. Nemáte někdo s tím zkušenosti???

[upravil dne 6/12/11 23:17 od zbynek.su]

Odesláno

Díval jsem se na to, ale zdají se mi dražší než podobné na netu.

Chlapi, potřeboval bych asi poradit od někoho kdo má 406 combíka a má tam vyzkoušené senzory. Můžete mi doporučit vyzkoušený typ na combíka (má dost zkosený zadek) a popř. jaké tam máte podložky zkosené.

Kam je to nejlepší na combíku namontovat?

A máte někdo i přední senzory?

Potřebuji něco co bych udělal rozumně i doma a manželka s tím zvládla couvat.....

Vím, že se to tady na foru určitě řešilo a hledal jsem to...:mad:

[upravil dne 6/12/11 23:19 od zbynek.su]

Odesláno

ja som kupoval najlacnejšie čínske z ebay, vyšli cca 9 eur, identické sa u nás predávajú s dokladom už od 39 (cca).

Senzor je skosený, takže vpohode ide do nárazníka.

dával som ich asi na 5 áut, nikto sa nesťažuje

http://gamesalor.com/en-us/GoodsInfo.aspx?id=2692

vozík to samozrejme chytí, logicky

inak u niektorých predajcov ebay si dokonca vyberieš farbu, ja som samozrejme vybral bielu

post-38182-14109620937658_thumb.jpg

displej ukazuje od 2,4 metra do 0,3 metra, po 10 cm.

[upravil dne 7/12/11 07:57 od linomaniac]

Odesláno

Namontoval jsem už asi okolo 10-ti těchto http://www.055.cz/product_info.php?products_id=519 , výhodou je, že se nemusejí vrtat, ale jen třeba přiloženými samořeznými šroubky připevnit k plastové liště 5-tých dveří ( tak jsem to měl třeba u 406 ). Jsou sice jen 2, ale mají širší záběr protože nejsou ploché jako ty k zapuštění. U 406 je montáž asi na 20 minut. Zrovna budu montovat další 2 kousky. Kompletní instalaci jsem umístil do zadních dveří, jednotku s ledkami a pípákem zevnitř nalepil na zadní sklo dole uprostřed v místě stěrače, takže když koukáš dozadu vidíš rovnou i na ledky...

Odesláno

Linomaniac --> psalo se to tam ...

Já ještě jsem nemontoval, a senzori zatím jen vybírám :(:mad:

Můžeš mi říct prosím tě, zda v nárazníku jak máš senzory nebyla výplň?

(pomohlo bi mi pokud si pamatuješ které kabeli ve sloupku vedli ke zpáteč)

dík ;)

Odesláno

ahoj

vypln tam je, ale natrafil som na nu len dvakrat. Prilozenym vrtakom to proste prevalis aj do vyplne a tenkymi kombinackami vytrhnes valcek vyplne, ostane tam paradna dierka. Kable tahas v narazniku popod tu vypln aby sa neplantala povonku, do kabiny som kable pretiahol tymi vetrakmi aby som nevrtal do karoserie. Vetrakmi myslim ked nalavo povytahujes vsetky plasty - ten pri svetle, horny a ten cierny (skrinku), tak za nou je taka mriezka plastova, tade to vpohode pretiahnes. Ktory kabel to je ti uz nepoviem z hlavy, ale su tam dva konektory, ja som to hladal merakom, ak nemas merak, mozes ziarovkou s kablikmi. Daj kluciky do zapalovania, zarad spiatocku aby svietila, jeden koniec ziarovky pritkni o kostru a druhym koncom skusaj pichat do tych konektorov, kde ti ziarovka zasvieti, funkciu si over vyradenim a znovuzaradenim spiatocky. Farby kablov sa mozu lisit od roku vyroby. Displej som tahal lavym prahom, staci odskerit tesnenia. Nie je to nic narocne. Ak si to nikdy nerobil, neboj sa toho, len to nerob zbrklo.

Odesláno

Na konci stránky uváděného vlákna jsem napsal docela podrobný návod pro combi (průchodka dovnitř je na pravé straně):

Kupoval jsem tyto (umí také ignorovat pevné překážky na autě - tažné, tak třeba to bude fungovat i na vozík):

http://www.auto-moto-elektronika.cz/Parkovaci-senzory/Bzucak/Parkovaci-asistent-STEELMATE-PTS400-tazne?cPath=1_39

[upravil dne 7/12/11 09:38 od Leo]

Odesláno

V pohodě , teď jsem našel senzory na e-bay i s displejem za cca 374 CZK i s dopravou. Za pokus to stojí a objednal jsem je. Dnes je dokonce měli poslat, tak uvidíme co to bude. To obětuji za zkoušku. I barva se dala vybrat...

Odesláno

chcem upozorniť, ak bude niekto kupovať z ebay, nech si najmä dá pozor, lebo sa predávajú najmenej dva druhy sád. Skúšal som oboje, líšia sa len hlavnou jednotkou a displejom, senzory sú rovnaké. Hlavné jednotky majú síce rovnaké komponenty, ale iný plošák a ich rozmiestnenie. Prikladám dva obrázky, sada NIE má horšie škálovanie farebných led diód, je ich tam síce sedem, ale svietia naraz červené, naraz žlté a naraz zelené, to znamená len tri kroky, vdialenosť meria do min 0,4 metra.

Displej označený ÁNO ukazuje farebné ledky po jednej, meria do 0,3 metra a meranie je presnejšie. Všetky komponenty oboch sád sa dajú ľubovoľne kombinovať, hociktorá jednotka s hociktorým displejom aj senzormi.

post-38182-14109620965552_thumb.jpg

Odesláno

to Smudla_22

Sorry, ale byla to náhoda, že jsem je tam našel. Klidně ti dám odkaz, ale nemám to vyzkoušené z e-bay a teď jsem se dočel, že je to ten displej NIE! co napsal Linomaniac.

Tak uvidíme. Pak písnu jak to dopadlo, když to dojde...pro ponaučení druhých.

Odesláno
chcem upozorniť, ak bude niekto kupovať z ebay, nech si najmä dá pozor, lebo sa predávajú najmenej dva druhy sád. Skúšal som oboje, líšia sa len hlavnou jednotkou a displejom, senzory sú rovnaké. Hlavné jednotky majú síce rovnaké komponenty, ale iný plošák a ich rozmiestnenie. Prikladám dva obrázky, sada NIE má horšie škálovanie farebných led diód, je ich tam síce sedem, ale svietia naraz červené, naraz žlté a naraz zelené, to znamená len tri kroky, vdialenosť meria do min 0,4 metra.

Displej označený ÁNO ukazuje farebné ledky po jednej, meria do 0,3 metra a meranie je presnejšie. Všetky komponenty oboch sád sa dajú ľubovoľne kombinovať, hociktorá jednotka s hociktorým displejom aj senzormi.

Uvidíme, vyzkoušíme.

Výrobce píše trochu jiné míry u toho displeje NIE! Ty barvy jsou jak píšeš. Je problém tedy jen v tom displeji? Jednotka je v poho? Myslíš kdybych tedy sehnal i ten jiný displej, tak by to bylo OK?

Odesláno

ano, problem je v displeji.

ja som najprv kupil asi 5 tych \"NIE!\", ale v podstate vsetci boli spokojni, ved co chces za 9 eur, fungovat to fungovalo. Potom som ale kupil ten druhy typ \"ANO\" od ineho predajcu (jinbostore) a bol som velmi milo prekvapeny. Samozrejme stary displej som z auta vyhodil a nahodil novy displej, hlavna jednotka ostala. Odvtedy kupujem len tie \"ANO\", maju aj vacsie ledky, vacsie pismenka

je ich fakt plna rit na ebay

http://www.ebay.com/itm/LED-4-Parking-Sensor-Car-Reverse-backup-kit-SALE-10-color-choose-Promotio-/220893795254?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item336e4bd3b6

[upravil dne 13/12/2011 14:42 od linomaniac]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...