kox Odesláno 9. listopad 2011 Odesláno 9. listopad 2011 Chci se zeptat na vaše názory...? podvozek snížený jen ve předu kola R15 a vzadu kola R16? prosím o názory všeho druhu:P např..: jizdni vlastnosti, jestli to má na něco špatný vliv atd... děkují [upravil dne 9/11/2011 14:26 od Béďa] Citovat
Eon Odesláno 9. listopad 2011 Odesláno 9. listopad 2011 Hloupost. Dej tam co tam má být, popř. sniž zadek. Citovat
OnlineM Odesláno 9. listopad 2011 Odesláno 9. listopad 2011 Taky si myslím, že to není dobrý nápad. Když je auto nižší jen vpředu, sice ten čumák sedí jak přibitý, ale zadek v zatáčkách plave, auto je tak nestabilní a v ostřejší zatáčce má tendenco zadek ustřelit. Měl jsem kdysi Twingo a takhle jsem ho koupil. Navíc mi vadilo i to, že je to auto zkopce, tím pádem byl i níž volant a nezvykle divně i sedačka. Pokud snižovat, tak předek i zadek. Tím bude auto jezdit parádně na rovných cestách, ale na nerovnostech se stane nepohodlným, je to jako když jedeš po cihlách. Dal bych mu spíš nějaký větší pěkný kola. Je to ale věc názoru, tohle je ten můj. Na druhou stranu 206ka není Twingo, ale mě to rozhodně od takových rozhodnutích odradilo. Citovat
JuloI Odesláno 9. listopad 2011 Odesláno 9. listopad 2011 Ked to chces takto riesit tak si kup traktor a mas to vybavene. To auto je beztak nizke. nechapem ludi co to chcu este znizovat. Ved uz zo seriovym podvozkom je to katastrofa. Citovat
Ferry Odesláno 9. listopad 2011 Odesláno 9. listopad 2011 ty jsi asi nedaval v autoskole moc pozor, co: vyhláška č. 341/2002 Sb, § 21, odst. 13 Na vozidle se nesmí, s výjimkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak. Na téže nápravě musí být používány pouze shodné pneumatiky. Konstrukcí pneumatiky se rozumí konstrukce diagonální, radiální, smíšená (BIAS BELTED). Shodnou pneumatikou se rozumí pneumatika stejného rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky. Druhem dezénu pneumatiky se rozumí dezén letní, dezén zimní, u něhož na bočnici pneumatiky je vyznačeno označení M+S nebo M.S nebo M/S nebo MS a terénní. Doporucuju na takovyhle jalovy napady zapomenout Citovat
kox Odesláno 10. listopad 2011 Autor Odesláno 10. listopad 2011 a myslis si ze pneumatiky nemuzou bejt stejny jak na 15 tak i 16 ty znalče:D:P Citovat
Ferry Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 aha a jeste mame problem s chapanim psaneho textu, no nic no, komu neni rady ... Tak se uklidnime a precteme si to jeste jednou (nebo klidne vickrat), podstatne informace zvyraznim cervene : Na vozidle se nesmí, s výjimkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak. Ano vim, ze se pneumatiky delaji se stejnym vzorkem jak v 15 tak v 16, co je ovsem podstatne, ze na aute musis mit vsechny 4 stejneho rozmeru, takze i kdybys mel na predku 195/55 R15 a na zadku 195/65 R15 je to spatne. [upravil dne 10/11/11 10:20 od Ferry] Citovat
kox Odesláno 10. listopad 2011 Autor Odesláno 10. listopad 2011 nechapu proc se bavis o pneumatikach:D Citovat
podolak2 Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 tak když dáš na předek kolo 15\" a na zadek 16\" tak tam asi stejny pneumatiky nenarves proto ti to zdurazňuje ( nebo jestli se ti podaři tu 15cku pneu narvat na ten 16\" disk tak pak hoď foto ) ale jinak Ferry - na autě přece mužeš mit jine pneu ne? ale na napravě musi byt stejne!.. sice nevim jestli velikostně ale značka a dezen se lišit muže, a taky si myslim že pokud má zapsane kola 16 i 15 tak je použit muže s přislušnym rozměrem pneu. samozřejmě 2 kola stejne a stejen pneu v předu a v zdadu taktek 2 kola se stejnymy pneu. [Edited on 10/11/11 09:05 by podolak2] Citovat
Eon Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 Promiň koxi, ale asi jsi míň chápavý, než jsem si myslel... Různých rozměrů znamená i jejich průměru R15/R16 atd. Proto jsem ti na začátku napsal, že je to nesmysl. Vlastně ani nechápu, proč by jsi to tak dělal. Ale pro mne za mne, udělej si z toho třeba tříkolku. Citovat
MilanF1 Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 Taky nevím, co tím chce dokázat. Různé průměry mít nemusí, když použije alternativní rozměr pneu. Ale obecně platí, že vzadu velký kola vypadají hůře než na předku ... Citovat
Ferry Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 nechapu proc se bavis o pneumatikach:D nejdriv mysli a pak pis Citovat
Ferry Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 tak když dáš na předek kolo 15\" a na zadek 16\" tak tam asi stejny pneumatiky nenarves proto ti to zdurazňuje ( nebo jestli se ti podaři tu 15cku pneu narvat na ten 16\" disk tak pak hoď foto ) ale jinak Ferry - na autě přece mužeš mit jine pneu ne? ale na napravě musi byt stejne!.. sice nevim jestli velikostně ale značka a dezen se lišit muže, a taky si myslim že pokud má zapsane kola 16 i 15 tak je použit muže s přislušnym rozměrem pneu. samozřejmě 2 kola stejne a stejen pneu v předu a v zdadu taktek 2 kola se stejnymy pneu. no ono je prave napsano, ze nesmi byt soucasne ruzne rozmery, takze sice i kdyz mas v TP alternativni pneu, jedny R15 a druhy R16, tak soucasne na aute byt nesmi, to se netyka dezenu, tam je treba dodrzet pouze 2 a 2 shodne na jedne naprave, jak pises. Jediny pripad, ze bys mel v TP vyslovene napsano, ze na predni naprave je pouzit ten a ten rozmer a na zadni jiny a to soucasne, pak by to byla vyjimka viz vyhlaska: \"pokud při schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak\" [upravil dne 10/11/11 10:31 od Ferry] Citovat
Eon Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 Nesmí mít na autě dva různé rozměry průměru disků, pokud to nemá uvedé výslovně v TP. Jak píše Ferry. Tyhle hloupé audítka bych rovnou mazal Citovat
kox Odesláno 10. listopad 2011 Autor Odesláno 10. listopad 2011 píšete jak to nesmí být, ale jaké by to mělo následky nebo jak by se chovalo auto s 15 vepředu a s 16kama vzadu to nic... a to ze na 15a 16 nebude stejny pneu je snad jasny:D Citovat
MJSytic Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 Ono to bude asi tím, že takovou \"hustou\" věc ještě nikdo z nás nevyzkoušel Můžeš být první a pak podat info, jaká ta jízda je. A ideálně udělat i video:super Citovat
c.WO.k Odesláno 10. listopad 2011 Odesláno 10. listopad 2011 a nechceš to udělat obráceně? dopředu větší a vzadu menší? to už vůbec nikdo nemá Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.