Přejít na obsah

MartinJ

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 405
  • Rok výroby
    1988

Profilové informace

  • Město
    Praha
  • Stát
    Česká republika

MartinJ's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. MartinJ

    MartinJ auta

  2. MartinJ

    Ventilátor topení (405ka)

    V sobotu všechny prodejce, které jsem uvedl osobně navštívil. Celý ventilátor jsem měl s sebou. Němají ho ani na objednávku. Všechno co jsem v diskusi napsal mám ověřeno. Add šetření. Kryž jsem měl stého Žigula, tak všude kde se něco točilo byla valivá ložiska. Proto ta narážka na štetření. Jestli máš slušný motorek napiš mi za kolik. snad se dohodneme. (regulátor je OK)
  3. Cau chlapi, prosím o info, kde lze sehnat motorek do ventilátoru topení na 405. Provedení Valeo. Obešel jsem Emas, Elit, Kelly, Auto Stangl a nikde ho nemají. Nelze ho nahradit nějakým podobným? Třeba z Favorita? Nechci z vrakoviště, protože na tom Frantíci dost šetřili, jsou tam jen kluzná ložiska a mě se to vydřelo u komutátoru. Při provozu to vydává příšerné pazvuky a vibruje celá polubka.
  4. MartinJ

    Ventilace interiéru

    Abyses dostal k ovládacímu panýlku jen třeba postupovat takto: potřebuješ hlavně oříšek 10 na delším dříku nebo dlouhý trubkáč. 1. Sundáš horní kryt přístrojovky - vytahneš tři záslepky, vedle spínače mlhovek, vedle spínače vyhřívání zadního slkla a vedle (vpravo) od hodin. Pod nimi jsou tři srouby. Poté co je dostaneš ven povytahneš horní kryt k sobě a vysuneš nahoru. 2. Dále je třeba sundat kryt středního panelu. a)Dej volant do spodní polohy a oddělej plastovou lištu, které vodorovně lemuje budíky (je jen zaklapnutá). Pod ní jsou dva šroubky - pravý ven. b)Jestli máš rádio vytáhni ho c)Vytáhni popelník. Zaním jsou opět dva šroubky. Ven s nimi. d)Vytahni odkládací vaničku před řad. pákou. Strč do vzniklé dutiny ruku a nahoře nahmatej dva šroubky. Ven s nimi. e)Nepíšu takové drobnosti jako je odpojit hodiny a spínače var. blinkrů a zad. vyhřívání a šroubky které jsou již z dálkz vidět. f)Nyní už střední kryt můžeš sundat. (Já radši ještě sundavám kryt sloupku řízení-je to minuta práce navíc, ale usnadňuje montáž zpět). g)Teď už vidíš ovládací panýlek který tě zlobí. Zatoč si pravým kolečkem na rozvod vzduchu a zjisti zda jsou bovdeny pořádně uchyceny (stříbrné plíšky) nebo jestli se pohybují lanka (přesněji pružinový drát) v bovdenu. Většinou je zrada právě tady. h)Vypadá to složitě, ale demontáž mi trvala 10 minut a to jsem pořád hledal vercajk. PS. pokud by tě zlobila skříň topení je to na delší psaní i demontáž. Měj se.
  5. MartinJ

    Ventilace interiéru

    Teď jdu koupat dítě, pak jedu do Globusu a večer ti to napíšu.
  6. Okruh klaksonu není závislý na spínací skříňce.
  7. MartinJ

    Ventilace interiéru

    Celou skříň topení a větrání jsem už měl venku. Nevím jaký maáš model. Stará nebo nová palubka. Jestli máš tu starší, napíšu jak na to.
  8. MartinJ

    P405, 1,9 GRi, motor

    Já mám skoro stejný motor (XU9J2) a dělá mi to už od 80 tis. Teď mám už 160 tis. Všechno jsem zkontroloval, vše vypadá, že těsní. Jak už jsem psal ani v Peugeot servisu si s tím nevěděli rady (Pardubice). Jediné co udělali, že mi vyhodili nové svíčky Beru Ultra se čtyřmi elektrodami a dali tam ty nejobyčejnější pežo?ácký (v podstatě za stejné peníze)
  9. MartinJ

    P405, 1,9 GRi, startér

    Zkus se podívat na hlavní ukostřovací body, na karoserii a na bloku motoru. Musiš demontovat baterku a černý plech na kterém je posazená. Ukostřovací bod na bloku motoru je vedle bowdenu na zpátečku. Je tam taková velká plastová příruba kolem které rád utíká převodový olej a znečiš?uje to zemění. Další možnost je taky jako u mě - kotva. Průchodem proudu se to vinutí dost ohřívá a může tam být někde porušená izolace. Startéry jsou konstruovány pro krátkodobý provoz. Když ale točíš pět sekund a nechytá ti to, tak chybu nehledej ve startéru. Mě to chytá na první škrtnutí.
  10. MartinJ

    P405, 1,9 GRi, startér

    Cau chlapi. Anabáze skončila. Ale popořádku. Po demontáži jsme startér odvezli do dílny. Po připojení ke zdroji se ani nehnul. Bylo 17:00. Pootočil jsem vykukujícím pastorkem. Rozjel se. Je to jasné problém je asi katva (rotor). Hned jsme startér vykuchali. Příčina byla následující (a bolestně drahá). Na kotvě je komutátor s 19 lamelami. Jedna lamela byla opálená. Když se změřila ohm-metrem, zdála se v pořádku. Zcela jinak se to ovšem chová při zatížení 100 A. Podtrženo sečteno. S pravděpodobností 1:19 se s takovou kotvou nedá nastartovat. Při osmnácti zkušebních pokusech se to v pohodě rozjede, pak už nic. Celkem mě to stálo 2300,-- Kotvu jsme koupili v eláncar, Poděbradská. Specializace auto elektro komponenty. Jsou podstatně levnější než Elit.
  11. Ve Spei servisu (Na Vzhlídce) jsem už dvakrát měnil střední i zadní díl. Bez obědnání a hned. S výfuky jsem byl spokojen. Proto jsem si tam nechal dát dohromady i brzdy. Maximální NEspokojenost. To, že ruční brzda nezabírala ani na desátý zub je prkotina. Nejvíc mě na......, když mi z obou předních brzdičů ulomili odvzdušňovací šrouby. Takže bacha na ně. Je tam nějaký prase! Možná už ho vzhodili!? Na to jsem ale přišel až po roce když jsem to dal na opravu k Papouškovi (P-6).
  12. MartinJ

    P405, 1,9 GRi, startér

    Včera jsem slíbil, že napíšu jak jsem dopadl. Startér jsem převzal za 23 hodin po předání do opravy. Zaplatil jsem 1312,-- Kč. Byly měněny všechny uhlíky a páčka která aiálně pohybuje volnoběžkou s pastorkem. Hned jsem ho namontoval. Bohužel se ani NEHNUL. Teď čekám, až se na to ten repasátor přijede opět podívat. Jemu se na stolici točil. Alespoň to tvrdil. Já mu věřím, mě se to na nabíječce taky točilo. Takže běh na hodně dlouhou tra?.
  13. MartinJ

    klepanie v palubovke

    S popisovanou závadou jsem se setkal také. Příčina byla v uvolněné svorce, která přidržuje bovden pro ovládání vnitřní/vnější cirkulace vzduch. Dal jsem tam plastový stahovací pásek a je po klapání. Další pazvuky taky mohou způsobovat chvějící se kabelové svazky. Stačí na ně navléknout mirelonové trubky. Používají je instalatéři na tepelnou izolaci potrubí a stojí pár korun.
  14. MartinJ

    P405, 1,9 GRi, startér

    Petře, to co popisuješ určitě vydávalo cvakání. Není to vlastně nic jiného než elektromagnetický stykač. Tobě se alespoň jádro pohybovalo, pouze kontakty jsi pravděpodobně měl opálené. Teď jedna zkušenost s ABA. Zavolal jsem Allianz, v povinném ručení je zahrnuta pomoc v nouzi. Vše dobře fungovalo, asi za 30 minut přijela Felicie Pick-up a v ní byl odborník. Nářadí měl tlustý šroubovák, železnou trubku a 2 kg kladivo. Chvilku do toho mlátil, šroubovákem zkratoval co šlo a pak řekl moudrost ve smyslu \"je to startér\". Měl velmi na spěch a evidentně jsem ho zdržoval. Jediné čím mohl zaujmout byl krásný melír. Tím ale nespravil. Protože auto nutně potřebuju, rozhodl jsem se pro konečné řešení tohoto problému. Zavolal jsem do firmičky, která se živí repasemi startérů a alternátorů. Za 13 minut byl startér venku a za dalších 5 minut přijel chlapík (one man show). Vzal si ho a zítra mi ho vrátí. Celková částka bude kolem 2000,-- Co tomu bylo konkrétně napíšu zítra.
  15. MartinJ

    P405, 1,9 GRi, startér

    Vše co jsi psal jsem udělal. Propojil jsem země startovacím kabelem. Nic. Proměřil jsem odpory všech přívodních vodičů. Nula ohmů. Jediné co mě napadá je následují (pokud se mýlím hned mě vyveďte z omylu): Klíček v poloze start sepne. Proud teče tako: +akku-kontakt ve sp. skříňce-cívka el. magnetu-uhlík-budící vinutí-opět uhlík-zem. Napadá mě jestli rotor s komutátorem není zrovna v poloze kdy jeden z uhlíků nemá ideální kontakt z lamelou komutátoru. Je to správná úvaha. opravdu mě už nic nenapadá.
×
×
  • Vytvořit...