Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
mno, mel bys k tomu mit nejaky papiry, jako prilohu k velkemu technicaku, kde jsou uvedeny homologacni cisla jednotlivych komponent a taky jejich typova oznaceni. No a nebo pak precist udaje na plynove ridici jednotce (ta byva schovana v kastliku u puvodni benzinove RJ motoru) a nebo dej alespon fotku motoru ;)

Ahoj

Tak jsem v jednech papírech zjistil že se jedná o SGI

Chci se zeptat co znamená rozsvícená červená kontrolka na druhý straně od hladovího oka:myslim. Občas se mi rozsvítí při rychlé jízdě, nebo když jsou moc velký vedra. Jízdně jsem ale nepoznal žádný rozdíl, tak nevím zda to řešit....??

Dík

Odesláno

tak SGi by se mel nechat dat bez problemu doladit pres diag, ma mnohem vice parametru ke zmene, nez zde zminovany system DGi, takze bych zajel nekam do servisu LPG at na to mrknou.

Presne nevim, o jake cervene kontrolce mluvis a o jakem rocniku 406 se tu bavime (vloz si to radeji do podpisu) budiky a rozmisteni kontrolek se u ruznych rocniku vyroby modelu 406 lisi, takze je treba specifikovat presneji. Nejspis by to ale mohla byt kontrolka prehrati, mela by s ni svitit soucasne i kontrolka STOP, funguji spravne vetraky chladice? opet je treba vedet rok vyroby a o jaky typ motoru se jedna, zda je tam klimatizace nebo ne, zapojeni se podle toho velmi lisi

Odesláno

No nejsem si jist zda v našem LK umí tento systém dát dohromady, slyšel jsem totiž že ne :(

Mám 406 1,8 85kW r.v. 2003 a měl jsem na mysli kontrolku na budíku pouze od LPG, kde jsou zelené kontrolky hladiny plynua dole v druhém rohu je ta červená kontrolka.

\"Popis budu muset doplnit ;)

Odesláno

tak s tou cervenou kontrolkou nevim, asi by pomohlo foto, neni to nahodou signalizace, ze si auto prepnulo automaticky z LPG na benzin ?

EDIT tak jsem se z dokumentace docetl, ze ta cervena LED vpravo dole na prepinacim tlacitku LPG je diagnosticka kontrolka, bud blika, kdyz je auto studene a jede na benzin a po prepnuti na LPG zhasne a nebo kdyz uz je auto teple a jede na LPG a kontrolka zacne blikat, signalizuje to pritomnost nejake chyby v RJ LPG, takze navsteva servisu te nejspis nemine, chce to napichnout na LPG Diag a zkontrolovat nastaveni celeho systemu.

Z Nachodska budes mit nejblize asi do servisu Gera v HK, tam by se meli timhle systemem zabyvat a vzhledem k tomu, ze funguji uz od roku 93, tak by mohli mit i nejake zkusenosti

[upravil dne 29/8/11 14:35 od Ferry]

Odesláno

ja si delam servis sam, ale na revize jezdim tam, co mi to montovali (pred 11 lety :D ) do Jihlavy, p. Studeny, firma MGC

Odesláno

to si myslim, ze je zbytecne, delat cely system, chtej jen nahnat ksefty, SGi neni spatny system, staci ho jen spravne naladit na konkretni auto

ja to mel s nadrzema trosku slozitejsi, pac tam nejdrive byla puvodni z roku 96, ktera jeste slouzila do 2006 a pak jsem menil za novou valcovou a ted, kdyz skoncila povinnost vozit rezervu, tak jsem si sehnal v nemecku novou toroidni za velmi peknou cenu a daval ji tam v zime misto te valcove, ktera teda jeste nejakou platnost ma, ale vyhodil jsem ji kvuli mistu v kufru. Tu valcovou mam doma, kdybys mel zajem, ma jeste 5 let platnosti, mam k ni vsechny potrebne doklady, byla tusim na 43litru

Odesláno

šmudla 22 se domluvíme a švagr se ti na to podívá má v compu i dia na AG,a seženu ti číslo na chlápka,který dělá jen AG,soused měl s tímhle systémem problémy na Xantii se stejným motorem ,všude se se v tom štouraly a stejně to nechodilo až nakonec tenhle chlap to dal dohromady a dělá u holandanů i repas špatných a přidřených čerpadel tuším že za 6000Kč...nebo v Náchodě zkusit p.Adámka dělá LPG

Odesláno
...... Právě v LK mi řekli až budu měnit nádrž, abych nechal vyměnit celý systém :(

jak říká Ferry,to je blbost...ona je blbost i to,že se ,,musí,, měnit tlaková nádrž,nikde ve světě to není zase ČR je rarita může se chlubit No1....ono když se to veme tak na STK ti nádrž nekontrolují,revize jestli chodíš taky ne,takže když to vemeš,tak nic nemusíš měnit,ale potom je problém,když nastane problém...kdyby to třeba bouchlo a zjistilo se,že nejezdíš na revize nebo nemáš vyměněnou nádrž,ale to zase můžeš říct,že jsi to měl v autě atd. Pochybuji,že si servis někam píše,že ti dal razítko do knížky....

Odesláno

Ferry: díky, ale mám taky toroid a raději bych tam dal zas toroid. Znáš to určitě sám v kufru je pořád málo místa:D:super

Charlie 1: Díky budu čekat na kontakt. Ten Adámek je z Lipího,nebo kde v NA je?

John_Ice: potvrzení kontroly mám připnuté k velkému techničáku (už jsem to tak dostal) tak když na to nezapomenu tak s tím raději budu pokračovat dál. Právě pro případ co kdyby:(

Odesláno

Adámek 776 071 321.má i origo dia na peugeot PP 2000t.co máš s nádrží končí platnost?u tebe je problém,že se mění nádrž i s čerpadlem,holou nádrž ti málokdo prodá proč by to dělal nádrž s čerpadlem 20 000Kč holá nádrž 3500-5000Kč nebo ty nemáš vstřik kapalnýho LPG??bych ti mohl sehnat levně nádrž novou i se zapsáním do papírů,kolik tam máš ted litrů?

[upravil dne 30/8/11 08:01 od Charlie 1]

Odesláno

mam zkusenost , ze platnost nadrze kontroluji uz na emisich pred STK ( a to jsem byl na trech ruznych pracovistich a vzdy peclive kontrolovali, i kdyz u te valcove nadrze, kterou jsem mel predtim, byl velmi spatny pristup ke stitku, vzdy se snazili tak dlouho, dokud si to neprecetli )

To Charlie , ma SGi, to je normalni sekvencni vstrik plynneho LPG, cerpadlo v nadrzi ma Vialle LPi, takze Smudla_22 si muze koupit jakoukoliv toroidni nadrz, co se mu do kufru vleze

Odesláno

No já jsem s tím nebyl ještě na stk,ale co jsem se s klukama bavil a ty opravdu vše dělaj pořádně až mi z toho někdy hrabe(i ostřikovače opravdu zkoušej)tak říkaj,že jim je podstatě jedno LPG...to si musí každej majitel ,,hlídat,,sám...revize je nezajímají a platnost nádrže taky ne...takže asi jak kde...ale za 10let až bude to u mě aktualní může se lecos změnit...

Odesláno

Charlie 1: díky stavím se tam, aby mi řekl aspoň co to znamená. Jo bude mi končit (i když mám ještě chvíli čas :)), ale připravuji se na to raději už teď po těch cenách co jsi psal bych už opravdu o výměně systému uvažoval

Ferry: dík to jsi mě potěšil cenovka co psal Charlie mě docela zaskočila :bojim

Odesláno

Na Lipí se myslím jmenuje Pšenička.

Revize nemusí být každý rok, ale když jdeš na STK, tak nesmíš mít revizi starší než 1 rok ;) Tak mi to naposledy tvrdili v Geře, neověřoval jsem to...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...