Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Páni.Okrem peugeot 309 vlastním aj Peugeot 405 1,8 GRD Turbo z roku 1989.A s ním sa mi vyskytol problém.Pri štartovaní mi už dlhšiu dobu robil problémy štartér.Pri otočení klúčika do poslednej polohy štartér iba cvakol a nepretočil motor.Toto som zopakoval možno 4 x a potom to naskočilo.No niekedy štartér pretočil na prvý pokus a motor nabehol.No včera to začalo blbnúť úplne.Štartér iba cvakne a nepretočí,skúšam viac krát ale stále na každý pokus len cvakne.A nič.Dnes som čistil kontakty na baterke,kontroloval káble.Zajtra skúsim nabyť baterku ale nemyslím si že bude problém v baterke.Usudzujem podľa toho že niekedy to naskočilo na prvý pokus.Ale včera sa to zhoršilo.Nestretol sa niekto z vás s týmto problémom?

[upravil dne 19/11/11 17:54 od Ondrík]

[upravil dne 30/11/11 22:33 od Ondrík]

Odesláno

Ahoj, mel jsem pomerne nedavno stejny problem.. startovalo to jak si chtelo... az to pak jenom svaklo a nic.. tak jsem vymenil starter (ktery jsem koupil zde na klubu za krasnou cenu) a od te doby mam pokoj a startuje na brnknuti.. ;)

Odesláno

Měl jsem stejný problém, ale u mě to bylo tím, že kontakty ve spínačce už byly vypálené a proto startér jen cvakal a když měly lepší den tak startoval, řešení je celkem jednoduché: přidat relátko a spínačkou spínat pouze cívku toho relé a na silové výstupy připojit +12V a cívku startéru.

Odesláno

Mne sa zas páči tvoj záujem o tému :roll ... Štartér som neriešil nakoľko som mal na riešienie dosť iných problémov..Chlapi ďakujem za rady.Keď budem zháňať štartér, musí byť z rovnákeho modelu alebo pasuje aj zo p205 , p309 či aj 605 ? Hlavne aby to bol nafťák?

Odesláno

Podobně mi to dělalo na dýzlové ibize-někdy protočil motor na poprvé a někdy až na třetí či čtvrtý pokus.nakonec mne museli roztlačit,abych se dostal domů.Pak jsem zjistil,že to byla cívka ,která vysunuje pastorek.Ale tam šla vyměnit,u některých to nejde (měl jsem boše z A80 a tam to nešlo a navíc do ibizy nepasoval).Po výměně cívky (asi 1/4 ceny starteru) vše OK.

Odesláno

zájdi do zamaroviec - smerom z trenčína vľavo majú na dome reklamu (asi aral) dvaja bratia (jančo), jeden robí motory (milan), druhý karosérie. začínajú po deviatej, sú do večera.

Odesláno

Takže zajtra štartér vyberiem von a rozoberiem ho.Nie som vyučený mechanik, no výmenu rozvodv a tesnenia pod hlavou som už zvládol,tak prečo to neskúsiť :D...Keď tak, ako zistím či sú zlé uhlíky alebo cievka?

Odesláno

usoupany uhliky poznas, pokud budou mit mene jak centimetr na dylku, jsou KO, civku muzes vyzkouset naprimo, kdyz prilozis drat s + na ten mensi sroubek na starteru, mel by vyskocit pastorek (kostra je na telese starteru)

Odesláno

Takže :) štartér som vybral, rozobral ,vyčistil pretože bol z vnútra dosť mastný.Uhlíky sa mi zdali byť v poriadku,nakoľko mali veselo viac ako 1 cm na dĺžke.Tak po vyčistení som štartér namontoval naspäť ale nenastala žiadna zmena.Prikladám aj foto na ktorom je vidno uhlíky.Mne sa zdalo že tieto sa nedajú vymeniť.Inak štartér je Valeo.A na druhej foto..vie mi niekto povedať akú má funkciu tá tvarovaná podložka ktorú držím medzi prstami?Ja som ju mal na tom šróbe pod ňou ale nahradil som ju klasickou.

post-29924-14109620739168_thumb.jpg

Odesláno

Štartér som dal skontrolovať mechanikovi ktorého posudok bol že štartér je v poriadku.A že mám problém v aute s káblami.Tak som sa pustil do hladania.Po štvor hodinovom pátraní som nič nenašiel, a tak som preskúšal štartér priamo v aute hlavný kábel od baterky som mal na cievke,po otočení klúčikom to cvaklo čo považujem za vysunutie pastorka.Potom som kábel preložil na kontakt štartéru a štartér sa roztočil.Takže z tohto usudzujem že kabeláž v aute je v poriadku a porucha je v cievke.Presnejšie je pokazený ten spínač ktorý sa v cievke vysunutím pastorka stlačí.Dá sa to opraviť? cievku som podrobnejšie rozobrať nevedel, k spínaču sa nedostanem.Asi tu treba vymeniť komplet.Alebo sa mýlim?

Odesláno

při zapojení starteru na baterku,musíš vidět,že se pastorek vysune,jinak je cívka (spinač) vadná

na dnešních starterech se cívka většinou rozebrat nedá (je zalisované víko), takže jen jinou dobrou cívku

Odesláno

Ano aj na mojom je to zalisované. Ja som mal štartér namontovaný keď som ho skúšal.Takže to cvaknutie nemuselo znamenať že sa vysunul pastorok?Počul som to v podstate od sedačky.Ale cievka je tak či tak zlá aj keď pastorok vysúva,ale nespustí štartér.Chcem si byť istý že je to cievka. Takže ešte raz.Keď zvlášť zapojím štartér tak sa točí, keď skúšam cievku tak funguje, ale spolu to nefunguje.Jednoducho je ten spínač v cievke porúchaný.Takže výmena cievky.

Odesláno

když jsi měl starter rozložený,určitě jsi kontroloval ručně,zda jde vysunout pastorek přes vidličku lehce rukou,(po demontáži cívky), když jde lehce,pak je to jednoznačně vadná cívka, po výměně cívky starter nemontuj hned do motoru, ale zkus zkontrolovat starter připojením na baterku--budeš jasně vidět, zda se vysouvá pastorek na doraz a taky se musí samozřejmě roztočit :papa

EDIT: cívka starteru má dva úkoly, zaprvé vysunout pastorek do záběru a zadruhé na konci vysouvání sepne ve víku silové kontakty pro motor starteru

[upravil dne 28/11/11 16:30 od ozzy56]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...