MartinJ Odesláno 30. březen 2005 Odesláno 30. březen 2005 Ahoj. V diskusi se často hovoří o problému s chodem motoru u 1,9 benzínu. Bohužel lambda sonda ani čidlo teploty chl. kapaliny za to nemůže. Mám jednobodové vstřikování Solex. Motor často ztrácí výkon, zejména ve městě je to nepříjemné. Na zelenou se jentak rozjedu. Bez zatížení se motor vytočí bezproblému k maximu, ale když pustím spojku do záběru tak to skoro zdechne. Jediná pomoc je vypnout zapalování a opět nastartovat. To pomáhá na 100 procent. Ani v Peugeotu si s tím neporadili, resetovali pamě? chyb v řídící jednotce, řekli si o 700 stovek a závada přetrvává. Další problém je to že si motor sám ubírá a přidává plyn, tzn., že otáčky kolísají v rozahu volnoběh až 3000 s periodou asi 2 sekundy. Podezříval jsem obtokový ventil, ale na vrakkovišti jsem zkoušel jiný a motor se choval stále stejně. Víte někdo co příčinou. Díky Martin Citovat
trollik Odesláno 30. březen 2005 Odesláno 30. březen 2005 ja mam jiz 93model a problem podobnej,viz nize v iskusi,ale koukam taky solex.Ja mam solex klapku.Kurva,ze by to bylo vyrobcem?Ja jen na ten solex slysim samy spatny zpravy.At uz karbec,tak moje vstrikovani.Mam jeste jedno auto(zatim po bouracce nepojizdny a tam je nejakej jinej vyrobce)a je to uplne v pohode. Citovat
Tommate Odesláno 31. březen 2005 Odesláno 31. březen 2005 mám informace že solex 1b nemá chybovou pamě? - a teď řeším stejný problém, jednotkou to není, tak snad nějaké čidlo nebo co, za studena se ještě dá ale při prov. teplotě začne skákat volnoběh a smrdí nespálený benzín, když prudce přidám nebo uberu tak chcípne - ví někdo co to může být?? [upravil dne 15/8/05 Tommate] Citovat
MartinJ Odesláno 1. duben 2005 Autor Odesláno 1. duben 2005 Já mám skoro stejný motor (XU9J2) a dělá mi to už od 80 tis. Teď mám už 160 tis. Všechno jsem zkontroloval, vše vypadá, že těsní. Jak už jsem psal ani v Peugeot servisu si s tím nevěděli rady (Pardubice). Jediné co udělali, že mi vyhodili nové svíčky Beru Ultra se čtyřmi elektrodami a dali tam ty nejobyčejnější pežo?ácký (v podstatě za stejné peníze) Citovat
linkoln Odesláno 4. duben 2005 Odesláno 4. duben 2005 Mám stejnej problem jednobod a solex 10krát návštěva servisu nová lambda,podtlak čidlo a ventil obtoku vzduch ale nikdo nic už neví taky na 100% pomáhá zastavení motoru a opětovné spuštění poslední možnost vidím v poenciometru klapky mimochodem solex kdyby tak někdo změřil jakej má mít odpor a jestli plynule odpor roste tak mnoho zdaru čau. Citovat
Tommate Odesláno 15. srpen 2005 Odesláno 15. srpen 2005 řeším vážnější poruchu - motor běží i po zahřátí v obohaceném režimu - došlo ke zkratu na třech kablech v mot. prostoru (svazek kabelů) - opravil jsem dráty - otestoval jsem jinou ŘJ, ale je to stejné... nevíte někdo pravděpodobnou příčinu? kde a jak začít hledat? Citovat
.mycTD Odesláno 15. srpen 2005 Odesláno 15. srpen 2005 Nekde bych mel mit servisni manual k tomu Solexu. Jsou tam i vsechny hodnoty a odpory, ktery se maj odmerit na ruznych cidlech. Ale ted nemam cas to hledat. Kdyztak to sem hodim zitra dopoledne. Citovat
kovi Odesláno 15. srpen 2005 Odesláno 15. srpen 2005 potenciometr to nebude, to by na volnoběhu neškubalo. zkontroluj si tlak v palivovim okruhu, měří se to na výstupu ze stříkačky a musí tam bej 0.8-0.9 atmosféry. když ne zkus to doladit ventilem ve stříkačce. taky si změř jakej máš průtok benzínu. za 15 sec ti musí natlačit víc jak 350ml. jestli je tlak a neni průtok, tak ti odchází benzínový čerpadlo nebo máš zasranej filtr. mě ta mrcha taky nejede, nejde do plnýho výkonu, dusí se mi to a taky nevim co stim, víc jak 160 s toho nedostanu. 4500ot/min a konec ende mrtvola:bojim Citovat
kovi Odesláno 15. srpen 2005 Odesláno 15. srpen 2005 jen tak pro zajímavost odpor celýho potenciometru je 6000-10000ohm. při volnoběhu 1850-3100ohm. měřit v obou směrech potáku a sledovat linearitu mužou tam bejt díry Citovat
Tommate Odesláno 17. srpen 2005 Odesláno 17. srpen 2005 to nebude palivem nezapomínej že se to posralo když se skratli kable:myslim Citovat
Fusion Odesláno 17. srpen 2005 Odesláno 17. srpen 2005 Původně zaslal: kovi potenciometr to nebude, to by na volnoběhu neškubalo. zkontroluj si tlak v palivovim okruhu, měří se to na výstupu ze stříkačky a musí tam bej 0.8-0.9 atmosféry. když ne zkus to doladit ventilem ve stříkačce. taky si změř jakej máš průtok benzínu. za 15 sec ti musí natlačit víc jak 350ml. jestli je tlak a neni průtok, tak ti odchází benzínový čerpadlo nebo máš zasranej filtr. mě ta mrcha taky nejede, nejde do plnýho výkonu, dusí se mi to a taky nevim co stim, víc jak 160 s toho nedostanu. 4500ot/min a konec ende mrtvola:bojim Mě potenciometr dělal různej bordel když byl v háji i při volnoběhu. Ze začátku to taky v tom geniálním servisu pořád řešili resetováním chyb v ECU a brali za to nektřes?anský peníze. (mimochodem se to dá resetovat bez jakýchkoliv dvoumetrových dílenských počítačových skříní, ale spojením dvou drátků) Dělalo to například taky to, že při rozjezdu na 1 a posléze 2 to z ničeho nic cuklo, jakoby se vypl motor, hned se to ale zas chytlo, a rozsvítila se kontrolka diagnostiky (-K). Takto se to projevovalo i při tom volnoběhu - z ničeho nic bum, spadly otáčky a skoro to zdechlo, ale hned potom to vyhodilo otáčky na nějakých 1600 a pomalu zas dolů na volnoběh. Šílený. Pomáhalo odpojit takovou hadičku která vede do sání (tenká jak na ostřikovače), zacpat ji prstem, přidat otáčky (často vyletěl bordel z výfuku - servis pak chtěl dělat dekarbonizaci) a pak to dát zpátky. Nějakou dobu to vydrželo fungovat OK. Kontrolka diagnostiky svítí? Citovat
Tommate Odesláno 17. srpen 2005 Odesláno 17. srpen 2005 žádné kontrolky nesvítí, za studena to jede celkem normálně ikdyž to není jako dříve, ale po zahřátí to začne blbnout. volnoběh pomalu padá do nízkých otáček až skoro zhasne a pak vyskočí na cca 2000ot, při prudší akceleraci se přehltí a zhasne motor, pak už nejde nastartovat až do schladnutí. nemůže to být ten nouzový režim? to by znamenalo špatné čidlo, ne? jsou tam tři čidla Citovat
voštík Odesláno 17. srpen 2005 Odesláno 17. srpen 2005 takze cidla: vsecky jsou na teplotu vody - to uz vsichni vedi, ze jo? zleva doprava - 1. cidlo, ktery rekne ECU jak je voda studena/tepla 2. cidlo, ktery ukazuje na palubovce kolik ta voda ma °C 3. cidlo prehrati - nedela nic jinyho, nez ze rozsviti tu podelanou cervenou zarovku u budiku s teplotou vody Z toho vyplyva, z ejedine to modre cidlo muze mit nejakou souvislost s chovanim motoru. Zkusil bych ho aspon promerit ohmmetrem - jestli si vzpomenu, tak sem dam hodnoty kolik to ma mit pri ruznych teplotach (mam na to chytrou knihu a ta lezi v aute a auto je proklate daleko ) JInak kdo by mel zajem tak je to kniha od Haynese Citroen & Peugeot Motor Management Systems - hodne do pohody kniha, ktera usetri hodne penez Citovat
kovi Odesláno 17. srpen 2005 Odesláno 17. srpen 2005 voštík máš tu knížku v elektronický podobě nebo kde se to dá sehnat? nejsou tam i grafy točivýho momentu, výkonu? Citovat
voštík Odesláno 18. srpen 2005 Odesláno 18. srpen 2005 kovi: nemam, jen tistenou Ale muzu postupne nejak zelektronizovat. Jsou tam \"jen\" popsany systemy, vcetne toho jak merit, jake maji mit hodnoty cidla, jakym zpusobem co funguje, co ma vliv na co... tady jen pamlsek: Citovat
Tommate Odesláno 23. srpen 2005 Odesláno 23. srpen 2005 čidlo teploty pro ŘJ (to modré dvoupinové) stojí 250,-, až mi příjde šoupnu ho tam a uvidí se... dám vědět - díky Citovat
Tommate Odesláno 24. srpen 2005 Odesláno 24. srpen 2005 tak nakonec to bylo tím čidlem... :roker Citovat
kovi Odesláno 25. srpen 2005 Odesláno 25. srpen 2005 voštík: tak urob a dej vědět. já mám na 1B servisní od peugeota v češtině, můžem to pak vyměnit. informací neni nikdy dost Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.