Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pokud stávající zaměstnavatel bude dostatečně naštvaný může uplatnit například náhradu škody na ušlém zisku, která vznikla v souvislosti s tvou nepřítomností. Samozřejmě je otázkou jestli nějaká může vzniknout, ale například snížením produkce, omezením zakázek, najmutí jiné osoby ... nevím jak moc shovívaví budou soudci když uvidí, že jsi to udělal vědomně...

Odesláno

v Rusku jsem nebyl tak nemám co radit ale doporučoval bych odejít slušně.

Až ti soused se zachmuřenou tváří oznámí že zítra už nemusíš chodit protože prostě to nejde tak ti třeba náhodou naprosto výjimečně a neočekávaně zcela ojediněle bude ICOM ještě dobrej.

To jako ty dva měsíce nepočká když holt výpověď trvá následující dva měsíce? Jenom jestli tak rychle od něj lidi i neutíkaj....

Odesláno

popravdě já bych šel radši kopat cesty než zpátky do icomu, to mi strach nedělá a v dnešní době je o řidiče celkem krize, z toho bych nějak strach neměl :) jenom mě zajímá po kolika dnech mi můžou dát dle zákona výpověď

Odesláno

No... vzhledem k finanční a dluhové krizi v Evropě, která pomalu zasahuje už i Francii... to vcelku znamená výrazný útlum ekonomiky v Evropě v budoucnu. Ať chcem nebo ne, prostě to jde do kopřiv... S tím bude zřejmě souviset omezení výroby a obchodu všeho druhu a v nepotřebě dopravy zboží. Jak moc... to těžko soudit. Takže i když teď je nedostatek šoférů, za rok to může být docela jinak...

Ale k věci: Vzhledem k tomu, že ICOM bude docela velká firma, docela bych se obával toho, aby ne že Ti daj 53, ale nechaj to na dva měsíce, najmou si náhradní sílu a Ty ho budeš platit. To by totiž pak mohla být ta škoda, kterou bys mohl tím, že nepřijdeš způsobit. Docela dobrý způsob, jak nepřijít o pracovní sílu a mít někoho, kdo ji bude platit...

Odesláno

Pokud se nepletu tak to není stanoveno, jinými slovy ti po 2 měsísích řeknou: \"pane, sice jste nechodil, ale stále s váma počítáme...\" a ty se budeš jen škrábat na hlavě, že jsi neodešel normálně a už to nemáš za sebou ;)

Odesláno

Povinnosti vyplývající ze smlouvy a ze zákona prostě neokecáš. Jestli chceš odejít, a organizace Tě nechce pustit, jediná možnost, jak se nedostat do potíží se zákonem je výpověď, čili dva měsíce, a v průběhu výpovědní doby plnit pracovní povinnosti. To vyplývá ze zákona. Dokonce v této výpovědní době Tě ani organizace vyhodit nemůže, pokud se nepletu.

Odesláno

běž marodit na hlavu a nechej si napsat vycházky :D Jinak u nás vždycky pustili dohodou na hodinu i zloděje chycenýho při činu. Ono s tím paragrafem 52 jsou oplýtačky na pracáku a to se většinou nechce nikomu řešit

Odesláno

Je to tak, jak se Ti tu mnozí snaží vysvětlit. Prostě - pokud jsi podepsal nějakou smlouvu, pak bys jí měl zcela logicky dodržet (kdyby Ti ICOM z čista jasna řekl: \"Hele, chlape, za tejden už nechoď, :papa\", a Ty neměl v rukávu jiný místo, to by ses tu určitě velice rozčiloval a na výpovědní lhůtě bys jistojistě trval). To, že se s tebou firma na okamžitém odchodu nechce dohodnout je na 90% zaviněno velkým množstvím nasmlouvané práce a nedostatkem řidičů - jinak by Tě určitě rádi pustili (zaměstnanec ve výpovědi je totiž poměrně rizikový element, který povětšinou není ochoten podávat plný výkon, ale spíš si to do práce chodí \"odflákat\" - takže pokud je jen sebemenší možnost takového zaměstnance uvolnit, každý zaměstnavatel to velice rád učiní.

V Tebou popsané situaci bych měl opravdu strach z následků, které z nedodržení smlouvy mohou pramenit. ICOM bude mít určitě svého právníka a bude-li mít šanci si Tě za Tvé jednání vychutnat, očekával bych, že to i udělá. Pokud Ti práci nabízí soused, zkusil bych se s ním dohodnout, že nastoupím až po vypršení závazků k ICOMu - rozumný majitel firmy by něco podobného měl pochopit. U nerozumného bych měl strach, že pokud takové jednání toleruje (ba dokonce mně k tomu nabádá) ve vztahu k mému nynějšímu zaměstnavateli, může se za chvíli on zachovat úplně stejně ke mně.

Odesláno

radím jinou vec v pracovní smlouvě máš jistě napsáno co je důvodem k okamzitemu zruseni pracovniho pomeru. napr. podnikani coz 1000Kč za vydani ŽL není tolik.

Platí ještě to ustanovení, že musíš mít účet u KB? co založit jinej u FIO bank a zaslat změnu o účtu. tím taky porušíš smlouvu a tohle zrovna není věc, která firmě způsobí škodu, jako třeba to že nenastoupíš na směnu.

nebo ztratit řidičák a tudíž 3 týdny nebudeš jezdit.

JÁ bych ale nikdy k sousedovi dělat nešel. pokud od něj odejdeš tak to budeš mít denodenně na talíři, že jsi od nej odešela a jakej ses sofer. Se sousedem nic, max. se pozdravit, protoze jakakoliv rozepre se ponese nejen tvuj zivot ale i tvych deti, aspon tak na vesnici.

Odesláno

Kapku jinak. Důvody pro okamžité zrušení pracovního poměru jsou stanoveny zákonem. Co je pak hrubé porušení pracovní kázně, nebo opakované méně závažné porušení pracovní kázně pak bývá stanoveno v pracovním řádu. Jen vyjímečně to bývá ve smlouvě. Ale rozhodně jím není to, že bych podnikal. Pak co má společnýo to, kde nebo jestli mám účet? To mi nějak uniká. Zrovna tak ztráta řidičáku nemůže být považována za hrubé porušení pracovní kázně.

Odesláno

a když to třeba veme takle že oni porušují pracovní smlouvu? já dělám denně 13 hodin, někdy i 15, dle ustanovení AETR a přijde mi tohle: viz příloha, dále co mi bylo řečeno tak mi nesmějí strhávat za pohonné hmoty, dále jestli stravné je taky dle zákona?

2189_201109.PDF

Odesláno

to je hlavní důvod proč jdu pryč, s jejich platem prostě nevystačím, slibovaly minimálně 25, kdybych nedělal vysokou školu, což je měsíčně 6000 tis a 2 měsíčně dojet do Brna tak to je taky jiné

Odesláno

medvěde, Icom mi to bohužel udělal asi 2x odstavily auto, máte na týden neplacené volno a potom se uvidí co s váma, proto sem začal hledat jinde, s lidma tam zacházejí jak s ho*nem...

Odesláno

tak jestli ti dlužej i nějaký peníze tak to vezmi jako okamžitý zrušení pracovního poměru zaměstnancem podle § 56 písmeno b) ZP. Oni by tě pak museli do dvou měsíců zažalovat jinak to platí. Skoro bych tipnul že do takový žaloby nepůjdou a jsi volnej.

Odesláno
medvěde, Icom mi to bohužel udělal asi 2x odstavily auto, máte na týden neplacené volno a potom se uvidí co s váma, proto sem začal hledat jinde, s lidma tam zacházejí jak s ho*nem...
To ICOM není sám... Jestli odstavili auto, pak není možné vnucovat neplacené volno. To je překážka na straně organizace. Jestli se nepletu, náleží ti nějak průměrná mzda. Ty s můžeš ohledně mzdy soudit ještě dva roky po ukončení poměru. Není-li to nově zase jinak.
Odesláno

No vidíš to, dej výpověď a chtěj dva měsíce neplacený volno. Můžeš jít dělat jinam a přitom nemusíš porušovat žádný paragrafy.

S tim vnucovánim neplacenýho volna má Edison pravdu. A jak píšou ostatní, neni dobrý někde končit průserem, může se ti to někdy vrátit.

Odesláno
to je hlavní důvod proč jdu pryč, s jejich platem prostě nevystačím, slibovaly minimálně 25, kdybych nedělal vysokou školu, což je měsíčně 6000 tis a 2 měsíčně dojet do Brna tak to je taky jiné

to ti nestaci 8 trid zakladky?

Odesláno
Kapku jinak. Důvody pro okamžité zrušení pracovního poměru jsou stanoveny zákonem. Co je pak hrubé porušení pracovní kázně, nebo opakované méně závažné porušení pracovní kázně pak bývá stanoveno v pracovním řádu. Jen vyjímečně to bývá ve smlouvě. Ale rozhodně jím není to, že bych podnikal. Pak co má společnýo to, kde nebo jestli mám účet? To mi nějak uniká. Zrovna tak ztráta řidičáku nemůže být považována za hrubé porušení pracovní kázně.

ICOM nařídil všem zaměstnancům mít účet u KB, kdo neposlechl byl propuštěn. dá se to dohledat na truck foru. Nekteré firmy mají dáno, že zaměstnanec nesmí vyvyjet podnikatelskou činnost. já to mám na Městským úřadě taky, ale hlavně to bývá u soukromníku, ale převížně u prodejců.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...