Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau

Shaním pro ženu 206 a přemýšlim co koupit do 50tisic kč

jestli naftu benzina?jde mi hlavně o spotřebu.bude s tím docela jezdit do prace a tak.a na co si dát bacha?u benzinu a nafty.A taky spotřeba benzin nafta.díky moc.Jarda

Odesláno

Dcera má 1,1 benzín, spotřeba asi 5 - 6 l, r.v.01, bez klimy, 5 dveří, po prvním majiteli, koupeno letos v květnu za 54000.

Nafťáky jsou olítané, chudší firmy je kupovaly pro obchodníky.

Když jsme vybírali, tak jsme viděli samé stočené, opravované po havárce a za značné peníze. Hoď udičku ke koncesionáři, když bude někdo brát nové auto na protiúčet.

Odesláno

To je asi na kazdem jake si nakonec koupi.

Mnohokrat probirane tema.

Benzin= mesto

Nafta=mimo mesto.

Jinak budu mit jednu 206 na prodej po druhem majiteli(ten posledni majitel moje tchyne) poctivka v lepsi vybave.....1,4 benzin s historii:papa

Odesláno

já mam 206 1.6 benzin a na spotrebu si nemuzu stezovat mesto 8, dlouhe trasy 5-6. Rychla jizda v pohode.

Odesláno

doporucuji 1.4 v benzinu :) je to takovej nejlepsi stred :) mame v rodine 1.1 obyc a 1.4 SW a spotreba je u SW tak o pul litru vyssi,ale nejezdime stejne trasy,takze je mozne ze se dostavame na stejnou spotrebu :) jinak je to kolem tech 6.5-7l v kombinaci.

Do nafty do 50 tis bych nesel :) tyhle auta jsou vice cennena nez tvoje castka a pokud je nejakej levnejsi,tak bud stocene nebo bourane, nekdy oboje...

Za me tedy urco benzin :)

Odesláno

Myslim, že do 50tis. nemáš moc na výběr, to sotva seženeš nějaký benzína.... Pokud chceš auto do 50ti hledal bych spíš v jiných modelech... :papa

Odesláno

No, já mám 2.0HDi + chip a jezdí to skvěle, spotřeba taky výborná... Jezdím často většinou denně a to cca 30km.. Takže podle mého je jedno jestli naftu na krátké ježdění nebo ne. Jde spíše o samotné zahřátí motoru. A hlavně samotné startování, kdy jak jsem četl, je dobré nastartovat a chvíli nechat auto běžet na volnoběh, pak se až rozjet a co se týče zastavení motoru, tak po zastavení auta nechat zase chvíli volnoběh a pak motor vypnout... Někdo to psal na jednom anglickém foru, možná to ještě najdu....

Odesláno

hyena

po nastartování není třeba nechat motor běžet, leda tak v mrazech, ať motor chytí pravidelný chod (max.minutu dvě)

po zastavení taky není třeba motor nechat běžet--vyjma případů, kdy je motor extrémně zahřátý po delší dálniční jízdě, nebo třeba vyjetí táhlého kopce, jedná se pak o to, aby motor stačil mazat roztočené turbo do doby,než klesnou otáčky turba (stačí nechat běžet na volnoběh 30-60 sec.)

Odesláno

Pokud vím, pak 306 HDi v kombajnu, tech je ted v nabídkách autobazarů docela dost, s krátkou verzí je to mnohem horší.

To HDi v 306 je totožné s 206 (hYena) a slabší 406, tedy oněch 66 kW, ovšem toto jsou menší auta, tam ten motor plně stačí. Já s tímto motorem jezdím do pěti litrů, když chci opravdu na spotřebu, jde to i na 4,5 ... v zimě při velkých ranních mrazech a krátkých trasách jdu i přes 6,5, ale s tím, že se motor ani nestíhá ohřát.

Můžeš ještě uvažovat o hladkém dieselu, ten je stejný jako v 206 ...

s benzinovou alternativou ti neporadím, nemám žádné zkušenosti, ani nechci :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...