Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takže o filtru už asi bylo řečeno vše.Měl jsem půjčenou druhou váhu vzduchu na vyzkoušení a chování auta i spotřeba byla stejná,takže z váhou asi žádný problém nemám.Nezbývá než se zaměřit na ten Fap.Mám s autem najeto asi 5000km a zatím jsem nepozoroval nic ohledně regenerace.Otázkou je jestli mi to vůbec funguje.Prý bych měl zkusit auto pořádně protáhnout aby se vypálily saze z fapu.

Odesláno

ještě bych závěrem doplnil, ač tady z toho nechci dělat pokec, že podle \"Wartungsheft\" co mám od mého milého Hansjorga je výměna \"luftfilteru\" každých 60000 km i na moje Hdi.

Takže nějakých třicet až čtyřicet je naprostá pohoda a dávat to každých 15 je nesmysl, toť můj názor, i s přihlédnutím k tomu že motoru ani váze nic není a to to má už nalítáno dost, ale sypou se věci okolo, jako chladič vody třeba. Prostě umřel.

A jedenáctiletý dědek co se sype jinak než \" ludra francouzská\" nazvat nelze, dámy prominou. Francouz je to můj první a pámbu ví že i poslední.

Odesláno
ještě bych závěrem doplnil, ač tady z toho nechci dělat pokec, že podle \"Wartungsheft\" co mám od mého milého Hansjorga je výměna \"luftfilteru\" každých 60000 km i na moje Hdi.

Takže nějakých třicet až čtyřicet je naprostá pohoda a dávat to každých 15 je nesmysl, toť můj názor, i s přihlédnutím k tomu že motoru ani váze nic není a to to má už nalítáno dost, ale sypou se věci okolo, jako chladič vody třeba. Prostě umřel.

A jedenáctiletý dědek co se sype jinak než \" ludra francouzská\" nazvat nelze, dámy prominou. Francouz je to můj první a pámbu ví že i poslední.

Mno, zachovej si pohodu a my si zachováme svoje výměny.

Myslím, že pokud se ti něco sype tak bys měl asi začít zamyšlením nad svojí údržbou.... :papa

...koukám, že Přema byl rychlejší :D:D:D

[upravil dne 22/11/11 20:37 od koblih69]

Odesláno

hoši hoši hoši hoši......

díky za nahrávku na smeč.

Takže: po koupi v říjnu roku 2008 hned nový olej Total quartz 5W-40, (jinak měněn každých cca 13 tis,,km), a vždycky jen Total,

ihned po koupi nové kotouče přední, destičky, všechny žhavičky BOSCH, relé žhavení,

brzdová kapalina výměna každé dva roky, výměna chladicí kapaliny každé dva roky , teďko tam šel i chladič, VALEO,

stěrače každý rok před zimou, BOSCH nebo VALEO,

olej vždycky jen Total QUARTZ 5W-40, jak jsem psal, filtry vždycky jedině MANN, olejovej filtr to je snad jasný, každejch zhruba třínáct tisíc, kabinovej nemám vůbec a VZDUCHÁČ PO 40000 TO JE ALE HRŮZA!!!!

zadní bubnový brzdy check a jsou úplně nový,

průběžně nový díly vejfucku co kde čas a rez odhlodal, BOSAL nebo Walker i když i to je ****,

před každou zimou výměna zimáků, michelin, po jaru letňáky michelin,

nafta jedině od značkovejch jako je omv nebo benzina a vždycky VIF letní nebo zimní,

a každou chvíli to i meju,

to vám přijde jako **** údržba ???

Co víc tomu dát, povídejte...

Odesláno

...koukám, pánové (koblih69 a Přema) , že Vám nějak došel dech, nebo že by argumenty na tu špatnou údržbu ?

Já můžu klidně pokračovat, bouchlá hadice k intercooleru, daná originál Citroen, náhrada se nedělá, origo cena 7 tisíc korun,

rozvody (CONTITECH) udělaný v 158000 km, jen pro jistotu, i když jsem měl info z Rakouska že byly udělaný, při některý garančce, ale věř tomu,

dále různý řemenice, na klice, na klimě, kladka pomocnýho řemene, volnoběžka altíku, to ani nepočítám,

přední ramena FEBI, čepy,

teďko v létě termostat, celá sahara, chladič,

tak nevim, pořád je to málo a stále se nedivíte že se mi to sype a je to vodfláknutou údržbou ???

:papa

[upravil dne 22/11/11 22:10 od Czedisonek]

Odesláno

no jo, jestli se blizis ke 200tis tak to se sypou vsechna auta, je to takova nepsana projektovana hranice zivotnosti auta :D na zapade se vetsina takovych aut vyhodi a ty se pak dovezou na vychod, trosku nalesti, pripadne lehce poladi tachometr a jede se dal :D

nejhorsi, ze cim mladsi rocnik auta, tim se sype vice veci, pac cim dal vic soucastek je projektovano a dimenzovano materialove a konstrukcne na tuto hranici, holt osekavani nakladu se prosazuje cim dal vic. To auta z devedesatych let mely jeste soucastky, ktery za neco staly a byly schopny prezit zbytek auta

[upravil dne 22/11/11 23:19 od Ferry]

Odesláno

Nedošel, akorát nechápu proč tu zvracíš o tom, že měníš na zimu zimní gumy a stěrače... takže na tom s tebou spolupracovat ( aspoň já ) nehodlám. Neporadil jsi nic, plácáš nesmysly o tom, že stačí měnit vzducháš po 60 tis. a špiníš vlákno přisprostlými poznámkami. Jeslti se cítíš sám a potřebuješ se někomu vypovídat nebo přesvědčit o pečlivé údržbě založ si jiné vlákno a neprovokuj tady nějaký Flame.

Odesláno

Koblih69: ale tak nebuď tolik dotýkavý, to já jen pro ilustraci protože ty jsi MYSLEL že kašlu na údržbu, a radil jsi mi, abych začal zamyšlením nad svojí údržbou, tak jsem se zamyslel a napsal jsem to, tak promiň ale to já jen abys viděl že to snad není tak hrozný, s tou mojí údržbou, jinak třeba (nemusíš ale) zaměř pozornost na náladu kterou mám pod nickem a zkus nějakej překladač co to znamená, neboj, paštikou se rozhodit nenechám, bude pak další.. od koncernu třeba, prostě SA VA BjÁn :D

[upravil dne 22/11/11 22:32 od Czedisonek]

[upravil dne 22/11/11 23:28 od Czedisonek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...