Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Klasickej molitan se nacucá vodou a bude to ještě horší než bez něj. Pokud už chceš něco dělat tak vystřihnout to třeba z metráže filtrační textilie nebo z nějakého dostatečně velkého filtru pro digestoře...

.... malá rada na závěr, než s tím začneš něco dělat tak se podívej do Kelly - Starline i s tou tkaninou stojí 218,- bez slevy.

Odesláno

vážení Ferry a Koblih69, prosím pěkně vzduchový filtr na téměř všechny modely peugeotu 406 jak benzín tak i nafta podle vyhledávače ( a nakonec i můj evasion) je od

MANNu typ C 33156 nebo C 33156/1 pro prašnější prostředí.

Tento filtr žádnej molitan ani jinej filc nikde nemá, tak mi vysvětlete proč bych si tam měl vystříhávat něco z digestoře???

A Starline si tam opravdu cpát nebudu, ani Filtron, díky ale ne. MANN je kvalitní, to snad uznáte.

Odesláno

nikdo nerika, aby sis tam neco strihal, to, ze Mann ma ve svym katalogu pro tvuj motor filtr bez te vrstvy neznamena, ze origo peugeot filtr tu vrtsvu nema taky, ono katalogy druhovyroby, ac znackove, nutno brat nekdy s rezervou.

Koneckoncu dej si tam co chces, nikdo ti nic nenuti, konstatovani, ze filtr s tou vrstvou je pro zivotnost vahy vzduchu lepsi, bylo jen konstatovanim a dobrou radou z praxe, nemusis ho brat nijak v potaz, ostatni si to taky preberou po svem

Odesláno

jenomže tady v tomto vláknu si uživatel Kolec stěžoval spíše na vysokou spotřebu, a tam jsem taky směřoval, ten tvůj příspěvěk může navozovat dojem, že filtr bez filcu může mít vliv na spotřebu, tak to upřesni pls...

Odesláno

ja mam mann a pouzitie standardne... tu molitanovu tkaninu tam mam...

on ma len jediny ucel, zachytavat hrubu spinu, muchy a tak...

s odporom vzduchu pre vahu vzduchu to nema nic spolocne...

Odesláno
jenomže tady v tomto vláknu si uživatel Kolec stěžoval spíše na vysokou spotřebu, a tam jsem taky směřoval, ten tvůj příspěvěk může navozovat dojem, že filtr bez filcu může mít vliv na spotřebu, tak to upřesni pls...

Pokud tam dáš klasiku a vyndáš jí třeba za měsíc uvidíš, že je filtr z části nacucaný od vody, bláta... když tam je ta vrstva tak se to neděje- zůstává to na ní a samotný filtr je suchý. Než jsem na to přišel tak jsem to řešil občasným čištěním váhy vzduchu. Pak jsem pochopil, že stačí vybrat ten správný a přestal jsem váhu čistit.

Jinak k tomu původnímu dotazu - po vyčištění váhy se mi vždycky snížila spotřeba a motor byl živější, takže tolik souvislost s původním dotazem ;)

Odesláno

Rozumím, ale řekl bych že to je skoro jedno jestli to tam je nebo není, ten filc. Souhlasil bych s MarcelOO.

Nedávno jsem měnil zrovna vzducháč, dal jsem tam Mann 33156/1, to je ten pro prašnější prostředí, a prostě došel mi poštou tak že tam žádnej přídatnej filc neměl. Tak měnit ho nebudu dřív než za nějakých 40 tisíc km. Pak se uvidí co se mi podaří koupit.

Co se týče filtrů vůbec, nepřeceňoval bych to, nedávno jsme řešili v sekci P806, že někdo má kabinový filtry a někdo vůbec, třeba já je tam nemám od výroby a nic se neděje. A byly i názory že se to samozřejmě může víc zanášet, třeba radiátor. Asi může, ale když tam filtry Žán-Pijér nedal tak co už.

Odesláno

ale p.t velebnosti, podívej tuhle tabulečku...

je to sice na 1.6 HDi, ale píšou 60 tisíc, tak to možná scuknu na třicet, ale ještě to radši promyslím...

Nelze tu ludru zas moc rozmazlovat....

Odesláno

Na tabulky jim seru z vysoka........přece potřebují aby jim lidi jezdili na servis s pokaženýma autama.......

Pokud autu říkáš ludru tak to měn po 100t km.....:papa

[upravil dne 22-11-11 17:35 od Přema]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...