freeman.g Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Tomu docela i věřím - vím co umí počítače a ze zaměstnání znám až moc dobře jak probíhá jejich programování Citovat
svoji Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 To PETA: napodobne. Zlata 309 s dieselem ... Tam jde vsechno spravit doma v garazi. 406 je s tou elektronikou zoufala.... Ale jinak super kara :-)))) Citovat
Guest MilaS Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Pánové, ale to se hluboce mýlíte, tady se neřeší elektronika, ale poněkud unavený mechanický díly 10 let starýho chlapíka, kterej má na hrbu 156 tis.km a navíc s ním předchozí majitel zacházel poměrně brutálně - poslední garančka byla podle servisní knížky v 70 tis.km. Takže houby zle, já jsem rád že ho mám a ve srovnání s podobnými staříky je to super auto. Citovat
Ferry Odesláno 22. březen 2005 Odesláno 22. březen 2005 Napsán autorem MilaS Dneska jsem byl na jarní prohlídce u pažoutů a co myslíte, že mi našli (mimo závady za cca 35 tis.Kč)? - No jasně, musí se udělat zadní brzdy a seřídit ruční brzda. Takže JunEAu - díky za info a radu, už vím, co mě čeká a nemine. Rozhodně to ale splichtím sám, až na to broušení. Co je ta zavada za 35 000 to je snad original nova hlava ne ? Citovat
Guest MilaS Odesláno 22. březen 2005 Odesláno 22. březen 2005 to Ferry: no vzhledem k pažou?áckejm cenám (spousta nebo většina se dá pořídit lacinějc): - výměna náplní - chladič (je tam prý jen voda, podle nich neměřitelné, a přesto to vydrželo celou letošní zimu), brzdovka, posilovač asi taky, filtry - prachový, pylový, olej vč. filtru - vzpěra stabilizátoru LP + PP - zadní seřizovací vzpěry LZ + PZ (při jízdě mi to u kol klepe) - klínový řemen - rozvody - a ty slavný brzdy. Jenom ty vzpěry (s kulákama) přijdou za materiál na 7 tis.Kč, rozvody orig. s prací na cca 10tis.Kč, klima - desinfekce, náplň překontrolovat a asi doplnit - 3 tis.Kč Takže suma sumárum pěkná pálka. Ale rozvody udělám asi u Vašendů, vzpěry seženu někde neznačkový, tam si myslím že je jednoduchá výměna, jde jenom o to, stáhnout ty kuláky na koncích, většinu náplní taky vyměníme no a auto bude JAKO NOVÉ Dneska jsem tam byl ve značk. servisu (u Pažoutů) znovu; jak jsem tady někde psal o zámku těch předních dveří co byly vypáčený - najednou se to vzepřelo mojí vůli a auto se nedalo zamknout resp. se to furt znovu a znovu odemykalo - a já stál jak debil na ulici. U Vašendů řekli, že centrály nedělaj´ a tak jsem zajel k Pažoutům znovu a oni zjistili, že se to původní majitel snažil opravit sám (leukoplastí) a ono to ňáko nevydrželo (motorek je komplet v pr... ). Protože tam mám \"superzamykání\" tak mi řekli, že motorek stojí cca 5 tis.Kč bez DPH, ale když jsem se dostatečně vyděsil, tak tam našli ňákej 2 roky starej, který si někdo nevyzvedl, a nechali mi ho (och ti lidumilové) jenom za 3 litre. Takže mám dneska velikonoční dárek a beránek mě nepokaká :P Jo a taky mám pod autem utržený uzemnění. Citovat
Ferry Odesláno 22. březen 2005 Odesláno 22. březen 2005 heh no tak toho je dost, ty jo nechci rejpat ale kdybys nechvatal na koupi, tak jsi urcite sehnal lepsi 406ku Citovat
Guest MilaS Odesláno 22. březen 2005 Odesláno 22. březen 2005 No bylo to za 100, a chvátal jsem ... Citovat
Ferry Odesláno 22. březen 2005 Odesláno 22. březen 2005 hmm, jasne kdyz se chvata, tak je to spousta kompromisu, ale kdybys pridal hned tech 35 000 tak jsi i ve chvatu mohl koupit lepsi Ale dobra uz mlcim a nebudu provokovat Citovat
Guest MilaS Odesláno 22. březen 2005 Odesláno 22. březen 2005 Nojo, jenže já jsem potřeboval dát pryč Astru, protože s tím ženská odmítala jezdit, takže když se naskytlo tohle, tak jsem to vzal. Je to proti Astře 1.4 (absolut základ dokonce i bez serva) obrovskej skok. A tohle jsou drobnosti, který se stejně na většině aut musejí udělat (myslím ty náplně, rozvoďák, apod.) No a ty vzpěry - to je takovej bonbónek navíc. Nojo, prodělek je taky kšeft Citovat
Guest MilaS Odesláno 22. březen 2005 Odesláno 22. březen 2005 No, rozhodně to u Pažoutů za těch 35 nebudu dělat. ALE SVÉPOMOCÍ ZA PŘISPĚNÍ KAMARÁDŮ PAŽOU?ÁKŮ, CO MAJÍ TAKY 406 :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Citovat
Guest MMMMM Odesláno 1. duben 2005 Odesláno 1. duben 2005 Mam podobny problem s rucni brzdou. Mam bubnove brzdy vzadu. Jednak mi rucni brzda moc nebrzdi a kdyz ji mam zabrzdenou celou noc (je teplo) tak se mi po odbrzdeni pakny neodbrzdi a ja je musim jizdou odtrhnout (je to potom takova rana). Potreboval bych to udelat. Poradte jak na to? Nejdrive asi dotahnout to lanko (co ten obrazek od komisare to je ono - tam) a potom co udelat aby pakny odbrzdily. Diky (pokud mate foto uvitam) Citovat
Guest MMMMM Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Nějak nefunguje ten obrázek od Komisara. Čeká mě nyní nastavení ruční brzdy, nebrzdí a výměna zadních brzd a proto mám nějaké otázky. Pedálem a ruční brzdou ovládám pakny nebo jak je to? Nevíte kolik stojí pakny někde u KV kelly? Nemáte obrázek pro štelování RB jak o tom mluvil komisař? dá se to ,zespoda odděláš kryt kde se spojují obě lanka je tam štelovací šroubek.Vyjet na rampu sundat kryt 3x šroubek a dostaneš se ktomu.Je to zespoda u zadní nápravy u výfuku. Díky za radu Citovat
Guest MMMMM Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Díky moc, je to tedy tak jak jsem si myslel. Pedálem i ruční brzdou ovládám pakny. Můžete mi říci kolik stojí nové pakny ale ne u Peugeotu. Máte někdo ceník třeba KV Kelly? Citovat
Ferry Odesláno 13. duben 2006 Odesláno 13. duben 2006 Původně zaslal: MMMMM Díky moc, je to tedy tak jak jsem si myslel. Pedálem i ruční brzdou ovládám pakny. Můžete mi říci kolik stojí nové pakny ale ne u Peugeotu. Máte někdo ceník třeba KV Kelly? a proc se tam nepodivas sam ? www.autokelly.cz Citovat
Honzin Odesláno 13. duben 2006 Odesláno 13. duben 2006 Z jakého důvodu stahujete na středu to lanko? Já jsem jenom přes díru na šroub dotahoval ten štelovák a vždy to stačilo. Jinak jsem to řešil před zimou, měnil jsem komplet pakny i s prasátkama (cenu už si nepamatuju). Trochu prosakovaly a nevím jestli to bylo tím, ale zrezlý to bylo zle. Vřele doporučuji hodně pečlivě oškrabat, ošmirglovat, něčím vystříkat (já používám takový ten sprej na odmaš?ování). Musel jsem to rozebrat dvakrát, po první výměně to trochu při sešlápnutí pedálu pískalo. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 13. duben 2006 Odesláno 13. duben 2006 A ten šroub je kde, nekde u paken? Citovat
Guest MMMMM Odesláno 13. duben 2006 Odesláno 13. duben 2006 Tak jsou tam brzdové čelisti FERODO, sada za 1334kč. Máte s touto značkou někdo zkušenosti? Pak jsou tam ATE za 1274kč a FEBI za 906kč. Citovat
Honzin Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 A ten šroub je kde, nekde u paken? On to není šroub ale ozubená matička a je na tom šprajcu co rozevírá nahoře pakny. Aretovaná je tím pružným tvarovaným plechem (dobře je to vidět na tom prostředním obrázku co přidal komisar). Funguje to tak, že nasadíš buben a natočíš jednu díru pro uchycení kola nad tuto štelovací matičku a malým šroubováčkem dotahuješ až pakny malinko drhnou. Takto došteluješ každé kolo zvláš?. Je dobré si do té dírky něčím posvítit. Citovat
skorpione Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 Chlape bídná,jí nevím,jak na Vašich 406,ale já na Svém HDI mám vzadu kotouče a jak už bylo řečeno,kotouč má funkci brzd a vnitřní buben což je součást kotouče je jen na ruční brzdu.O nějaké rzi nemám ani tušení,seřizuje se to tak,že sundáš kolo(zadní),odděláš gumovou ucpávku na bubnu,pootočíš kolo tak,aby jsi se dostal na seřizovací mechanismus a šroubovákem posuneš o kolik je potřeba,tak aby ti na volno nebrzdilo.Zkus tak udělat obě strany,já to dělal a v poho do teď. Citovat
Jarek406 Odesláno 11. únor 2011 Odesláno 11. únor 2011 zdravím všechny co ještě sledují tohle vlákno. Vidím že už nějakej rok nikdo nepřispěl , ale ja sem se k problémum s ručkou na P406 dostal až teď. problém je ten že ruční brzda s novejma paknama i koutoučema nebrzdí ikdyž ten šroub u spoje těch lanek je skoro na doraz což se mě zdá zvlaštní u novejch paken. Brzdu taham až nadoraz a v kopcu stejne pořádně nebrzdi.Podle toho co jsem se tady dočetl jsou ještě na bubnech nejaky matice na štelování a chtěl bych se zeptat jestli by to mohlo řešit i můj problém mám P406 kombi 2002 pokud ano je lepši povolit zpátky ten spoj těch lanek na polovic a poštelovat to na těch bubnech ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.