Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Díky výjimečnému kovu Iridium mohla společnost Denso ihned zmenšit povrch součástky, která je nejvíce náchylná k poruše a tou je centrální elektroda. Na rozdíl od typické platinové svíčky, jež má průměr této elektrody 1.1 mm, svíčka Denso Iridium Power má nejmenší centrální elektrodu na světě o průměru 0.4 mm. V praxi to znamená, že energetické nároky jsou nižší, zatímco zapalovací výkon svíček je podstatně vyšší.

Vysokého výkonu těchto svíček však není dosaženo pouze použitím iridiové centrální elektrody, ale také takzvanou U-drážkou na elektrodě protější. Tato drážka byla poprvé použita někdy v polovině let 70tých. Design se hned osvědčil, protože částečně eliminuje problémy při zapalování za použití chudé palivové směsi. Princip je prostý. U-drážka zabraňuje neefektivnímu rozptylování jiskry a dává ji tak dodatečnou energii, která má za následek dokonalé spalování. Jak vidíte, vše svědčí pro svíčky Denso Iridium Power.

densobig.jpg

Odesláno

Byl by problém kdybych tam dal todle?

Na 605 2.0i tam nic nevidím

Ale IK20 by měly být všechny stejný že?

Objednací kód: IK20

Zapalovací svíčka Denso Iridium Power Peugeot 605 obsah 3.0 V-6 SRi / SVi výkon:125kW / rok výroby: 89-

Cena s DPH[19%]: 566 Kč/kus

Zapalovací svíčka Denso Iridium Power Peugeot 405 obsah 1.9 SRi 4x4 / STi výkon:88kW / rok výroby: 88-12.92

Zapalovací svíčka Denso Iridium Power Peugeot 405 obsah 2.0 Mi 16 16V výkon:110-118kW / rok výroby: 07.95-

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Mám menší problém - měnil jsem předevčírem svíčky - BRISK Premium LGS (406, 1.8 16V) a po nějaké chvíli motor začal chodit hrozně nepravidelně, jak traktor, klepe se a po přidání plynu děsně cuká. Mám podezření, že ten člověk, co mi to přehazoval, na svíčky nedal pastu a neutáhl je momen?ákem. Takže je možné, že třeba jedna svíčka netěsní???

V pondělí tam každopádně zajdu a nechám si to pořádně dotáhnout, protže s tím se nedá jezdit...

Odesláno

No mám tam přesně ty poslední jak píšeš - DOR15LGS, vybírali jsme je z katalogu Brisk v Auto Kelly, v tom problém není...

Jestli to není blbě dotaženou svíčkou, tak fakt nevím...

Kámoši mi tyhle Brisky doporučovali, tady na fóru na ně taky nikdo nenadával... :myslim

Odesláno
Původně zaslal: VIP3R

Mám menší problém - měnil jsem předevčírem svíčky - BRISK Premium LGS (406, 1.8 16V) a po nějaké chvíli motor začal chodit hrozně nepravidelně, jak traktor, klepe se a po přidání plynu děsně cuká. Mám podezření, že ten člověk, co mi to přehazoval, na svíčky nedal pastu a neutáhl je momen?ákem. Takže je možné, že třeba jedna svíčka netěsní???

V pondělí tam každopádně zajdu a nechám si to pořádně dotáhnout, protže s tím se nedá jezdit...

A nebude tam jen špatně nasazenej kabel od svíček? Dělalo mi to něco podobnýho, když mi mechanik omylem prohodil kabely, ale to bylo hned.....tak třeba se v tvým případě jeden jízdou jen nějak uvolnil:myslim

Odesláno

Bohužel tam žádnej kabel není - je tam zapalovací rampa která se nacvakne na svíčky, výměna prý vyjde na 7 litrů (teda aspoň mi to ten mechanik říkal) a to se mi fakt nechce dávat...

Možná tam ale bude špatný kontakt, zkusím to ještě prostříknout nějakým sprejem na kontakty...

Ale jinak už fakt nevím.

Odesláno

ANO LIŠI :D na tuning srazu v Kopřivnicich mnel nato stojanek a ta iskra se točila po všech kontaktech no vzhledove to bolo super ale funkčnost -0-nulova jako keby si honil zajice hop-hop

• O 4 týdny později...
Odesláno

zrovna vcera jsem koukal na Iridia pro 405 a cena byla kolem 500 za kousek :roll (mam pocit, ze na 205 to bude podobny:aut), celkem brutus, ale myslim, ze az budu kupovat novy, tak do nich pujdu. Zkus www.autodoplnyky.cz - jsou tam i dalsi info kolem tyhle zalezitosti.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...