Kloub Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 mám opět problém. koupil jsem tento vařič http://www.unipro-czech.cz/index.php?detail=62065 2 dny fungoval bezvadně a dnes najednou jsem ho utíral suchou utěrkou a najednou vyletěli pojistky (vařič byl v režimu vyplém , něco jako TV když je vyplá ale trochu proudu do toho jde) když to zkusím dát do jiné zásuvky tak pokaždé to stejné, stačí jen když dám zásuvku do elektriky.......pojistka vyletí v bytě jen jedna (třeba pojistka kuchyně) ale ještě se to kompletně vyhodí i na chodbě v rozvodně vařič je nový ale bohužel bez záručáku protože jsem ho měl od známého z nějakého doprodeje nebo co......... poradí někdo kde může byt chyba? děkuju Citovat
Přema Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 V první řadě zkontrolovat kabel a koncovku......to je přímý zkrat.......kdyby to bylo přepětím tak vyletí jen v bytě..... Citovat
punkac Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 Viděl bych to na prodřenou izolaci kabelu u vstupu do vařiče Citovat
Kloub Odesláno 10. listopad 2011 Autor Odesláno 10. listopad 2011 no běžným okem není nic vidět na kabelu, chtělo by to asi otevřít:myslim jinak zkusím to ještě dovézt domů a zkusit to doma u rodičů jestli to také bude vyhazovat pojistky. aspon vyloučím můj byt. zatím děkuju za rady, potom budu informovat Citovat
punkac Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 kabel může být seklý uvnitř. Bývá tam většinou taková svorka, která drží kabel aby se nevytrhl ze svorkovnice - čokolády. Napadlo mě jestli máš obyčejný multimetr, zkus změřit odpor mezi fází a zemí a poté i mezi pracovní nulou. Poznáš hned jestli je to kabelem, nebo vevnitř něco odešlo. Napadá mě ještě prošlehlý filtrační kondenzátor, jestli vevnitř nějaký je..... Citovat
Benžík Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 Muze byt v haji elektronika v tom varici. Na vadny kabel od varice moc neverim, neni to nic staryho a ani se s kabelem moc nehejbe, tak se neposkodi. Ale mozny je vsechno, uz jsem videl i flexosnuru, ktera mela skrat uvnitr vidlice. Citovat
P607Olda Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 Taky si myslím, že elektronika. Takže záruka, nebo vyhodit. Citovat
koblih69 Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 Bude to elektronika, nedávno jsem viděl servisáka opravovat indukční sporák co se choval stejně, deska byla úplně vypálená. Říkal, že na plotýnkový a sklokeramický skoro nejezdí, ale indukce jsou zlatej důl Citovat
P607Olda Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 Kór když to byl doprodej bez záruky. Občas se stane, že uletí z výroby série s nějakým vadným komponentem, a stahovat zpět se to výrobci samozřejmě nevyplatí. Otevři, koukni dovnitř, kdyby to byl jenom odrušovací člen, anebo jedna součástka... Ale ono to vezme sebou i další součástky a tišťák. A pak bys tu součástku musel vyměnit ne za stejnou, ale o stupeň silnější (napětí, proud), která tam ovšem nevejde. Citovat
Kloub Odesláno 11. listopad 2011 Autor Odesláno 11. listopad 2011 tak ted jsem to měl rozdělané a nikde jsem neviděl třeba trošku opálené nebo upadlý drátek nebo něco se šnůrou...... jsem docela zklamán že mě vydržela 2 dny:D Citovat
Přema Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 proměřil si kabel multimetrem ...... jestli mezi sebou nejsou šlustlé vodiče??? Citovat
Kloub Odesláno 11. listopad 2011 Autor Odesláno 11. listopad 2011 a ještě jsem zapomněl napsat že to vyhazuje pojistky i v jiných bytech i u rodiču doma...... vařič dám někomu zkušenějšímu at jsi s tím pohraje a řekne co je v řiti. Přemo prosím vysvětli mě neznalému jak mám poměřit kabel když v něm není proud? respektivě když ho dám do zásuvky tak okamžitě vypadnou pojistky. přece když je vařič odpojený tak na něm nic nemůžu naměřit:myslim Citovat
Kurt Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 Proč bys nemohl? Nemáš na měřáku \"pípák\"? Citovat
koblih69 Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 Přema asi myslí proměřit napájecí kabely vůči sobě jestli nejsou ve zkratu. Můžeš to zkusit, ale napřed je odpoj uvnitř spotřebiče protože na jeho vstupu může být leccos a nenaměříš nic. Odborníkovi to svěřit můžeš, ale spíš jen tak abys nemusel nic platit ... Citovat
Kloub Odesláno 11. listopad 2011 Autor Odesláno 11. listopad 2011 tak už ted tomu nerozumím:D přenechám to někomu znalejšímu;) Citovat
koblih69 Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 Jo to bude nejlepší každopádně bych spíš přemýšlel jak to zašmoulat s reklamací... Citovat
Agrafik Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 Pro laika. Odpojit od vařiče. Auto máš, baterku taky, autožárovku taky. Jeden vodič připojit na baterku a jeho konec přes žárovku na druhý pól baterky. Pak ještě zkusit ostatní vodiče přes žarovku proti tomu puvodnímu a tak vyzkoušet všechny. Hlavně vždycky přes žárovku,ať si nezkratneš baterku. Tím laicky vyzkoušíš v jakém stavu máš šňůru. Teoreticky bys to mohl vyzkouset přímo na těch kolících proti sobě bez odpojení šňůry. Citovat
Kloub Odesláno 11. listopad 2011 Autor Odesláno 11. listopad 2011 kašleme na to, opravdu si v elektrice nehovím a jsem domluvený s kamarádem že mu to zítra dám a uvidí se. po telefonu mě řekl že musí byt někde jen zkrat když to vyhazuje komplet pojistky až v rozvaděči tak doufám že to půjde zpravit za pár kaček:) Citovat
Kloub Odesláno 12. listopad 2011 Autor Odesláno 12. listopad 2011 tak vařič proměřen a závada je na nějaké cívečce na silnější plotýnce tak doufám že půjde sehnat. jinak po odpojení této cívky vaříč nevyhazuje pojistky ale funguje jen ta slabší plotýnka:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.