Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
když budeš řádně poslouchat učitele a tvé tělo bude poslouchat tvůj mozek neměl by sis nic zlomit :D

Ta teorije je ale krásná věc :myslim

Odesláno
Pro jakou školu učíš ve špindlu?
Ve špindlu neučim pro žádnou školu, instruktoring je pro mě spíše zábava protože si tim člověk extra nevydělá.. Ve špindlu pracuju na hotelu Harmony, jinak sem učil v Jánských lázních
Odesláno

tak snowpark neni extra pro mě, upřímně se na překážkách bojim,, jinak nějaký otočky, skoky 180, 360, sem tam dám ale zábradlí a velký jumpy nic pro mě..

Hodně si dávám záležet na stylu a jízdy

[upravil dne 27/11/11 21:30 od Jacobsoon]

Odesláno

a zrovna letos sem se už chystala, že prkno koupim a naučim se na něm... Jenže nejedeme na hory :( tak bych neměla tak nějak na čem jezdit... možná v lednu nebo únoru... tak aspoň vim o nějakém \"učiteli\" :))

Odesláno

Ada se taky chystala, ale nakonec si to asi rozmyslela. Trosku teorie kvalitniho lyzare a carvisty o SNB.

Naucil jsem se to sam bez instruktora asi pred patnacti lety. Rodice nemely dostatek financi na instruktora, tak mi clovek v pujcovne poradil, ze to neni jako na lyzich a ze musim zatacet ramenem a zadni nohou korigovat. S timto jsem vyrazil na trat u hotelu Sedy vlk v Harrachove. Druhy den jsem sel na Certak :D. Dlouho jsem nejezdil, obcas jen tak na jedno dopoledne, az predloni, kdy jsme jeli s Jirkap na hory a ja si dva dny pred tim malem nechal na fotbale zlomit kotnik. To teda bylo, a hned prvni sjezd a cerna, no vratil jsem se na hotel uplne modrej :D. Treti den zase chteli volat horskou sluzbu, protoze prede mne vlitla nejaka nemka a me to lopingovalo pres zatarasy do nejake strze, jeste ze tam nebyly sutry, to bych tu uz asi nepsal :). Loni si muj snb pujcil svagr a potrebovali jsme ho nejak dostat dolu z kopce :D, tak jsem plynule prezul z carvu na prkno a slo to :D:aut

ale doporucuju instruktora, eliminuje nebo aspon upozorni na chyby, ktere jsem ja eliminoval pady :D

Odesláno
Já mám na sjezdovku radši lyže, přijde mi to o dost zábavnější než prkno ;)

Na lyžích sem stál dvakrát a přijde mi teda lepší prkno ;) Jdou naněm dobrý bejkoviny a nerozjedou se ti šlajsky:D

Odesláno
tak snowpark neni extra pro mě, upřímně se na překážkách bojim,, jinak nějaký otočky, skoky 180, 360, sem tam dám ale zábradlí a velký jumpy nic pro mě..

Hodně si dávám záležet na stylu a jízdy

[upravil dne 27/11/11 21:30 od Jacobsoon]

Jak dlouho prosimtě učíš , a jaké máš prkno? Učim pátym rokem (neboj žádná konkurence :D) a chtěl by sem nový prkno .

Odesláno

Scratch . to já jsem se naučil před 13 lety.... rozhodoval jsem se koupit nové lyže a nebo zkusit prkno...nikdy jsem na tom nestál a koupil jsem si výbavu (pro někoho nepochopitelné....pro mě už taky) a ani jsem nevěděl co a jak,jestli mě to chytne nebo ne. Jenom jsem se kouknul jak to jezdí,nikdo mi nic neřekl a zkoušel jsem to...za den jsem už to sjel,ale ta hlava jak byla omlácená když jsem zahranil po svahu a nohy šly na horu a hlava dolů...bez přilby...ale druhej den už jsem dal sjezdovku až jsem sám čuměl...takže samouk.

Jinak taky v parku se bojím a ty skoky nic moc ....

jinak mám pravou nohu dopředu a nemohu pořádně se naučit levou....tu levou mám cca kolmě k hraně prkna,žádnej kačák nebo jak se to nazývá...jde to s tím a nebo musím ten postoj víc otevřít?

Odesláno

Tak já jsem od malička jezdil lyže, pak mi kámoš hecnul na prkno kde sem začínal spíš jibovat ( bedny, trubky) a zpětně jsem se doučil sject správně kopec. Potom jsem si udělal kurz od AČS a jeden rok učil, ale jak se říká \" Kdo umí ten umí, kdo neumí učí \" tak mi to prostě nebavilo, radši si budu jezdit sám pro sebe.

Píšu, že lyže jsou na sjezdovku lepší, protože prkno mám 150cm(měřím 186cm) a hrany jsem sjel pilníkem. Měl jsem pujčený prkno 156cm od Lib (banán) s vlnitýma hranama a jako mazecl.

Prkno je určitě zabavný, ale spíš do parku.

Jinak když chceš koupit prkno, tak musíš vědět co na něm chceš dělat. Pokud do parku tak měkký a menší, pokud na skoky tak větší a tvrdší, pokud prašan tak větší širší a bez twin typu( větší patka vpředu)

Pokud máš na levý zadní noze uhel 0(kolmo na hranu) tak na switch určitě jezdit jde, ale já třeba osobně mám 15 a -15, pak je dost znát pokud máš právě ten zminovaný twin typ( stejná vzdálenost od vazání k patce na obou stranách)

Odesláno

jsem si to myslel....

jinak teď vím že je mnoho druhů prken,ale v 98roce toho bylo poskrovnu a nikdo moc neřešil co a jaké prkno...teď se toho napíše i nesmysl jen aby prostě se prodalo.

Odesláno

aktivně sem učil jednu sezonu, to znamená každy den od 9 do 4hod. na kopci..No a další rok už sem chtěl víc peněz tak sem si našel lepší místo v hotelu ale učení mě bavilo a baví, teď učim příležitostně., já sem se bohužel učil taky sám a první dva dny sem jen padal, celkem to bolelo, po pěti letech ježdění sem si udělal licenci a dlouho po učení od lektora sem se ještě přeučoval špatnej styl a chyby.

učil sem se na prknu Nitro celkem široký a spíše tvrdší, jelikož bylo pujčený gratis tak sem za něj byl rád. Teď vlastnim prkno RadAir (švýcarsko) a sem s nim spokojenej, je to takovej neutral se kterym můžu udělat sem tam nějakej skok a krásně se svezu na sjezdovce..Při výběru prkna jak už tu někdo zmiňoval záleží na co ho budeš chtít. V dobrý prodejně by měl být kvlifikovanej prodejce a poradit ti.

k tomu postoji jestli chceš jezdit na freestylovém prknu což asi chceš měl bys mít špičky bot od sebe (tzv. kačer) to ti umožňuje jezdit na obě strany (switch) až pochopíš fyziku jak se prkno ovládá nebude ti to po lehkém tréninku dělat problém.,

postavení pro jízdu: dej si záležet na váze těla, tu bys měl mít na přední noze, trup natočíš mírně do směru jízdy, pokčíš lehce všechny klouby (kolena, kotníky) rovný záda a hlava nahoru, nesmíš koukat dolu na prkno., přední rukou si ukazuj směr - toč tam i rameno, zadní rukou nemávej na kolemjedoucí polky a němky ale měj ji utěla, na pomoc si třeba drž kalhoty .. takhle zhruba

Odesláno

Musím se zasmát :D Jak dokážeš pokrčit kotníky v těch botách, chápu možná jak to myslíš, ale chtěl sem si asi rejpnout, možná bych to upřesnil, že ten sklon kotníku si nastavíš na vázání. A stím trupem bych spíš preferoval vodorovně s prknem žádný vytáčení. Jinak hlava vždy kouká kam jedem, a co je nejvíc důležitý, koukat kolem sebe, protože vždycky se najde nějakej blbec, co jede šusem a myslí si, že je frajer.;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...