Guest Lubk0 Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Idem si tiez kupovat \"pod stromcek\" nejaky novy TV Chcel by som vsak, aby mal zabudovany tuner na digitalne vysielanie, laicky povedane taky, ze TV samotne bude mat nejaky SLOT na kartu (skylink alebo CS link) ktoru tam priamo zasuniem, a nebudem potrebovat uz pod TV box, ako to mam teraz Druha poziadavka aby to uz bolo HD ... Tj ked si zaplatim balik HD probramov, aby naozaj isli v HD rozliseni Doteraz som si myslel, ze sa to oznacuje pri TV ako DVB-C, a HD sa oznacuje ako DVB-C2 ale dnes mi znamy tvrdia, ze je to blbost... Tak uz som s toho mimo ... Ku konkretnym tipom TV sa nechcem vyjadrovat, nakolko tu je na to milion tém, zaujíma ma iba ako sa to u tychto Tv oznacuje, a ci to popripade niekto vyuziva, a ci to dobre funguje. Momentalne mam uz starsie LCD, a pod nim mam normalne BOX zo Skylin kartou, a rad by som sa toho boxu zbavil, aby som nepotreboval dalsi ovladac Dakujem za info Citovat
AnotherOne Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 DVB-C je pre kódované káblové rozvody, systém ako má UPC, ale ich kartu nepoužiješ lebo funguje len v ich settop boxoch. Pokiaľ ti ide o satelitný tuner, ten by mal byť DVB-S resp. DVB-S2 pre HD vysielanie. Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Na Skylink budes potrebovat TV, ktorý ma tzv. Cl-Slot do ktorého sa dá dokúpiť Cl Modul presne podľa toho či má podporovať aj HD kanály. Na ich stránke sa dá aj pozrieť aký presne modul treba ku konkrétnej kryptovacej karte kúpiť. HD by mal zvládnuť každý HD Ready či Full HD televízor ale to už skutočne záleží od konkrétneho modelu. DVB-S je staršia forma príjmania signálu pri ktorom sú dáta posielané v MPEG-2 formáte. Na príjmanie vysielania v HD však musia byť dáta komprimované omnoho lepšie pomocou MPEG-4 formátu, ktorý podporuje DVB-S2. Televízory schopné príjmať HD signál sú označené HDTV.. Dúfam, že som ťa nedomotal ešte viac Citovat
Péťa Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 A nebo právě ten CI slot, do kterého si strčí \"satelit\". Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Jasne ... Mam vybratych par kuskov FULL HD TV s MPEG4 ... Takze vlastne TV ako take, maju len CI sloty, a do nich sa dokupuju moduly spravne som to pochopil ? Ziadna telka to nema priamo zabudovane mimo toho CI slotu ? Citovat
Y2K Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 DVB-T a DVB-S je rozdiel...to hadam vies vacsina \"lacnych\" TV ma iba DVB-T tuner Take co maju DVB-S uz stoja troska viac...ale tak ci tak, podla mna je lepsia vec nejaky ten box, urcite bude mat viac moznosti a funkcii ako ten zabudovany v TV CI slot je iba na kartu...na aku, to zalezi od toho aky zabudovany tuner telka ma [upravil dne 25.11.2011 14:17 od Y2K] Citovat
AnotherOne Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Na to MPEG4 pozor, môže sa to vzťahovať na ten DVB-T tuner a satelit to nebude mať. Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Ten slot slúži len na to aby si tam mohol vložiť tú dekódovaciu kartu napr. od Skylinku. Samotné spracovanie signálu už potom vykonáva televízor.. Keďže sa kódovanie stále mení je lepšia mať Cl slot a vprípade potreby sa dá vymeniť dekóder za novší.. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Tak väčšinou pozeram priznam sa po Samsungoch ... Tie maju radovo vsetky v tej kategorii FULL HD, aspom 2 USB sloty na prezeranie filmou, fotografii, atd a ethernet vstup pre spojenie s PC. Telku mam asi 1 meter od wifi routera ... Na ten je samozrejme zapojeny aj PC ... Samsung dalej poskytuje na android markete aplikaciu, ze ked som s telefonom na wifine, na ktorej je zapojeny aj Samsung tv, ovladanie pomocou mobilu ... Dalej poskytuje moznost, ovladat SASMSUNG zariadenia pripojene cez HDMI. Takze ked k tomu pridam este aj Samsung DVD cko, tak budem ovladat vsetko pomocou jedneho ovladaca alebo jedneho smartphonu Toto je aky taky moj ciel ... Preto by som chcel aj nejako zakomponovat skylink kartu priamu do TV. Jej funkcie ma moc netrapia ... Staci aby som si tam mohol pozerat program, ktory mozem aj cez tento box, a nic viac nepotrebujem ... Inak nie som \"antenár\" ani nic podobne, takze mi v podstate unika rozdiel aj medzi DVB-T a DVB- S ... Takisto ma to doteraz nejak moc nezaujimalo ... Citovat
Y2K Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 DVB-T je terestrialne vysielanie, doteraz realizovane analogovo,to poznas...odteraz digitalne DVB-S je satelitne vysielanie,realizovane cez satelit... hadam uz chapes rozdiel Este je DVB-C, UPS - kabel DVB-H, mobily a asi aj ine co mi uz nic nehovoria este k tej telke, vratim ti ze v tych co pozeras, ziadny skylink nepojde, pretoze telka bude mat iba DVB-T tuner a nie DVB-S... a k tomu Wifi, vies ze Samsungy potrebuju svoj vlastny Samsung Wifi adapter aby sa pripojili? [upravil dne 25.11.2011 14:29 od Y2K] Citovat
Péťa Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Vím, že jsi typ nechtěl řešit, ale momentálně tady mám druhý den tuhle: http://www.samsung.com/cz/consumer/tv-audio-video/television/plasma-tv/PS51D550C1WXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification a jsem stále spokojen. Tady ji máš za solidní peníze: http://www.interstore.sk/katalog/product/4338224-PS51D550C1WXBT.html Citovat
AnotherOne Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Tak na vysvetlenie to písmenko za DVB (digital video broadcasting tj. dig. vysielanie) znamená akým médiom sa ten digitálny signál šíri. T - terrestrial, pozemné vzduchom klasická anténa ako pri analógu, S - setelit teda satelitné cez tanier, C - cable teda cez koaxiálny kábel. Citovat
koblih69 Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Pokud chceš sledovat pozemní signál potřebuješ aby měla TV DVB-T Pokud chceš sledovat satelitní potřebuješ ještě tuner DVB-S + CI Slot na dekódovací modul + kartu providera Pokud chceš sledovat kabelovku musí to mít DVB-C+ CI Slot na dekódovací modul + kartu providera To že TV má například jen DVB-T a k tomu CI slot neznamená, že tam po zasunutí karty budeš moct příjmat programy ze satelitu. Citovat
Dano406 Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Pokud chceš sledovat TV programy ze satelitu musí být v popisu funkcí Tuner: DVB-S2(pro HD programy).Do toho CL slotu strčíš dekódovací modul(cryptoworks,irdeto) a do toho modulu teprve přístupovou kartu poskytovatele sat. vysílání(CS Link,Skyling,Cifra atd.)Jen jeden poznatek,pro někoho možná zbytečný.V době pořízení mé TV se sat. tunerem(2roky).Jde oto,že takový zabudovaný přijímač nemá funkce jako klasicky samostatný přístroj na která jsi mohl být zvyklý. Citovat
AnotherOne Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 DVB-T je terestrialne vysielanie, doteraz realizovane analogovo,to poznas...odteraz digitalne DVB-S je satelitne vysielanie,realizovane cez satelit... hadam uz chapes rozdiel Este je DVB-C, UPS - kabel DVB-H, mobily a asi aj ine co mi uz nic nehovoria este k tej telke, vratim ti ze v tych co pozeras, ziadny skylink nepojde, pretoze telka bude mat iba DVB-T tuner a nie DVB-S... a k tomu Wifi, vies ze Samsungy potrebuju svoj vlastny Samsung AP aby sa pripojili? [upravil dne 25.11.2011 14:20 od Y2K] [upravil dne 25.11.2011 14:21 od Y2K] Nepotrebujú vlastný Samsung AP, ale vlastný Samsung wifi adaptér ktorý sa strká do USB portu TV. AP môže byť ľubovoľné. Presne to čo popisuje Lubk0 používam. Ovládanie cez mobil, TV pripojené cez wifi, dokonca to beží aj šifrovane. [upravil dne 25.11.2011 14:25 od AnotherOne] Citovat
koblih69 Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Výhoda integrovaného DVB-S je hlavně jeden ovladač. Jinak komfort proti stolnímu bývá horší, možnost nahrávání, aktualizace FW... Citovat
Y2K Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 ano pardon tak som to myslel...neviem preco som napisal AP Citovat
AnotherOne Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 S nahrávaním a aktualizáciou FW nie je problém. Nahráva to na čokoľvek pichnuté do USB a FW aktualizuje priamo cez internet alebo z USB disku. Pre mňa je jedno ovládnie obrovská výhoda. Citovat
koblih69 Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Another, já to nerozporuju, určitě s tím není problém a některé TV mají i nahrávání ( mimochodem pozor na odběr USB, u satelitu za 1500,- člověk mávne rokou u TV je to průšvih ) nicméně aktualizace a opravy mají asi tak 10x menší frekvenci než u rozšířených výrubců satelitů... samozřejmě je otázkou jestli to má pro toho kterého zákzaníka smysl. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Pockajte, ale tie SAMSUNGY maju ETHERNET PORT, RJ45 na klasicky ETHERNET kabel Takze ho dokazem spojit s ROUTEROM priamo cez kabel, a nemusim tam davat ziadne wifi nie ? Ale inak uz to konecne chapem Takze musim vybrat nieco co ma DVB-S2 s CI Slotom do ktoreho potom kupim ten dekoder a do toho dam tu svoju Skylink kartu Konecne Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.