Jitka+Jirka Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 Pokud autu říkáš ludru tak to měn po 100t km..... a ušetříš....:D Citovat
Vítek1 Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 no ono taky podle toho kde jezdis ja mam z brna zasranej za chvilku Citovat
kolec Odesláno 22. listopad 2011 Autor Odesláno 22. listopad 2011 Takže o filtru už asi bylo řečeno vše.Měl jsem půjčenou druhou váhu vzduchu na vyzkoušení a chování auta i spotřeba byla stejná,takže z váhou asi žádný problém nemám.Nezbývá než se zaměřit na ten Fap.Mám s autem najeto asi 5000km a zatím jsem nepozoroval nic ohledně regenerace.Otázkou je jestli mi to vůbec funguje.Prý bych měl zkusit auto pořádně protáhnout aby se vypálily saze z fapu. Citovat
Czedisonek Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 ještě bych závěrem doplnil, ač tady z toho nechci dělat pokec, že podle \"Wartungsheft\" co mám od mého milého Hansjorga je výměna \"luftfilteru\" každých 60000 km i na moje Hdi. Takže nějakých třicet až čtyřicet je naprostá pohoda a dávat to každých 15 je nesmysl, toť můj názor, i s přihlédnutím k tomu že motoru ani váze nic není a to to má už nalítáno dost, ale sypou se věci okolo, jako chladič vody třeba. Prostě umřel. A jedenáctiletý dědek co se sype jinak než \" ludra francouzská\" nazvat nelze, dámy prominou. Francouz je to můj první a pámbu ví že i poslední. Citovat
Vítek1 Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 jeste ze ostatni auta maji chladice uplne jinak vyrobene a od jinych dodavatelu třeba Citovat
Přema Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 Czedisonek Pokud vidím ten přístup k údržbě auta tak se tomu vůůůůbec nedivím..... Citovat
koblih69 Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 ještě bych závěrem doplnil, ač tady z toho nechci dělat pokec, že podle \"Wartungsheft\" co mám od mého milého Hansjorga je výměna \"luftfilteru\" každých 60000 km i na moje Hdi. Takže nějakých třicet až čtyřicet je naprostá pohoda a dávat to každých 15 je nesmysl, toť můj názor, i s přihlédnutím k tomu že motoru ani váze nic není a to to má už nalítáno dost, ale sypou se věci okolo, jako chladič vody třeba. Prostě umřel. A jedenáctiletý dědek co se sype jinak než \" ludra francouzská\" nazvat nelze, dámy prominou. Francouz je to můj první a pámbu ví že i poslední. Mno, zachovej si pohodu a my si zachováme svoje výměny. Myslím, že pokud se ti něco sype tak bys měl asi začít zamyšlením nad svojí údržbou.... ...koukám, že Přema byl rychlejší :D:D [upravil dne 22/11/11 20:37 od koblih69] Citovat
Czedisonek Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 hoši hoši hoši hoši...... díky za nahrávku na smeč. Takže: po koupi v říjnu roku 2008 hned nový olej Total quartz 5W-40, (jinak měněn každých cca 13 tis,,km), a vždycky jen Total, ihned po koupi nové kotouče přední, destičky, všechny žhavičky BOSCH, relé žhavení, brzdová kapalina výměna každé dva roky, výměna chladicí kapaliny každé dva roky , teďko tam šel i chladič, VALEO, stěrače každý rok před zimou, BOSCH nebo VALEO, olej vždycky jen Total QUARTZ 5W-40, jak jsem psal, filtry vždycky jedině MANN, olejovej filtr to je snad jasný, každejch zhruba třínáct tisíc, kabinovej nemám vůbec a VZDUCHÁČ PO 40000 TO JE ALE HRŮZA!!!! zadní bubnový brzdy check a jsou úplně nový, průběžně nový díly vejfucku co kde čas a rez odhlodal, BOSAL nebo Walker i když i to je ****, před každou zimou výměna zimáků, michelin, po jaru letňáky michelin, nafta jedině od značkovejch jako je omv nebo benzina a vždycky VIF letní nebo zimní, a každou chvíli to i meju, to vám přijde jako **** údržba ??? Co víc tomu dát, povídejte... Citovat
Czedisonek Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 .. jo a i olej v převodovce tam šel novej, Total transmission nebo jak se to jmenuje. . .. Citovat
Czedisonek Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 ...koukám, pánové (koblih69 a Přema) , že Vám nějak došel dech, nebo že by argumenty na tu špatnou údržbu ? Já můžu klidně pokračovat, bouchlá hadice k intercooleru, daná originál Citroen, náhrada se nedělá, origo cena 7 tisíc korun, rozvody (CONTITECH) udělaný v 158000 km, jen pro jistotu, i když jsem měl info z Rakouska že byly udělaný, při některý garančce, ale věř tomu, dále různý řemenice, na klice, na klimě, kladka pomocnýho řemene, volnoběžka altíku, to ani nepočítám, přední ramena FEBI, čepy, teďko v létě termostat, celá sahara, chladič, tak nevim, pořád je to málo a stále se nedivíte že se mi to sype a je to vodfláknutou údržbou ??? [upravil dne 22/11/11 22:10 od Czedisonek] Citovat
Ferry Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 no jo, jestli se blizis ke 200tis tak to se sypou vsechna auta, je to takova nepsana projektovana hranice zivotnosti auta na zapade se vetsina takovych aut vyhodi a ty se pak dovezou na vychod, trosku nalesti, pripadne lehce poladi tachometr a jede se dal nejhorsi, ze cim mladsi rocnik auta, tim se sype vice veci, pac cim dal vic soucastek je projektovano a dimenzovano materialove a konstrukcne na tuto hranici, holt osekavani nakladu se prosazuje cim dal vic. To auta z devedesatych let mely jeste soucastky, ktery za neco staly a byly schopny prezit zbytek auta [upravil dne 22/11/11 23:19 od Ferry] Citovat
Czedisonek Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 Ferry: tvoje slova nechám vytesat do kamene a máš u mně panáka Citovat
koblih69 Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 Nedošel, akorát nechápu proč tu zvracíš o tom, že měníš na zimu zimní gumy a stěrače... takže na tom s tebou spolupracovat ( aspoň já ) nehodlám. Neporadil jsi nic, plácáš nesmysly o tom, že stačí měnit vzducháš po 60 tis. a špiníš vlákno přisprostlými poznámkami. Jeslti se cítíš sám a potřebuješ se někomu vypovídat nebo přesvědčit o pečlivé údržbě založ si jiné vlákno a neprovokuj tady nějaký Flame. Citovat
Czedisonek Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 Koblih69: ale tak nebuď tolik dotýkavý, to já jen pro ilustraci protože ty jsi MYSLEL že kašlu na údržbu, a radil jsi mi, abych začal zamyšlením nad svojí údržbou, tak jsem se zamyslel a napsal jsem to, tak promiň ale to já jen abys viděl že to snad není tak hrozný, s tou mojí údržbou, jinak třeba (nemusíš ale) zaměř pozornost na náladu kterou mám pod nickem a zkus nějakej překladač co to znamená, neboj, paštikou se rozhodit nenechám, bude pak další.. od koncernu třeba, prostě SA VA BjÁn [upravil dne 22/11/11 22:32 od Czedisonek] [upravil dne 22/11/11 23:28 od Czedisonek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.