Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Občas se mi stane, že mi během jízdy spadne ručička tachometru k nule a po chvilce zase začne normálně ukazovat rychlost :myslim Čím to může být ? Neměl někdo podobný problém ?

Odesláno

Zdravím mám problém na který jsem nenalezl odpověd.

Přístrojovka mi ukazuje cca o 30 km více všechno ostatní ukazuje jak má včetně počítadla km. Při rozjezdu mi viskočí ručička až na 20 km a potom ukazuje normálně ale přeměřuje. Občas mi ručičky spadnou na nulu, pak na max a pak to ukazuje v pohodě (něco jako restart)

Odesláno
myslím že to budou ty studený spoje,já měl něco takovýho taky,budíky rozebrat-opatrně,přeletovat a pujdou;)

přeletováno a nejdou

• O 2 týdny později...
Odesláno

zdravim, mam tiez tento problem z tachometerom, ze mi pocas jazdy spadne rucicka a nepocita km...ale rad by som sa opytal ci je normalne ze ked mi rucicka tachometru spadne na nulu citim akoby znizenie vykonu motora a ked sa znova spamata ta rucicka tak zase akoby nabehlo niekolko koni naviac resp. sa to vrati do povodneho stavu. Myslite ze ot bude tiez tym cidlom alebo je problem niekde inde???

Odesláno

Já jsem o tomto problému vždy čítaval tady na foru. A hle, minulý týden. Zacítil jsem takové divné jako cuknutí, mrknu na palubku, rychloměr letí dolu. Okamžitě to skočilo zpět nahoru, během vteřiny, takže nevim či se mi počítají km nebo ne. Každopádně asi za minutu to udělalo znovu a od té doby zase nic... takže nic neřešim.

Odesláno

Nestává se někomu, že mu nejde tachometr hned po startu a po pár minutách naběhne a potom už ukazuje pořád? Kdysi jsem měl problém s padáním ručičky za jízdy a tak jsem vyměnil čidlo (za taky starší) a od té doby jsem si všimnul, že ručička nepadá za jízdy, ale někdy (ne moc často) nenaběhne po prvním rozjetí. Dal jsem zpátky staré čidlo a dělá to taky tak nevím zda jsou obě čidla špatná nebo bude problém jinde (třeba v řídící jednotce). Když je ručka dole tak se mi kilometry nepočítají.

Taky se dvakrát stalo, že ručička přestala ukazovat po prudkém neplánovaném zastavení a opětovném rozjezdu.

P.S.: S pádem ručičky a nepočítáním kilometrů vždy souvisí ztráta výkonu. Motor zjistí chybu, neví jak rychle jede a tak se přepne do nějakého nouzového režimu.

Odesláno

Leo vdaka za dodatok P.S. takze problem bude predsa len v cidle. Skusim ho niekedy v blizkej dobe vymenit alebo opravit podla navodov z fora. Snad sa to podari a tachometer bude pracovat spravne.

Odesláno

Podle mne je to neopravitelné, protože by se muselo rozdělat hrubou silou (alespoň jak jsem se díval a rýpal do toho šroubováčkem :bacha).

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím pánové, mam taky problém a potřeboval bych vaši radu. Po výměně uhlíků ve startéru se mi na tachometru neukazuje správný počet celkových kilometrů, resp. vždy když zapnu motor naskočí 142000 a když ujedu pár metrů tak skočí na 140010 a načítá to sem. Ale po vypnutí motoru a vyndání klíčku to opět skočí na těch 142 a pořád dokola. Přičemž se při tej druhej hodnotě ty km nenačítají, ale jdou pořád od těch 140010. Trip ale běží v pohodě a hodnoty tam zůstávají. P406 1,9 TD r.v. 98. Prosím pomozte :(

Edit: Mám přístrojovku jaeger

[upravil dne 14/1/12 11:01 od Waynelewis]

Odesláno

Zdravím. Mne stále častejšie padá ručička tachometra. Niekedy to trvá okamih a inokedy prejdem aj niekoľko km. Počas výpadku sa zníži výkon a nenaskakujú najazdené kilometre. Ak je to čidlo tak kde ho najdem, ako sa k nemu dostanem, koľko stojí a či to vymením aj na dvore? Prosím poradte. Dík

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...