Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

V zimě jsem si všiml, hlavně v době třeskutých mrazů, že mě něco \"tiká\" v motoru, hned po nastartování, postupně to pak utichá. A tak jsem si řekl, že by bylo dobré aspoň zkontrolovat vůle ventilů a seřídit. Nicméně kontrola proběhla, u motoru XU10J2C 2.0l mají být vůle pro sací 0,2mm, výfuk 0,4mm. Dva sací měly 0,25mm a dva výfukové 0,35mm, jinak OK.

Chtěl bych se zeptat, zda-li je 0,05 mm důvodem k seřízení nebo tam tiká něco jiného? Může to způsobovat to tikání, nebo máte jiný názor? Díky za rady, -mArA-

Odesláno

To jsou víc než dobré hodnoty! Ty vůle nelze nastavit úplně přesně, a je tam dost velká tolerance, u sacích 0,07, u výfukových možná ještě víc. Takže to máš s přehledem v normě...

Já vůle řeším, když jsou mimo předpis o 0,1 a víc.

Tikání tím není určitě.

Odesláno

Fusion: opisovat z Vividu umíš fakt pěkně... ale tazatel už ty předepsané vůle ve svém příspěvku vypsal. A zajímaly ho tolerance - tj. o kolik se ta vůle může lišit od předepsané... :papa

Odesláno

Já teda nevím, co máš za typ auta, ale nemůže to být ten krokáč?

Mě to teda aspoň u 406 ve velký kose cvakalo. Teď, jak už je teplo, tak pohoda :D

Odesláno

mě to teda taky klape, je to ale stářím.

v zimě mě to zastudena nedělalo a jak se to zahřálo tak zase jo...

mám skoro stejnej motor a myslím, že nic jinýho tam klapat nemůže (v mechanice) jedině že by se někdě uvolnil plech... co to děla když přidáš otáčky?

Odesláno

Kdyz pridam otacky za studena tak to cvaka dal, za tepla uz ne. O vikendu jsem cistil ten krokovy motorek a cele teleso skrtici klapky, pac me pri prudsim dobrzdeni padaly otacky. Ale cvakani je stale slyset. Ale muze to byt i tim vstrikovacem jak psal Oddie, pac me spatne chyta motor kdyz pul hodiny po jizde stojim. V tom XU10J2C je Magnetti Marelli 8P, zkousel jsem pri nastartovanem motoru odpojit ten motorek, ale nic viditelneho se nestalo!? Odpojim cidlo teploty vzduchu, zas nic. Mam obavu, zda-li to tam vubec musi byt :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...