Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Máte někdo podobnou zkušenost se spotřebou oleje u tohoto motoru?

Za normálního provozu olej vůbec není potřeba dolévat ( kontroluji pravidelně) ,ale nedávno jsem absolvoval cestu do SRN asi 650km ,tam pauza a pak zas si 650 zpět. Úbytek oleje po návratu víc jak 1/2 litru. Cestou jen krátké 10 minutové přestávky. Teď už zase olej nemizí a to jezdím dost. V servisu pán netušil,ale shodli jsme se na tom delším zápřahu motoru.

[upravil dne 13/10/11 11:30 od epicus]

Odesláno

mám to taky take.......a halvne klesa ked jedem po dialnici.....ked je motor v otačkach alebo ked ho točim až do omezovače tak taky to žere olej ale ked jazdim normálne kludne a kratke trasi tak neklesa :)

Odesláno
mám to taky take.......a halvne klesa ked jedem po dialnici.....ked je motor v otačkach alebo ked ho točim až do omezovače tak taky to žere olej ale ked jazdim normálne kludne a kratke trasi tak neklesa :)

jasně, má to logiku,jinak nevím. Měřím to správně a na běžné jždění po Čechách olej neubývá. V Německu na dálnici jsem ho moc nešetřil,ale ani nehnal do omezovače. Ono jet po dálnici ,několik hodin skoro v kuse je asi znát

[upravil dne 13/10/11 13:12 od epicus]

[upravil dne 13/10/11 13:21 od epicus]

Odesláno
Mně teda taky nic nemizí a to jezdívám poměrně často okolo 450 km na jeden zátah a auto rozhodně nijak nešětřím. :D

[upravil dne 15/10/11 09:43 od epicus]

To se máš. :)

[upravil dne 15/10/11 09:44 od epicus]

Odesláno

Ve firmě máme 207SW 1.4 8V a při kombinované jízdě olej neklesá, ale vím že na dálnici, pokud jede motor na 4.000rpm tak olej žere, dělají do všechny 8V.

Odesláno
Mně teda taky nic nemizí a to jezdívám poměrně často okolo 450 km na jeden zátah a auto rozhodně nijak nešětřím. :D

[upravil dne 15/10/11 09:43 od epicus]

To se máš. :)

[upravil dne 15/10/11 09:44 od epicus]

Teda kromě benzínu samozřejmě. :aut

Odesláno
Ve firmě máme 207SW 1.4 8V a při kombinované jízdě olej neklesá, ale vím že na dálnici, pokud jede motor na 4.000rpm tak olej žere, dělají do všechny 8V.

To by som netvrdil... mne to nad 4000rpm nezožralo nič... cesta po diaľnici BA-ZA a späť stále cca 150-160/kmh a olej stále rovnako... :super

Odesláno

To by som netvrdil... mne to nad 4000rpm nezožralo nič... cesta po diaľnici BA-ZA a späť stále cca 150-160/kmh a olej stále rovnako... :super

BA - ZA ?? Jinak u Vás se jezdí tuším max 130km/h. To se motor moc nenamáhá :D

[upravil dne 21/10/11 11:43 od epicus]

Odesláno
BA - ZA = Bratislava - Žilina = dialnica = 200km = x2 = 400km ;):D

A o tom, že u nás sa jazdí 130 max som v živote nepočul... :roll:D

aha, tak takhle to je :potlesk no hold vy máte euro to jsou levnější pokuty :D

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Toto téma mě zrovna zajímá. Ségra za cca 5 tisíc km dolila litr - je to normální? Je to 1,4 VTi. Já jsem zvyklý na nulovou spotřebu tak mě to trochu zaráží...Jezdí s tím do práce asi 12km a jezdí jak s hnojem... Jinak vše OK, tak nevim.

Odesláno

Stava se nam podobna vec na 1.6 16v 80kw. Normalne neubyde olej jak je rok dlouhy, menim po 20 000km a nemusim mezi vymenami dolivat. Jednou rocne to auto jede 1000km na Istrii a 1000km zpet, cesta se jede 130km/h a otacky jsou prakticky celou cestu skoro 4 tisice (presne asi 3900). Za ty dve cesty sezere motor skoro litr oleje...Nejdriv jsem tomu neveril, takova blbost, ale je to uz treti rok po sobe stejne a letos jsem si to hodne dobre pohlidal a je to tak. Nejakych 0.7-0.9l bylo pryc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...