Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já s z těch problémů asi nevysekám....v minulém příspěvkui jsem psal o chybném řízení ECU motoru, kdy LS velmi divně reguluje a nyní jsem zjistil značný úbytek oleje.Naposled jsem měnil olej v únoru to motor žral od výměny do výměny 1 l tj od max rysky k min na rysce při intervalu v 12tis km.

Nyní po ujetí 2 tis km je olej trošku nad spodní ryskou, a ted sjem ujel 400 km a je úplně na spodní rysce.Takže je jasné že někde musí být v mechanice motoru závada. Olej neuniká nikde, motor je čistý, jen je značně znečistěno od oleje sání ....co to znamená? a ještě jedná věc svíčky 4 a 1 válcě jsou hezké 3 a 2 vále zaolejované a zakarbonované. Motor má najeto poctivých 160 tis.Upřesnuji KFX 1,4i rv 97. Používal se v r§zných autech Peugeot. Ppkud tedy dochází ke spalování oleje mohla se tím zničit nebo otrávit LS? Voda neubývá ani nevidím olej ve vodě. Kudyma se tedy ten olej ztrácí, že doopravdy něco ve válci hlavě? Dá se to nějak zjistit bez demontáže hlavy?Díky moc

Odesláno

Zavada bude v tesnosti ventilov medzi priestorom voditka a drieku ventila. Na utesnenie je tam gufero ktore po case stvrdne a popraska a cezen zacne olej pumpovat do spalovacieho priestoru pocas zdvyhu ventilu. Treba ti vymenit tie gufera na ventiloch. Da sa to spravit bez demontaze hlavy. Ja som to robil predvcerom na svojej 1.6e po 150tis km. Je to zalezitost na 3hodinky no pokial mas pripravky. gufera ta budu stat tak na 300sk. Tiez mi to zralo 1l na 500km

[Editován dne 22/3/05 TITANa]

Odesláno

Ne, jde to normalne, snad i na Mi16.

Menit tesneni pod hlavou je dobry, mozna u benzinu.. u dieselu by sis mel nechat jeste srovnat i hlavu. - sundani hlavy je draha varianta - hoodne prace, navic tesnenni a jeste srovnani hlavy :(

Odesláno

Na tom motoru což je beznín 1,4i, mi měnili těsnění pod hlavou loni od te doby jsem nalital 30 tis km. Možná že to budou ty guferka....ale co je divne že to olej začalo žrát najednou.....takový skok..řekl bych jak byly ty mrazy, sníh a sůl...chladicí kapalina je do mínus 30 to nemohlo zamrznout, tak nevim....a právě v té době mi auto začalo cukat, odešla LS-ted jsem tam dal provvizorně starší nefunguje uplne ale apon neco než se zjistí čím to vše bylo...a jak jsem psal válec 2, 3 má zaolejeované svíce...diky moc

Odesláno

Na výměnu gufer ventilů se hlava sundavat nemusí, nemusí se ani šachovat s tím kompresorem, úplně stačí pootočit si motorem tak, aby píst v dotyčném válci byl v horní úvrati, a ventily opřít o něj. Nicméně, je stejně třeba mít přípravek na stlačení pružin...

Když nedávno měnili těsnění, je mi divné, že se rovnou nedělaly i tyhle věci, když byla hlava dole? A nebo ano? Pokud ty gufera měnili, znamenalo by to závadu jinde - buď znovu to těsnění, a nebo kroužky.

Začal bych těmi gufery, to je nejjednoduší.

Odesláno

Tak ja som to robil takto:

po demontovani veka treba povolit vsetku nastavovacie srobky ventilov na vahadlach potom som demontoval hriadel na ktorej su vahadla, da sa na jednej strane odistit pruznym kruzkom /strana rozvodov/ a na strane zotrvacnika je pod srobou na ktoru sa navleka veko zaskrutkovany cervyk ktory poistuje tuto hriadel./musite najprv vytocit tu prvu srobu/ potom motor sa musi pretocit tak aby boli vahadla vlne/max 2desatinku zaberaju/ a vytiahnete hriadelku smerom k prevodovke. potom uz len motor natocite tak aby v urcitom valci ktory idete robit bol piest hore/sviecky demontovat/ a pomocou pripravku stlacite pruzinu a po dosadnuti ventilu na piest treba trhnut aby sa uvolnili mesiaciky v myske. potom uz len ich vytiahnut/tie mesiaciky/ a tak isto pruzinu a lala ste na drieku ventilu a na nom teda na voditke je gufero ktore ide vytiahnut/ treba s nim trochu zapasit cize krutit sem a tam a tahat hore/.

pripravok nieje tazke spravit pokial je zvaracka a co to aky hrubsi plech. treba ist dakde do servisu a obkukat princip toho pripravku na stlacanie pruzin.

ja som este k tomu poistil remenicu rozvodov proti pootoceniu a tlakoval vzduch do valca ktory som akurat robil. trba ju poistit bo tlak vam pretoci motor a nestaci len zaradena rychlost a rucna brzda. tlakoval som to cez upravenu pozvaranu rozbitu staru sviecku. hrozne sa zvara :)).

hlava ked sa dava dole tak sa zvycajne vzdy robi brebrusenie a vymena gufer. u nas v servise je to svate pravidlo a zakon a tak sa to robi kazdemu aj keby namietal. pretoze hlava sa dava dole aj len raz za zivotnost motora a tak ked je uz dole treba na nej vsetko spravit.

po praci treba nastavit vole ventilov a vsetko skontrolovat

tak papa a praci cest :)))

[Editován dne 22/3/05 TITANa]

Odesláno

gufera na ventilech jsou z 90% příčinou spotřeby oleje

guf.jpg

ideální je objednat těsnění hlavy a guferka (cca 600+200Kč), sundat hlavu, zabrousit a seřídit ventily (cca 1000Kč), odsranit karbon ze spal. prostoru

(hlavu jsem si sundal i namontoval svépomocí :cool: )

a pokud jste si mysleli že máte silné auto, tak po opravě máte raketu

= můj případ: najeto 101tKm, sp. oleje 0,7/1tKm, dým z výfuku (hlavně při volnoběhu), byla voda v oleji, 5 ventilů z osmi evidentně podpálených, přitom to jezdilo velmi dobře (mechoš mi řekl \"jak to mohlo vůbec jezdit?\" ) = ;)

výsledek = nižší spotřeba paliva a hlavně oleje, lepší chod motoru, znatelné zvýšení výkonu a čisté spaliny (aspoň na nějaký čas) ;)

[Editován dne 22/3/05 Tommate]

Odesláno

právě proto chci využít toho že mám náhradní hlavu venku a \"zrepasovat\" si ji

viz http://www.peugeot-club.com/topic/6417-uprava-hlavy-motoru-20i/

občas mě to při podřazení trochu začudí (hlavně 3500ot. a víc) a trochu žere olej...

doufám že na to bude čas :(

Tommate: jak jsi řešil nasazení rozvoďáku když jsi to dělal sám?

btw: ty gufera najdu v hlavě kde? mám se bát to nějak rozdělat celý (vyndat ventily atd.), nemůžu něco podělat?

[Editován dne 23/3/05 Fusion]

Odesláno

2Fusion: myslim ze som to tam vyssie jasne napisal ze gufera su nastrcene na voditku ventilu a k nemu sa dostanes tak ze musis zhodit pruziny a ked chces zhodit pruziny tak je na tebe ci chces zhodit i hlavu. je to robotka na 1hodinku cize zvladnes to lavou zadnou. neboj nic

ak sa chces kuknut na tie gufera tak daj dole veko ventilov a baterkov si posviet na pruziny a najlepsie ked to vsetko ofuknes vzduchom aby sa ti to trochu ocistilo a zbadas tie gufera hned na drieku ventila v osi pruzin.

Odesláno

Označ si vzájemnou polohu ozubené řemenice s řemenem a pak prostě odmontuj řemenici (je na klínku, tak má neměnnou polohu na vačce). Montáž stejně a podle značky na řemeni.

U mého motoru byl největší oříšek při sejmutí hlavy silemblok, jehož upevnění ze strany motoru je právě na hlave (špatný přístup ke šroubům), jinak kromě chycených matek na svodech výfuku to šlo dobře. Mimochodem jsem zjistil, že silemblok je \"na dva kusy\" a přitom to nebylo vůbec znát. Takže taková zběžná kontrola odkryje i pár skrytých závad.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...