Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, chtěl bych vás požádat o názory.

Mám citroen Evasion r.v.1996, 2.1TD, koupen s 180.000km. Mám ho 4 roky, teď najeto 298.000km.

Chci se zeptat, jestli je normální, že se mi minulý týden už po třetí potkal motor - od poslední opravy rozvoďáku po najetí 22.000km. Za ty čtyři roky, co Evasiona mám už jsem do oprav dal přes 120.000Kč i s běžným spotřebákem - brzd. destičky, oprava alternátoru, spojka, čepy atd.

Teď naposled jsem jel po dálnici, asi 120km / h a najednou mi začalo něco pleskat, jako když píchnu. Byl to podél natržený plochý řemen, asi 10cm cancour z něj koukal a pleskal uvnitř o haupnu. Hned jsem zastavil, řemen jsem rukou dotrhnul, takže byl široký asi 75% proti normální šířce a chtěl jsem pomalu dojet do nejbližšího servisu, nechat ho vyměnit - jenže už jsem nenastartoval. Takže odtahovka a v servisu po výměně plochého řemenu taky nenastartoval - a že je motor potkaný. V servisu, kde nechávám auto opravovat mi řekli, že kousek plochého řemenu vlítnul do rozvodů a tím rozvoďák přeskočil. Je to možné? Jak se mi motor potkal i dvakrát před tím, tak prý to bylo taky kvůli ploch.řemenu - prý házela nějaká kladka, ploch.řemen se hranou odíral a zase bordel do rozvodů a za opravu balík peněz. Když mi rozvody dělali poprvé, tak byly vyměněny kladky i vodní pumpa. Řekl jsem si, že už mi tohle auto nesmí do baráku. Jenže potřebuji jiné a Evasion a sourozenci jsou pro mě velikostí ideální a nevím co jiného. Zajímalo by mě, jestli se takové problémy s autem stávají i jiným lidem a je toto normální, nebo jsem měl jen smůlu na nějaký špatný kus. Nejraději bych koupil zase stejné auto, ale už mám z toho strach a moc mu nevěřím. Napište mi prosím na mé problémy svůj názor, ať se můžu rozhodnout, co koupit. Díky moc.

Odesláno

Rozvoďák muže přeskočit pokud se pod něj dostane kus čehokoliv, nejčastěji právě řemenu příslušenství, stava se to celkem často. Ale jde o to že pišeš že jsi normalně zastavil a vypnul motor a pak nenastartoval, to mi nehraje v tom že byl motor potkaný, ono když to skočí o zub tak se ventili nemusí potkat s písty, třeba to nenastartuješ, ale potkaný to nebude, to by se motor netočil

Odesláno

Mam ten samý motor a kvuli špatný řemenici na klice se drážkový řemen posunul o dvě drážky a začal se trhat. Výměnou řemenice a řemene to skončilo. O potkanym 2,1td tu zatim snad ani nikdo nepsal.

Odesláno
Mam ten samý motor a kvuli špatný řemenici na klice se drážkový řemen posunul o dvě drážky a začal se trhat. Výměnou řemenice a řemene to skončilo. O potkanym 2,1td tu zatim snad ani nikdo nepsal.

Já už jich víděl několik.

Odesláno

Díky za názory. Mně je právě divný, že nějaký bordel může vlítnout do rozvodů a udělat takovou paseku. Měl jsem za to, že rozvoďák je zakrytovaný, aby se tam nic nedostalo, ale ten můj asi moc zakrytý není, když už se mi to stalo víckrát. Ale ten servis budu muset určitě změnit.

[upravil dne 9.10.2011 23:14 od japavelka]

Odesláno

Tak auto jsem včera dotáhl k jinému opraváři a jsem zvědavý, co tam najde. Pokud by měla být oprava nad 5.000,- Kč , kašlu na ní a auto zkusím prodat na náhradní díly.

Koukal jsem, co koupit jiného, ale nic jiného, co by se mi líbilo, jsem nenašel. Tak zatím koukám po Peugeot 806 a auto neodsuzuju .......... beru to, že jsem měl smůlu na špatný kus.

Odesláno

mel si naprt servisaka. Jestli se ti nici plochac tak vymenit remenici na klice jednoznacne. Muj i benzikuv pripad a nezapomenou skontrolovat si potom rozvody jestli tam nejsou nejaky zbytky. jinak pekna pakaz ty servisy

Odesláno

Tak motor u Evasiona je KO. Opravář mi ukázal rozlomené ozubené kolo na kterém jde rozvodový řemen ( nevím, jak se to jmenuje ) Tak jsem to dotáhl domů a pokusím se ho rozprodat na náhradní díly. Snad to půjde odhlásit bez ekolikvidace.

A v sobotu jsem přivezl Peugeot 806 1,9 TD. Je to sice už starší kousek, ale na lepší není, tak snad nějakou dobu vydrží.

Díky vám všem za názory.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

tak se přidávám do smolných 2,1 td nepadly sem si do oka před koupí dělali těsnění pod hlavů po najetí 5000km znovu podfouklo blbě dotáhli hlavu tak sem to udělal doma a minulí týden se mi roztrhal mikráč vyměnil kousek zůstal asi v rozvodovém prostoru deklů týden sem jezdil a včera sem dojezdil přeskočil o dva zuby zpět vodítka ventilů rozlámané tudíž hlava ko písty rozbyté tak možné to je ale 4 x za sebou bych to nedělal měli ti vyměnit všechny kladky a řemeny jsou to lajdáci a co si dnes člověk neudělá sám to nemá servis ví jen to jak udělat z 1 koruny 1000 bohu žel je to tak :(

Návštěvník
Odesláno

no stim chvala bohu jsem se nesetkal,měl jsem fukle těsnění tlačilo vodu ven.Ale rozvody jsou komplet zakryte tak nechapu jak se mohl dostat kliňak do rozvodu!!Jinak si dělám všechno sám servis nee.Špatný servis málo napli rozvoďak a neskontrolovalí řemenici ta je s gumou proti zpětným razum tak jestli nebyla vymlácena.Jinak kliňak musí sedět na kladkach v rovině za sebou atd.Prostě to jsou ty naše servisy jen ždímat peníze a prace 0.:papa

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Já mám taky 2.1 najeto cca 80 tisíc a teď jsemho měl teké po druhé potkaný. Pokaždé díky mikrořemenu-poiprvé vletěl do rozvodu a skočilo to o jeden zub a jen to nechytalo-teď opět, ale kolo na vačce na hadry-4 koníci v pr.. a jeden ventil. Sehnal jsem hlavu na díly a oprava komplet cca 5 tisíc. Ponaučení hlavně dobrou napínací kladku na mikrořemen a ten řemínek-jakmile začne ta kladka trochu drnčet a vybrovat- hned to řešit-jinak se časem škubne mikrořemen a je to. kléma

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...