oddie Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 V restauraci nevidím, co dělá kuchař v kuchyni, proto taky do těch restaurací skoro nechodím, doma mi uvaří o několik řádů lépe No a servisem to jde dělat stejně, kdo jim nevěříte, dělejte si servis sami, pak víte přesně, co a jak jste si tam udělali, akorát když něco zkoníte, můžete nadávat akorát sami sobě... Citovat
Miku Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Kdysi jsem si olej měnil sám,ale teď už jsem líný lézt pod auta a tak jezdím k vesnickému opraváři,který mi to vymění , já se podívám na spodek auta , pokecáme - pohoda. Větší opravy dávám do servisu , kterému věřím. jako člověk , který se živí rukama taky nesnáším lidi , kteří mi neustále koukají pod ruky s otázkou , kdy už to bude atd... - takové posílám do p....e s vysvětlením , že čím víc mě budou otravovat , tím bude daná oprava časově delší. Citovat
pastorek Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Robil som šéfa servisu VW Group a problém prítomnosti zákazníka pri oprave som riešil ako klauzulu na zákazkový list. Kto chcel byť pri oprave podpísal že je to na jeho zodpovednosť čo sa týka zranenia alebo poškodenia majetku (znečistenie a poškodenie odevu). 70% zákazníkov pri tom upustilo od svojej požiadavky. Radšej si sadli do baru kde veľkou presklennou stenou videli do dielne. Zvlášť otravných zákazníkov som dával mechanikovi, staršiemu pánovi, ktorí im pri práci hovoril čo robí a prečo. Fungovalo to roky a k všestrannej spokojnosti. Citovat
DanculD Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 No ale keby sa tam nieco stalo, tak by vam ten papier podla mna nepomohol. Pri kazdom uraze na pracovisku sa zistuje ci bol clovek pouceny z BOZP, co urcite nebol. Citovat
oddie Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Ano, nepomohl. Jinak prosklená stěna do dílny, kde si zákazník může sednout ke stolečku, pít kafe a čumět přes tu stěnu, co se tam děje, je dobré řešení. Citovat
pastorek Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 No ale keby sa tam nieco stalo, tak by vam ten papier podla mna nepomohol. Pri kazdom uraze na pracovisku sa zistuje ci bol clovek pouceny z BOZP, co urcite nebol. Povinnosť absolvovať školenie BOZP sa týka zamestnancov firmy a nie zákazníkov. O pracovný úraz by sa jednalo iba ak by sa stal zamestnancovi pri výkone práce. de jure bola situácia postavená tak že zákazník tam vstupuje na vlastné nebezpečie, o čom bol informovaný a potvrdil to svojim podpisom. Citovat
Demo Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Opět mi to připadá jako jablka a hrušky. Na tlumiči poznám pouhým okem, že byl vyměněn. Ale u toho oleje... Jinak bych tuto diskuzi, kterou jsem sám otevřel uzavřel. K ničemu to nevede, jen se tady budeme hádat. Citovat
marvels Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 ...jak poznáš že je měněný olej je jednoduché ,...když už tak naprosto primitivním způsobem,...na injekční stříkačku si nasaď uzounkou hadičku-třeba nějaký bogden -ptostě něco co na ni sedne,....přes měrku oleje si odeber vzorek svého oleje před výměnou a nalej do skleničky,...po výměně udělej totéž s novým a vizuelně porovnej rozdíl,...pokud bylo na starý olej ježděno a není měněn jen kvůli stáří bude na první pohled vidět mezi oběma rozdíl okamžitě,....jinak to asi nepude Citovat
ozzy56 Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 marvels není to tak jednoduché, jak myslíš--dá nový levný olej a tvá metoda padá jinak je to správně bowden--ocelová ohebná spirála, která v sobě vede lanko (nebo ocel. drát) je to vždy o důvěrě, ale i Franta z Hornídolní vymění olej perfektně Citovat
marvels Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 ...samozřejmě nepoznáš značku,ale výměnu oleje,tak zněl dotaz:),...metoda fuguje a je to pro průměrně zručného chlapa hračka,..asi si najít důvěrný servis a nebo zaplatit laboratorní testy:) hoši to je řeč o ničem,...jasně podvodníci jsou všude a různé koníčky maj:) Citovat
Demo Odesláno 18. listopad 2011 Odesláno 18. listopad 2011 U benzínového motoru jsem poznal nový olej hned na měrce, ale nafty naliješ nový olej nastartuješ a vytáhneš měrku a olej je černý jako bota.... Citovat
Ajap Odesláno 16. červenec 2012 Odesláno 16. červenec 2012 EDIT: Já se snad netrefím. Napsal jsem sem dotaz, který patří do vlákna \"olej do 308 1,6 VTI\" [upravil dne 16/7/12 19:18 od Ajap] Citovat
Ajap Odesláno 16. červenec 2012 Odesláno 16. červenec 2012 Když jsme u toho - já chápu servisáky, že se durdí, že jim lidi nevěří a chtějí být u výměn olejů a podobně. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že auto bývá po bydlení nejdražší věc, kterou si člověk kupuje. Takže chce mít jistotu, že se mu kvůli ošizenému servisu třeba zadře motor. Krade se všude, ať se jedná o ošizené stavby domů (kolegovi třeba \"zapomněli\" odizolovat střechu, stavitel poslal firmu do krachu a teď pro změnu prodává gyros), ulívání miliónů na dotacích, nebo třeba v autoservisech. To, že si autoservis (koncesionář) nedovolí nevyměnit olej neznamená, že se stejně zachová i mechanik. To nemyslím nijak hanlivě na mechaniky, ale když můžou být zloději politici, doktoři, úředníci, dělníci, policajti, tak nevidím důvod, proč by měli být zrovna automechanici svatí. Známý dělá v jednom velkém autosalonu \"prémiové německé\" značky a relativně nedávno odtamtud vyhodili mechanika. Měl udělat servisní prohlídku a v rámci ní vyměnit olej. Pán, který si pro auto přijel si zkontroloval olej, odmítl auto převzít a nechal poslat olej na expertízu. Zjistilo se, že vyměnil asi jen 1/4 oleje. Mechanik byl propuštěn na hodinu, ale je otázka, jak dlouho už to dělal a kolik aut a zákazníků tím poškodil. Mimochodem už pracuje v jiném servisu... Takže důvěřuj, ale prověřuj, to procento zlodějů bude v populaci automechaniků podobné jako v jiných profesích, ale pro laika je mnohem hůře odhalitelná než v případě, kdy třeba holič odflákne účes nebo výše zmiňovaný kuchař udělá ze 150g masa 300g steak;) [Edited on 18/9/12 18:06 by Ajap] Citovat
Jindra xrdt Odesláno 20. říjen 2012 Odesláno 20. říjen 2012 Tak po dlouhé době jsem opět narazil na tohle vlákno Takže znova, chápu, že auto je jedna z nejvyšších investic.. To jak se tady do mě pustil Bigbadjohn a další nad tím jsem se jen pousmál, Osobně pracuji v autorizovaném servisu BMW (předtím MB), Moje současné pracoviště bylo za 6 let své existence 3x vyhodnoceno jako nejlepší servis vozů BMW. To jen k těm připomínkám typu: co jsi to za mechanika... Nechci tady nikoho oslnovat a ani tady machrovat. Každý renomovaný servis moc dobře ví, že peníze bude mít, když budou zákazníci spokojeni (u nás každý zákazník píše hodnocení, jak byl spokojen s tim a s tim a to nepíší pro nás ale zadává se to do online systému se kterým pracuje BMW Group Pha), takže ojebáváním zákazníka by jsme si akorát samy nas...li do bot.. Pro odborníky typu: zkrat servisní interval na polovinu atd, Nechápu proč radí a odsuzují okamžitě ostatní ti, kteří v životě neměli rozdělaný motor, asi by ses divil co motoru opravdu škodí a na co je ten motor dělaný, kolikrát ty vaše samo domo udělaný opravy a výměny různých náplní nadělají více škody než užitku. Přetažený filtry (stržený), jednou jsme dokonce takovýho filutu odtahovali, když si pán chtěl zkrátit ser. interval nasadil spatně okroužek na filtru a zechcal se mu celý motor... A takhle bych mohl pokračovat, takže zkracujte si servisní intervali, ničte si svoje auta, ale nenavážejte se do lidí, kteří tomu rozumí trochu víc než vy a nestrašte těmi svými pohádkami méně zkušené řidiče. Za další, ne životnost auta opavu neberu jako 200 tis. km, jezdí k nám zákazníci kteří mají najeto 350, 400 a i více km a jezdí na pravidelný servis a světe div se ty motory stále předou, nesnažte se být chytřejší, než vývojové týmy automobilek. Takže opět jezděte do takových servisů, kde mají nějaké renome a věřite jim. Ve finále mi mechanici z autorizáku děláme na normy a kdo zná tak ví, že ty normy jsou naprosto nesmyslný a většinou se nedají stíhat, natož pak se zákazníkem za zády aaaaa do mě.. Citovat
pastorek Odesláno 20. říjen 2012 Odesláno 20. říjen 2012 Pekne si sa rozpísal i rozohnil. Nechápem čo máš proti skracovaniu servisného intervalu. Vieš mi odborne argumentovať ako tým uškodím autu? (o jednom čiastočnom dôvode viem ale som zvedavý čo napíšeš) Prečo si presvedčený o tom že vývojové týmy automobiliek sledujú rovnaké záujmy ako majiteľ auta? Citovat
Jindra xrdt Odesláno 21. říjen 2012 Odesláno 21. říjen 2012 Pastorku, zrovna Tebe jsem opravdu rozohnit nechtěl, podle tvých příspěvku jsem poznal, že jsi člověk, který tomu rozumí a ví co říká. O to víc mě mrzí, že sis z mého příspěvku odnesl pouze toto, já samozřejmě nemám nic proti zkracování ser. intervalu, podle toho co jsem psal jsi zřejmě pochopil, že jsem spíš upozornoval na vystupování některých členů, kteří nevědí nic, ale tváří se jak mechanici s 20 letou praxí. Všichni a všude jsou šejdíři a lidem s novým autem radí, že MUSÍ zkrátit interval, ale stůj si u toho aby Tě nevoje**li atd. a mě, vzhledem k tomu, že se tím živím, lidem se snažím poradit, ne vyměnovat, ale opravovat, tak mě už tohle opravdu začíná sr*t A trošku odbočím, ale ptáš se na důvod, proč nezkracovat... BMW nemá pevný servisní interval, ale vypočítavá si ho dle stylu jízdy, motohodin, kvality oleje (čidlo ve vaně) atd, Pokud vyměníš oleje v polovině intervalu, auto nepochopí protože k výměně není důvod a jednotka se hezky poblázní.. Spíš bych rád, aby mi někdo napsal proč zkracovat, protže tu byl názor, že po 30 tkm ten olej není od pohledu mazavý, ale to longlive nevypadá ani když je nový, dnes už je holt jiná doba a proto jsem psal, že k nám jezdí auta s velkými nájezdy km a bez problému... V MB jsme dokonce měli Sprintera, ježděný celou dobu na long a měnilo se mu KI, protože přetočil 1 000 000km. TAk mi někdo vysvětlete, proč? Citovat
pastorek Odesláno 21. říjen 2012 Odesláno 21. říjen 2012 Sorry, ak môj príspevok vyznel ako kritika alebo pokus o flame. Nenapísal som že si ma rozohnil ale že ty si sa rozohnil a v podstate s tebou vo väčšine súhlasím. Položil som iba dve otázky čo mi nebolo jasné a chcel som to rozviesť. Nič viac za tým nehľadaj. Venujem sa autám už bez mála 35 rokov a časť z toho bolo v autorizáku WV Group kde boli všetky štyri značky. Od mechanika po technického námestníka som si prešiel všetky funkcie preto o tejto problematike niečo viem z pohľadu importéra, autorizovaného servisu i mechanika. Určite pri tom BMW je možnosť ako vyhodnocovaciu elektroniku auta informovať o výmene oleja. Keď si sama sleduje kvalitu, či opotrebenie oleja tak by mala zistiť že olej je v pohode. Snáď jedine časový interval životnosti oleja by sa musel ovplyvniť manuálne. To iba uvažujem, nepoznám tento systém kontroly v autách BMW. Osobne si myslím že skracovanie servisných intervalov má pozitívne i negatívne stránky. Pozitívum by malo byť skoršia identifikácia opotrebenia a kvalitnejšia údržba ako prevencia náhodných porúch. Negatívom by snáď bola iba zvýšená finančná (možno i časová) náročnosť a čiastočné zníženie životnosti niektorých dielov pri ktorých platí že demontáž a opätovná montáž skracuje ich životnosť. [upravil dne 21/10/12 20:30 od pastorek] Citovat
koblih69 Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Důvod použití LongLife Olejů je čistě marketingový. Automobilky se snaží o to aby dopad byl co nejmenší a spolupracují maximálně s výrobci olejů. Takže v mezích možností to funguje. Výpočet se pak provádí z režimů jízdy, počtu startů ... a taky signálu z čidla \"kvality oleje\" vždycky to bude jen výpočet který se pokouší přiblížit realitě. Mimochodem to čidlo je často jednoduchý viskozimetr, který například nic nevypovídá o tom kolik je v oleji síry, karbonu..., ale umí ohlídat pouze viskozitu... k autům, které nemají možnost interval srovnat stačí koupit jednoúčelovou krabičku za 20 USD a resetovat si pohodlně doma. Takže jakmile je to jen trochu možné přepnout v diag auto na pevný interval a měnit jak se má. A vykašlat se na Long Life, které zatím nemají vlastnosti standardních olejů. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.