Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, můžete mi někdo poradit s klimatronikem? Při sepnuté klima v létě např. 20°C stále fouká teplý vzduch. Jen při nastavení minimální teploty 14°C fouká studený. Naopak při chladném počasí a nastavení topení např. 23°C fouká studený vzduch a teplý jen při nastavení maximální teploty 30°C. Celkově se chová jednotka jakoby naopak a jen při nastavených limitních teplotách pracuje správně, ale to je podle mě jen nějaký nouzový režim. Zároveň se okamžitě mlží čelní sklo při jízdě za deště. Pylový filtr je nový a klima vč. výparníku kompletně vyčištěná. Prosím poraďte. Díky

Odesláno

čidlo vnitřní teploty jsem dával druhé a ventilátorek funguje /je teda pravda, že nebylo nové/,pylový filtr je nový,rok výroby 2003

kdyby byl zapojený naopak motorek, tak by to nefungovalo ani při nastavení limitních teplot, teda si myslím...

Odesláno

Po internetu se dají řešit jen typické (byť záhadné) závady, jako např. vozidlo táhne do strany po přidání plynu, vozidlo vibruje po přidání plynu.

Opakem jsou závady netypické, kde může hrát roli utržený drát, vadné čidlo nebo řídící jednotka atd., anebo dokonce něco špatně zapojené anebo nesprávného typu.

Není zde také uvedeno, od kdy se závada vyskytuje, tedy od koupi ojetého auta, anebo se objevila po nějaké události.

Vzhledem k tomu, že jde o rok 2003, tedy MUX, je nutné napojit na diagnostiku a zkoumat jednotlivé funkce, tedy signály čidel (vnitřní teplota, ale také venkovní teplota, teplota motoru a někdy i osvětlení sluncem) a funkci servomotorků.

Odesláno

Já má dotaz trošku zjinýho soudku,ale nechci kvůli tomu zakládat nové téma,tak to hodim sem:

Když na automatický klimě nastavím jakejkoliv smer foukání,vždycky mi fouká i z průduchů uprostřed nad panelem klimy.Je to normální,nebo mam kouknout na servomotorek?

Odesláno

Mám dojem, že je to normální.

Když jsem řešil, že 406 málo fouká na nohy, tak bylo potřeba ručně zavřít výdechy uprostřed, takže samy se nezavírají.

[upravil dne 27.10.2011 11:12 od P607Olda]

Odesláno

Je to normální, když vypneš motor dáš ruku dolů, pak doprostřed, a pak nahoru a mezi tím budeš zkoušet různé směry tak zjisítíš, že se to mění, ale ze středu fouká vždy... a Jak píše P607Olda, třeba na nohy to rozumně fouká jen při dostatečném přivření středních průduchů.

[upravil dne 27/10/11 12:05 od koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...