Přejít na obsah

mpa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

Vše od uživatele mpa

  1. jeden mechanik mi tvrdil, že \"čidlá rozoznajú úbytok aditív\" :-) a raz sa mi stalo (p405), že pri rýchlej jazde cez zákrutu olej odstredivou silou spôsobil \"alarm\".
  2. mpa

    antipollution....

    pridám sa - antipolu... na STK mi technik vymazával chyby, o. i. tam bolo \"vačkový hriadeľ\". celú ek + stk prebehlo všetko \"bez závad\", ako som sadol za volant ja a vychádzal z brány píplo a \"anti...\" je tu zasa. vin: VF 3WE8F SC34380886, 96 tis km Ďakujem
  3. prejdi na \"alternatívne palivá\", je tam veľa kladných i záporných príspevkov ...
  4. mpa

    stresni pricniky

    to akože jeden zhora, druhý zdola? stačí sa pozrieť na auto z profilu - smerom dozadu aj samotná stracha klesá. nie je to nejakou úpravou. zrejme pri plne \"naloženom\" bude ten rozdiel väčší.
  5. mpa

    rozvody

    palubný počítač? dnes som bol na ek a tk a mazal mi tri chyby, jedna bola vačkový hriadeľ (93 tis km) a píše to milé \"... FAULTY ...\". takže idem za mechanikom dohodnúť termín ...
  6. mpa

    stresni pricniky

    mám to práve naopak - vzadu sú nižšie (oba sú rovnaké), takže ak by som mal na nich niečo \"doskovité\", bude to \"nadnášať\".
  7. mpa

    Tlak v pneumatikach

    v dokumentácii k vozidlu je uvádzaný tlak pre základné pneumatiky; pri použití \"väčších, širších a nižších\" je tlak nižší, pri použití \"menších\" je tlak vyšší, až násobne, napríklad dojazdové pneu má disk 3.5 J15 4-15 ... porovnávaciu tabuľku nájdete v pneuservise.
  8. a akú teplotu má chladič (čidlo), (nie kontrolka motoru)?
  9. mpa

    Vzduchový filtr P 207

    vzduchový filter sa nachádza v podlhovastej \"krabici\" medzi motorom a kabínou, je tam veko s niekoľkými imbus skrutkami.
  10. mpa

    Jazda na snehu 206 SW

    ak to robí \"pravidelne\" na obe strany je to v poriadku - treba sa pozrieť do knižnice, publikácie o rallye, prípadne heslo jazda po šotoline ... malé a ľahké autá sa takto spráajú a jazdí sa v neustálom šmyku. alebo ubrať plyn, znížiť podstatne rýchlosť.
  11. mpa

    Plechy na zimu - barevná úprava

    okolo \'80 som na w353w mal disky (fe) nastriekané v odtieni karosérie. na p405 som mal tenký límec natrety matnou \"striebrenkou\".
  12. skúsiť tento postup - vložiť kartu do čítačky PC s linuxom, odškrtnúť \"zobraziť skryté súbory, otvoriť \"kôš\" a vymazať. niekedy sa otázka \"vyprázdniť kôš?\" objaví pri príkaze \"vysunúť\".
  13. mpa

    Domaci kino s DVD 5.1

    hm, mňa prekvapili obyčajné sluchátka pri formanovom hair - autobus prišiel z boku (a spredu) a keď odchádzal som ho počul ZA SEBOU.
  14. rozdiel medzi tými dvomi autami nie je zásadný, ide o podobné vozidlá. ak by som sa teraz znovu rozhodoval, neposlúchol by som dcéru a manželku a siedme auto v poradí by bola 407. síce som s 207sw spokojný, ale po 405 je to návrat k trabimu. neviem si pomôcť, ale stále sa pozerám či nie je otvorené okno - počujem všetko zvonka ...
  15. mpa

    slot na kartu

    predpokladám, že tam dávajú karty, ktoré prikladajú na tú plochu okna nad zrkadlom - niečo ako platenie na diaľnici a podobne.
  16. mpa

    Sterace

    okno je olepené kadečím - od oleja z výfukov áut po \"zlepšovače\" prípravkov na čistenie okien. tie totiž obsahujú mydlo, ktoré sa rozleští, okno sa pekne leskne, ale po krátkom čase vo vrstve mydla uľpievajú čiastočky ... používam (po umytí šampónom 100 v jednom) tesko sprej na odmrazovanie - ten to všetko rozpustí a potom to zotriem (milión krát vypranoým) vyradeným bavlneným tričkom. ps - vždy po dlhšej dobe bez dažďa trvalo kým stierae zotreli mastnú špinu na skle. to som pochopil pred polstoročím ...
  17. žiadny pomer, alebo iba nafta, alebo iba bionafta (česká), alebo iba čistý olej. miešal som iba m2t s benzínom do dvojtaktu. ps tu ide o niečo podobné ako je \"gumová\" izolácia na medených vodičoch.
  18. rastlinný olej (ktorý(aký)koľvek) má iné vlastnosti ako nafta. mňa to tiež prekvapilo, začalo tiecť tesnenie palivového čerpadla. ja som nalieval kúpený olej, nemám nikoho z kuchyne (sused jazdil na odpadový olej z kuchyne). obaja sme boli spokojní.
  19. v prípade starších motorov nejde o prestavbu, ale o výmenu hadičiek a tesnení (rastliný olej je iné \"rozpúšťadlo\" ako nafta) a odkalenie celého palivového systému od vody. inak olej vytvorí emulziu, ktorá \"uschne\" a je neodstrániteľná. ps použitý olej sa nefiltruje, ale \"zlieva, usadené smeti sa vyhodia. pps p 405grd (1992) jazdil na českú bio naftu a neskôr čistý repkový olej kým to bolo cenovo výhodné.
  20. mpa

    Co cekat od 206?

    na 4051.9d som zadnú nápravu renovoval po 320 tis km, to na prednej sa silentbloky menili trikrát ...
  21. mpa

    zimne gumy

    pred desaťročiami platilo že zimné, prípadne na blato a štrk sa používali užšie. dnes je treba posúdiť v akom prostredí sa bude jazdiť - ak na zasnežených a často neodhrabaných, tak užšie, ak zväčša po cestách bez snehu, mokrých tak širšie. pocit že \"kolesá sú mäkšie je preto, že majú mäkšiu zmes a sú hrubšie. najmä pri prechode z mišelin a iné. platil vzorec - o desať mm širšie koleso, o päť zmenšený profil. a opačne. 185/65 - 195/60, resp 185/65 - 175/70
  22. mpa

    štartér len cvaká

    zájdi do zamaroviec - smerom z trenčína vľavo majú na dome reklamu (asi aral) dvaja bratia (jančo), jeden robí motory (milan), druhý karosérie. začínajú po deviatej, sú do večera.
  23. mpa

    Čo na hroby.

    my sme zobrali starý \"kvetinový\", otrhal som kvety, vystriekal vodou a nechal odkvapkať. lepiacou pištolou nalepil mnoho borovicových šišiek \"a je to!\" pred vianocami pridám anjelské vlasy, ... foto nemám,
  24. ak vieš opraviť zrezivělé podbehy, vymeniť veko kufra, ponúkam za minimum p405grd s repasovanou prednou nápravou, ročným výfukom a repasovanou zadnou nápravou. najazdené 335 tis km, mám stk a ak do mája budúceho roka, začal som konanie o dočasnom vyradení - dcéra si má robiť vodičský, dostala by manželkino, manželka 207, a ja si zatiaľ zrekonštrujem 405. ale sa mi akosi nechce. ps vytiekol olej z prevodovky, po príčine som nepátral.
  25. je tam také gumené tesnenie v tvare zdrhovadla (zips, reisfršlus), možno sa niekde zaseklo. jednotlivé bežce sa dajú vytiahnuť, potom celú dosku vypáčiť potom sa dajú vymeniť, očistiť žiarovky. ďalej som nerozoberal. pri spätnej montáži pozor na to tesnenie, aby sa nezasunulo do bežca.
×
×
  • Vytvořit...