Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kámoš taky jezdil Aviou měsíc načerno (rozvážel pivo) a když si šel pro výplatu tak mu zaměstnavatel dal 2200kč....

Nevím co a jak v tomto případě, mě ale pořád neleze do hlavy jak může policie vybrat peníze od zraněnýho člověka??? Proč se to neřeší např. jako alkohol u nějaké komise až pozdějc? Já kdybych se vyboural (a? sem viníkem nebo ne) a nějakej policajt po mě chtěl love přitom jak se zpamatovávám tak bych ho tak leda poslal do prd*le. Na místě se mají řešit důležitější věci než pokuta, např. vnitřní zranění....

Odesláno

Fusion:

nj je to tak, při nehodě si buď zraněný a odveze tě sanitka nebo se cítíš dobře a policajti si tě \"zatáhnou\" do své transporter kanceláře, kde to sepíšou a rovnou vyměří pokutu....když není na zaplacení tak klasicky složenka...

Samozřejmě máš právo ten protokol o nehodě nepodepsat tzn. že sním nesouhlasíš a pak to bude řešit někdo další...ale nevím jestli ten úředník se kterým to budeš následně řešit nebude horší než se rovnou na místě dohodnout

Odesláno

Díky za informace. Samozřejmě že se mi do placení nechce, ale zase nechci na něj udělat nějakou sviňárnu. Prachy od něj se mi v tý době hodily. Já potřeboval jen zjistit co to je přesně ta spoluúčast. A co bych od něj měl všechno mít jako podklad pro platbu, pokud mi prokáže že si tu sumu nevycucal z prstu, tak jí samozřejmě zaplatim. Dneska k němu jdu a jen si necham předložit nějaké vyúčtování. Jinak je to pro mě naprosto cizí člověk, ale i přes to se k němu nechci chovat nějak špatně. Prostě jsem udělal blbost. Vám kdyby někdo v pátek zavolal že chce v pondělí 17 litrů a tim by to končilo, taky by jste asi chtěli mít něco v ruce. Nikdo přeci nebude dávat takovýhle obnost jen tak na hubu. K soudu to já dávat nechci, i když jsem o tom přemýšlel, možná bych ublížil jemu, ale i sobě a teď mam dost slušnej flek a nechci aby se tohle se mnou táhlo. Jinak vina byla na mojí straně...... to že jsem dostal na namrzlym úseku šmejra beru jen a pouze jako svojí blbost. Ale jen jsem přemejšlel, kdybych se nedej bože třeba zmrzačil, jestli bych od pana podnikatele viděl třeba jen korunu.

Bya to moje první nehoda a tak nevim jak se chovat před poliajtama, příšte snad budu chytřejší. Jinak pojistku na blbost už mam, ta se vztahuje i na tyhle situace?

Ještě jednou Vám všem děkuji za rady.

Odesláno

pojistka na blbost by měla řešit i takové věci, ale záleží jaká je přešně smlouva.

pokud je to kvůli práci, že uhradí škodu způsobenou zaměstnavateli, tak by to mělo být v poho.

ale máti má pojištěnou domácnost a součástí pojistky je pojistka na blbost a tam je třeba napsáno, že se to nevztahuje na škody způsobené provozem mot. vozidla.

pokud by ses zmrzačil, tak bys od něj neviděl ani korunu. za co? dělals na černo a byla to tvoje chyba

Odesláno
Napsán autorem zoby

pojistka na blbost by měla řešit i takové věci, ale záleží jaká je přešně smlouva.

pokud je to kvůli práci, že uhradí škodu způsobenou zaměstnavateli, tak by to mělo být v poho.

Jenže on u něj zaměstnaný nebyl. To by měl pracovní smlouvu nebo smlouvu o dílo...

Odesláno

Před nedávnem jsme měly školení ohledně provozu na pozemních komunikacích a ten člověk, co to prováděl byl právník, takže se řešilo hlavně právo.

Mimo jiné že to bylo zaraceně zajímavý a člověk se dozvěděl takové fligny a právní stanoviska, že sen nestíhal lapat po dechu.

Co se týká nehody, pokud má platnou STK, pojištění tak je to na vrub pojiš?ovny. Za předpokladu že jsi policajtům uvedl že jízda byla podniknuta se souhlasem majitele vozidla. Doplatek do rozdílu mezi cenou opravy a vyplacené pojistky je na bedra majitele vozidla (firma) a pokud to chce vymáhat, tak jedině v občanskoprávním sporu. Ovšem fakt, že se jednalo o zaměstnání na černo by si podnikatel zatraceně pohoršil (a to nekolikanásobně víc než ty - práce v ránci sousedské výpomoci jak je v zákoně uvedeno může být prováděna za předpokladu že si nevyděláš tuším více než 4000 kč, popřípadě práce \"na dílo\" ale ta musí mít písemnou formu, smluvní tuším není brána jako akceptovatelná). Doměřily bi ti daň z příjmu, zdravotní a sociální na uvedenou dobu plus penále za práci na černo.

Podnikatel by na tom byl podstatně hůř. Pracák a finančák na krku (a poslední dobou jso hodně hustí), pohledávka vůči tobě.

Soudní cesta vede jenom k oškubání obou zůčastněných.

To, jestli mu nějaké peníze dáš, je pouze a jenom na tvém uvážení a vaší domluvě. Jinačí než soudní cestou z tebe nemá legální prostředek cokoliv vymoct. Teda, mělo by to tak být :)

MOmentálně je na tom více poškozený podnikatel. Ovšem, jak tu zaznělo, kdyby ses poranil a dokonce s trvalými následky, tak máš peška ty a nic od něj neuvidíš. Pokud zase bys do toho nechtěl jít přez soud.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Je to zaplacený, já mam klid a další (dost drahou zkušenost) snad to byla moje první a zároveň poslední bouračka. Všem vám přeju aby se Vám tyhle problémy vyhýbaly

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...