pepek1985 Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 da sa neak vypnut economy mode ? lebo ked nieco robim vonku chcem mat pustene radio z auta ale po chvili sa mi vzdy vypne kvoli economy mode... dakujem Citovat
DanculD Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 Neda, a este si to mrcha sleduje aj podla stavu baterie, takze niekedy to vydrzi 30 minut a niekedy po dvoch minutach economy a ticho. Citovat
kerow Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 Zdravím odborníky. Mám P307 2.0l HDI 79kW 2004. Na displayi po hlubokém vybití se objevil economy mod. Po nabití i po výměně baterie se toho nejde zbavit. Napíchnul jsem se tedy diagnostikou na BSI, ukazovala 0V na napájení. Pak jsem se připojil na ŘJ motoru a ta ukazovala 12V. Zjevně je problém v napájení BSI. Proměřil jsem přívody ze spínačky do BSI (konektor 2V NR a 2V GR) a napětí tam bylo cca 12V. Na pojistkách je taky cca 12V. Kostra na konektoru 16V VE pin 6 a 8 je taky. Nevíte náhodou z kterého pinu BSI měří napájecí napětí, aby to přeplo z economy modu? Díky moc za pomoc. bsi2.bmp Citovat
kerow Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 po otočení klíčku do polohy 1, najelo žhavení a poloze startování startér neudělal nic. Napětí na baterce při startování jsem naměřil cca 11.5V. Čeho jsem si všimnul, tak centrál jede, ale stahování oken ne. Nepodařilo se mi je rozjet ani přes diagnostiku pomocí akčních členů. Citovat
koblih69 Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Pokud senepletu tak dokud nenastartuješ tak se to z Economy mode neprobere, to ale přece nesouvisí se startováním. Píšeš, že startér neťukne, ale na baterce máš při startování 11,5 V ? To je trochu málo na nabitou nebo vyměněnou baterii, ne? [upravil dne 14/2/12 13:58 od koblih69] Citovat
HonzaZ Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Takže spíš máš problém se startováním a ne s ekonomy módem. Dokud nenastartuješ, tak se eko módu nezbavíš. Citovat
kerow Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Pokud ecomodem není blokováno startování, tak se zaměřím na startování a uvidím. Ještě jednu věc bych potřeboval vědět. Jak se bude chovat auto, když mi nebude dobíjet alternátor a napětí na baterce se postupně bude snižovat až třeba na 11V. Zastaví mi BSI motor ecomodem popř. nějakým jiným módem? Předpokládám, že ŘJ motoru normálně funguje tak jak u jiných automobilek do nějakých cca 9V a někdy i míň. PS: Deprimuje ně ale údaj 0V, který mi píše BSI. Pokud by byl problém jenom se startování tak by BSI psala nějaké třeba i malé napětí. Zkuste se mi prosím podívat do BSI jednotky, kolik vám při nenastartovaném motoru píše napájecí napětí. dííííík [upravil dne 14/2/12 15:26 od kerow] Citovat
HonzaZ Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Ecomód startování neblokuje. Dokonce jde v ecomódu diagnostikovat. Při nízkém napětí by určitě vyjela nějaká chyba, protože ŘJ motoru si hlídá napájecí napětí, stejně tak BSI. Citovat
kerow Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Ano to já vím. Ale v BSI i v jednotce motoru nebyla žádná závada. Je ale zajímavé, že BSI nenablásila pokles napětí ikdyž jsem tam viděl 0V. S peugeotama nemám velké zkušenosti, tak se trochu víc ptám [upravil dne 14/2/12 15:32 od kerow] Citovat
koblih69 Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Myslím, že ta závada nebude na 1. pohled s napájením souviset, ale třeba se pletu. Pokud nastartuješ a nepůjde alternátor tak vše pojede na baterku dokud se nevybije. Economy mode je podle mě aktivní jen s vypnutým zapalováním, takže to je neobjeví. Nabíjení baterie ověříš měřením na svorkách, po nastartování bude něco přes 14V ( 14,3... ) a po zvýšení otáček by se nemělo napětí příliš zvyšovat. Baterku můžeš třeba při startování vymlátit tak, že se ti auto ani nezamkne a žádná chyba se mi nikdy nezapsala, ani by mě nenapadlo, že by to mělo být jinak. [upravil dne 14/2/12 19:08 od koblih69] Citovat
kerow Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 Jedna část problému vyřešena. Startém KO. Teď to startuje jak má a všechno funguje až na jednu věc. Po vypnutí zapalování auto okamžitě padá do economy modu. Napětí při vypnutém zapalování na baterii je 12,9V, což je OK. A teď babo raď :-) Citovat
koblih69 Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 Změř odběr z baterie, ale nech to cca 5 min. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.