Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pukanie v riadeni - Horne Ulozenie ?

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, opat riesim dalsi problem...

Pri jazde ked zatacam, vacsinou pri rozbehu v malej rychlosti, a pri parkovani, mi puka vo voalnte, aj na jednu aj na druhu stranu, ako tak som tu cital zrejme to bude horne ulozenie tlmica ... Ak to je ono, menit aj lavy aj pravy ? Ako pridem nato ci to je ono a nie nieco z polosou ?

Este sa mi zda ze sa to javi tak ked napr idem po nerovnej ceste (ako keby boli malinke vlnky na ceste) uplne nieco buchoce v naprave, prenasa sa to do volantu, ako keby nieco malo nejaku volu, neviem ako to inak popisat, ako keby nieco lietalo hore,dole a nesedelo to ...

Capy,silenbloky, vsetko uz mam vymene na predku ...

A este som si vsimol, casto mi taha auto do pravej strany (Geo som sice nerobil), a ked napr zastavim, vytocim lavy plny rozbehnem sa, auto ako keby poskoci, a uz je to fajn ale len dokedy zas niekde nezatocim silnejsie doprava ...

Ak to bude to ulozenie, ake znacky, nebrat, naco si dat pozor, a kolko trva taka vymena, resp je to narocne ? :)

Dakujem za rady :)

Odesláno
Este sa mi zda ze sa to javi tak ked napr idem po nerovnej ceste (ako keby boli malinke vlnky na ceste) uplne nieco buchoce v naprave, prenasa sa to do volantu, ako keby nieco malo nejaku volu, neviem ako to inak popisat, ako keby nieco lietalo hore,dole a nesedelo to ...

Ty, mně tohle dělá na 306 a taky nemůžu přijít na to co by to mohlo být.

Odesláno

Podobne priznaky som mal aj ja. Podozrieval som horne loziska, nakoniec bol odlomeny kusok spruziny hore, ani nie cely zavit. Prislo sa na to, az ked som chcel vymenit loziska...

Odesláno

ted jsem to delal na 206 uz podruhe.Je to tam nestastne resene:myslim-strika na to voda bahno sul a vydrzelo to asi 30tkm.Pokud vrze,lupe-loziska,pokud uz to hodne boucha-muzou to byt ty gumy v kterych to je ulozene.

Kazdopadne musis sundat brzd.trmen a vytahnout z tehlice kulak,stabilizator,spodni cep,povolit matku co drzi poloosu a vyklonit to boku(bacha at ti nevytece olej z prevodovky-drzet poloosu zastrcenou,pak si ji privazat),povolit vrcni srouby co drzi tlumic a vyndat ho cely ven i s tehlici.Stahovakama zmacknout pruzinu,tak aby se ti neopirala o horni misku a povolit vrchni matku.Vymenit lozisko(popř.gumu) a zas to slozit.

Nekdo to dela tak ze jen vytahne tlumic z tehlice na aute a vynda ho.Rameno a ostatni veci nepovoluje.(me to tak nejde,nemam zvedak)

Pokud nemas stahovaky na pruziny tak je musis zmacknout jeste na aute a svazat pevnym dratem.(bacha na zuby:D)

Kdyz to je takhle vsechno pristupny je dobry rovnou zkusit vsechny vule a popr.vymenit.

Odesláno

Mně to dělá na 307.Ja si myslim že to bude něco s poloosou.Protože na místě když auto stojí a točí se volantem z leva do prava a mam ruku na tom uložení nad tlumičem tak to vubec neloupe.Ale hned jak se rozjedu a vytočím volantem prask,vyrovnám volant prásk.Tak Nevim ale už mě to sere a musím to dat udělat i když nevím co :-) ???

Odesláno

Zadřené, zrezavělé ložisko horního uložení se pozná jednoduše. Požádáš někoho aby ti točil volantem a ty budeš sledovat jestli se pružina v místě kde se opírá o karoserii pohybuje spolu s kolem. Pokud se péro nahoře nepohybuje, nebo se pohybuje trhaně je ložisko KO.

Odesláno

Mne sa to tiez tak chova ako bencikovi, na mieste to nepuka ale malinko popojedem a prask ho :) dnes to idem pozriet no vobec ma to netesi ...

To martan : diky za skvely popis :) bude sa asi hodit ak to je ono ...

Odesláno

mne to tiež pukalo. cca pred 3 mesiacmi som to riešil vymenil som ložiská celkovo sa to zlepšilo. potom ešte mi vyskočila struna neviem akým zázrakom sa mi vyšmikla z toho sedla o cca2 cm. a to mi pukalo. ale som to napravil a teraz no problém:papa

Odesláno

Tak dnes som to cekol s kamaratom a vodicova strana ok.Pruzina sa toci,sice sekano ale to je myslim,porovnaval som to s novym auto a tan to robilo tak isto ale vodicova strana tam sa to netoci vobec.Na kolko vyde taka oprava?Myslim hodin prace a ktore lozisko kupit prip odkial?

Staci len lozisko ci aj tu gumu okolo?Diky

Odesláno

Ahoj tak dneska jsem to ocne skontroloval a vsechno se pohybuje,toci a tak jsem chytnul pruzinu jestli mozno ucitim nejake vrzani a nic.Tak nevim co to muze delat.Jak tocim na miste nic.Rozjedu se mam pootocena kola do leva prask,vyrovnam je ze jedu uz rovne a prask.Pak klid nez znovu nekam nazatocim.Co to bude?Muze to byt cep?

Odesláno

Ked citis nedotacavost kolies do tej strany pri ktorej ti to puka,bude to homokineticky klb.Najlepsie zistit na nejakom prasnom podklade,vytocit celkom volant a pridat plyn.Ked ta smyka dopredu a tazko vytaca bude to ten klb.

Odesláno

Hmm nevim.Doufam ze kdyz to reknu at se na to podivaji tak vymeni vse co se jim nebude zdat a pritom to nebude spatne :-(.NA miste kdyz tocim tak nic nepuka a vse se hybe.Nemuze to byt ta poloosa?

Odesláno

Puka ti to do obidvoch stran?Na mieste ti klb nebude pukat.Iba za jazdy pri otacani.Podla toho co pises mi to pride na ten homokineticky klb.Ten klb je sucastou poloosy,ale da sa vymenit samostatne.Pisem preto lebo ja som mal ten isty problem.Este som si ho aj sam vymenil,respektive celu poloos.

Odesláno

Hmmm to si taky myslim ze to bude z poloosy.Kolik asi bude stat oprava??A je pak potreba gometire?Za mesic se chystam na komplet rozvody tak jim reknu at se podivaj na ten kloub.Zjisti to kdyz to bude zvedle a budou s tim hejbat?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...