m3t4L_m4n Odesláno 29. srpen 2011 Odesláno 29. srpen 2011 Ja som mal tiež odjakživa Nokie pretože to boli kvalitné telefóny.. Naposledy som mal Nokiu N900, ale podpora od nokie bola nulová! Žiadne updaty, nikto nič nevedel, nevyužité možnosti telefónu a skončilo to tak, že komunita 3rd party programátorov si začali robiť vlastné firmware-y.. Takže sorry ale Nokia kým sa neprebere tak už radšej nie.. Symbian bohužiaľ veľmi upadá a preto by som sa bál či bude dostatok programov.. Osobne by som neprogramoval pre platformu, ktorá ako sa hovorí nie je \"in\".. Skončil som pri Samsungu Galaxy S2 a neľutujem.. Updaty vychádzajú pomerne často, pridávajú nové funkcie a aplikácií v markete pribúdajú ako huby po daždi keďže základňa Android užívateľov stále rastie.. Dôležité je čo od telefónu očakávaš.. Ak dlhú výdrž batérie a nejaké tie kancelárske funkcie tak by som sa symbianu vôbec nebál.. Ak chceš veľa aplikácií, podporu systému tak by som sa obzrel po Androide prípadne WM (aj keď osobne som ho ešte neskúšal). Ak by si mal nejaké otázky tak sa kľudne pýtaj, kľudne písni SZ.. Pracujem v IT a telefóny mením ako ponožky takže snáď ti budem vedieť poradiť.. Citovat
gronholmm Odesláno 29. srpen 2011 Odesláno 29. srpen 2011 Tohleto nikdy nepochopim System, kterej je uz strasne zastaralej, uplne zle dotykove displaye, a najde sa vzdy clovek, co si to koupi Kdyz chces smartphone, tak se vykasli na symbian, na nokii a take SE Vivaz a podobne ... Kup si nejaky HTC, Samsung, nebo vyssi radu LG, ZTE, HUAWEI proste neco normalniho s Androidem, a mas po problemech. Ovela vice programu, aplikaci, ovela jednoduchsie, viac moznosti, ovela viac user friendly, kopa vychytaviek ... A nie mrtvy symbian ... Pod tohle bych se klidně podepsal Nokia je za posledních pár let hodně na ústupu a podpora ze strany Nokie je nulová a Symbian už dávno není co býval. Měl jsem Nokii N73 a kromě foťáku a docela slušnýho displeje to stálo za houby.. Teď mám HTC Touch PRO a tam je to s podporou o něco lepší, a systém je víc \"flexibilní\" než Symbian, ale Android to pořád není [upravil dne 29/8/11 14:39 od gronholmm] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. srpen 2011 Odesláno 29. srpen 2011 Já mám k SE příslušentsví, které nemusím obměňovat. Nenašel jsem telefon s xenonvým bleskem, krytkou fotáku a zastaralým symbianem, který nepadá - nezarmzá a ne*urví se tam registry. Pro tebe zastaralý a špatně se ovládající symbian je spíš věc daného mobilu a ne systému. Víc aplikací? Ano a kolik jich je použitelných (mám na mysli nejednoučelové aplikace)? Přišlo mi to od tebe jako kup si to co mám já, protože to mám já a nic lepšího není . Nejlepší je jít do obchodu a telefon si zkusit. Intuitivní ovládání muže někomu přijít nelogické, displej nejasný, tlačítka malé atd... Mne o symbianu psat nemusis Mnel sem v radnem uzivani E50,E51 a E52, take sem mnel s moznost vyskouset a nejaky cas si hrat i s vyssi E ckovou a N kovou radou ... Take sem hodne studoval symbian fora, a pchal do telefonu ruzne aplikace ... Co sa tyka fotaku, novejsi smartphoni foti vsechni dobre, ale kdyz chci kvalitnou fotku, vemu si na to fotak, konec koncu, je na to, a tak kvalitne ten mobil fotit i tak nebude. Krytka fotaku mi nic nehovori, telefon nosim v pouzdrech, a nemam ho poskrkanej nikde, duplom ne na objektivu fotaku ... A nebudeme predsa psat, kolik s tych aplikaci je vyuzitelnych. To ze ja nevyuziju nejakou aplikaci, neznamena, ze je pro nekoho ineho nevyuzitelna. Treba ja niky nevyuziju ladicku na gitaru ako aplikaci, a treba kamarad ji tam ma, to se ted budeme bavit o tom, ze je nevyuzitelna ? Symbian je proste zastaralej system, ktory zaspal dobu. Bohuzel. Take sem si dakedy myslel, ze nic lepsiho jako je symbian, mne nepotkalo. A take to platilo, ale iba vtedy ... Gro celej veci je to, ze dnes svetu s aplikaciami, hrami, a smartponmi vladne Androit a IOS ... Proste vsetko, co sa vyvyja, sa vyvyja na tieto systemi. Potom mozno, si da niekto pracu, a prerobi to pro symbian, ale i to je MOZNO ... A to, ze sou ty systemi rychlejsi, lepsie, graficky prijemnejsi, maji mnohem vic vychytavek, a podobne, o tom sa docitas v kazdej recenzii Ja sem tu jen odporucil aby \"išiel s dobou\" nič viac ... Proti SE nič nemám, ale nemám rád ked niekto bez logických argumentov osočuje inú značku, poprípade hovorí, že len táto je naj Pokud to hned znamená, že kupte co mám ja, tak sorry, jiz nikdy nikemu android neodporucim, protoze budu odporoucet to, co uzivam ja ... Ty take nikdy neodporuc nikemu peugeota vseobecne, protoze to by si vyznel jako ja !!!! Inak by ma zaujímalo, teda že o aké príslušenstvo sa to jedná ? - nabíjačku dostaneš - datovy kabel do PC dostaneš - drátove handsfree bude také součastí dodávky u vetsinu tel - také sluchátka mnelo SE skorej na JAck, tj ti budou pasovat treba i do jineho smartphonu Co jineho je kompatibilni ? Drzak do auta, dock stanica, to sou veci, ktere ty budou k nicemu i kdyz zmenis modelovou radu v rámci SE. V autech je bluetooth HF , to ti pojede aj mimo SE, tak proste rozmyšlam, co by mne umnelo drzet se znacky, jake prislusenstvo Citovat
dzavel Odesláno 29. srpen 2011 Odesláno 29. srpen 2011 Foťák v mobilu je prostě nouzovka, ale i tak rozhodně nefotí všechny \"fotomobily\" stejně, natož dobře. Je spousta aplikací, které jsou vyvinuty, ale jejich hodnota je nulová (editor registru, který změní pouze jednu věc; blikající displej; změna barvy textu, atd. - a toto vše se považuje za aplikaci). WM v tomhle kraluje. Symbian opravdu zaspal. Vývoj aplikací, ne bejkáren jako jsem popsal nahoře je dostačující počet pro jakýkoliv systém (můj názor). Jestli je system rychlejší je věc telefonu, ne systému jako takového. Grafická stránka vyhovuje každému jiná a upravit ji lze dle libosti:). Nikdo nepsal, že SE je nej a ostatní pleps. Tvoje věta \"Kup si nejaky HTC, Samsung, nebo vyssi radu LG, ZTE, HUAWEI proste neco normalniho s Androidem, a mas po problemech\" taky jde pochopit tak, že jen toto a nic jiného nebo se z toho zblázníš . Příslušenství: Hodinky, sluchátka - walkman, nabíječka (jednu mám v práci a druhou doma), nabíječka do auta. BT HF nemá každý. PS: Nejsem zarputilý SE ani symbianák, ale zatím mi android nebo jiný výrobce mobilu nenabídl nic co bych potřeboval. Počkám až se rozšíří NFC . Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 V mnoha vecech souhlasim, ale predse - jestli je telefon rychlejsi, neni ani zdaleka vec jen telefonu. Sam mam HTC HD2 kde byl pred tym WM 6.5, mnel sem ho v zakladu, rozne upravene verze WM 6.5 a WM 6.5x, ale telefon nebyl OK. Predelal sem ho na androida, rychlost o moc lepší. Skúsil som rozne verzie Androidu, a s každým se rychlosť nejakým smerem upravila (a ne, nebolo to kvuli pustenym aplikacim na pozadi ) - hodinky máš snad s tohoto klubu jen ty I kdyz sem na ne vyhlizel, je to zajimava vec ... Sluchatka sou na jack ne ? Navýječku už ani neberu jako vec, s ebayu hravo za 3 Eura ju mas doma ... - aplikacii je \"dostatek\", ale vzdy kdyz vysla novy vychitavka, bola najskor na IOS, potom na Android, a na WM se ke mne ani nedostala, ne to este na symbian ... Ted je to lepsi v tom, ze vetsinou je aplikace rovnou tvorena na IOS aj Android ... Moja veta narazala na finančne preferencie zakladatela temy ... A takisto na budouci preference, kdyz bude nejaka novinka, je otazne, ci vubec bude k dispozici na symbian, ak hej, tak kedy ... Citovat
punkac Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 Ja som mal tiež odjakživa Nokie pretože to boli kvalitné telefóny.. Naposledy som mal Nokiu N900, ale podpora od nokie bola nulová! Žiadne updaty, nikto nič nevedel, nevyužité možnosti telefónu a skončilo to tak, že komunita 3rd party programátorov si začali robiť vlastné firmware-y.. Takže sorry ale Nokia kým sa neprebere tak už radšej nie.. Symbian bohužiaľ veľmi upadá a preto by som sa bál či bude dostatok programov.. . Mám N900 a jsem zatím velmi spokojený, vše se dá najít v různých katalogách (extras-devel) Je samozřejmě velmi, velmi nutné si o aplikaci předem přečíst, co dělá, nedělá a jaké má mouchy. Holt to není telefon pro každého (tím samozřejmě nemyslím tebe ) To že na Ovistore je pro tenhle telefon nula nula nic aplikací je bohužel věc smutná a nokii to velmi schazuje. Já bych ale neměnil a s N900 jsem nadmíru spokojen. Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 Jj.. Ja som bol tiež maximálne spokojný, sklamal ma však prístup Nokie, ktorá tento telefón úplne odpísala Nebyť maemo komunity tak by som ju vymenil omnoho skôr Citovat
kujon106 Odesláno 31. srpen 2011 Odesláno 31. srpen 2011 Jen tak pro zajímavost, pošilhává někdo po N9? Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 1. září 2011 Odesláno 1. září 2011 No vyzerá zaujímavo Určite si ho aspoň vyskúšam, ale správy, že Nokia nehodlá podporovať Meego sú dosť sklamaním Uvedú telefón, ktorý by mohol konečne za niečo stáť a pochovajú ho takým vyhlásením.. Fakt kvalitný management Citovat
kujon106 Odesláno 1. září 2011 Odesláno 1. září 2011 Tak ono se to dá pochopit. Prim pro ně hraje WP7 a hotovou N9 je jednodušší prodat, než zahodit Osobně se mi ten telefon hodně páčí a dokonce uvažuju o koupi. Uvidíme až přijde na testy Citovat
punkac Odesláno 1. září 2011 Odesláno 1. září 2011 Ad N9 - moc by se mi to líbilo když už vlastním N900, ale jak napsal Metal. Na co to kupovat, když už pár dní po uvedení ten kokos Elop řekne, že to nebudou podporovat a vrhnou se na WP systém. Nerad bych investoval do zařízení, které nemá podporu a nokia neuvolní uzavřené části systému maemo nebo meego komunitě, která by vyvíjela aplikace dál. U maema5 to trošku funguje a telefon už je trošku smysluplnej (i když furt to je tablet, kterej umí náhodou telefonovat ) U meega nevím, nevím Ad maemo trošku mě sejří, že i Sygic už nedělá aktuální mapy pro jedinou turn-by-turn navigaci pro maemo a Svou navigaci stáhnul z prodeje. Cítím se v týhle věci trošku podvedenej. Navigaci jsem si koupil na vánoce a v březnu jí stáhli a už nemám nárok na mapy a podporu Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 4. září 2011 Odesláno 4. září 2011 BB je pracovnej stroj Beznemu cloveku, ktery neni zavyslej na takovem druhu prace, je BB viacmenej k ničomu Resp. ani zdaleka nevyuzije potencial toho telefonu ... Citovat
Jooooose-1 Odesláno 4. září 2011 Odesláno 4. září 2011 Ja maám HTC Desire white edition a nevymenil by som za nič ten telefón. Hlavne čo sa týka adroidu. Mám tam \"Gingerbread\" operák a som z neho namäko Citovat
John_Ice Odesláno 5. září 2011 Odesláno 5. září 2011 BB je pracovnej stroj Beznemu cloveku, ktery neni zavyslej na takovem druhu prace, je BB viacmenej k ničomu Resp. ani zdaleka nevyuzije potencial toho telefonu ... oni pomalu všechny telefony jsou pro 90%lidí k ničemu a nevyužiješ jejech potencial...možná na začátku když si s ním hreješ(seznamuješ),ale potom sklouzneš do toho obyčejnéh obsluhy...zavolat...nějaká ta sms...net...navigace...sem tam nějaká hra,aby jsi zkrátil čekání u doktora...je to pracovní stroj BB,ale zase víš,že žádnej vir se tam nedostane a taky nezamrzne...a aktivovanej Bis to je super Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 5. září 2011 Odesláno 5. září 2011 Ano Bezne vyuzivam len telefonovanie, sms, emaily (pomerne vo velkej miere), fotoaparat na prilezitostni foto, net, viber, navigaciu a obcas pri cakani hry, nebo jako nouzovku excell a podobne ... Ale to je vlastne skoro celej potencial BB by som nemohol mat ako jediny telefon, je dobre ho mat, pokial mas tel. 2 ... To je pre mna osobne ... Web sa na nom prehliada zle, hry nula bodov, navi tiez, fotoaparaty zalostne, viber tam nepujde atd ... Tak preto pisem ze pracovny stroj ... Inak ho vidim ako velmi dobry pracovny telefon, a osobne mat firmu, tak zamestnanci chodi vsetci s BlackBerry ... Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 6. září 2011 Odesláno 6. září 2011 Tak to vyzerá že Samsung kúpi MeeGo To by bola pecka.. Myslím, že to je pochopiteľný krok keďže Google odkúpil mobilnú divíziu Motoroly a dá sa predpokladať, že tým bude upredňostnovaná v updatoch a celkovej podpore zo strany Google.. Ak by sa nejaký ten Samsung s MeeGo objavil tak by mohol pekne zamiešať karty rozbehnutému Applu a Googlu .. Čím väčšia konkurencia tým lepší vývoj a tým lepšie pre nás http://www.areamobile.de/news/19678-meego-geruechte-intel-stellt-unterstuetzung-ein-samsung-uebernimmt Citovat
John_Ice Odesláno 6. září 2011 Odesláno 6. září 2011 Inak ho vidim ako velmi dobry pracovny telefon, a osobne mat firmu, tak zamestnanci chodi vsetci s BlackBerry ... Protože přes BIS bys jim osekal vše a oni by nemohli nic Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 6. září 2011 Odesláno 6. září 2011 Tak to vyzerá že Samsung kúpi MeeGo To by bola pecka.. Myslím, že to je pochopiteľný krok keďže Google odkúpil mobilnú divíziu Motoroly a dá sa predpokladať, že tým bude upredňostnovaná v updatoch a celkovej podpore zo strany Google.. Ak by sa nejaký ten Samsung s MeeGo objavil tak by mohol pekne zamiešať karty rozbehnutému Applu a Googlu .. Čím väčšia konkurencia tým lepší vývoj a tým lepšie pre nás http://www.areamobile.de/news/19678-meego-geruechte-intel-stellt-unterstuetzung-ein-samsung-uebernimmt No ci to k niecomu bude neviem Samsungove softy zatial aspom pre mna za vela nestaly. A ked sa bavime pre mna o najhorsom builde androidu, tak mne nejmene ulahodil samsungackej touchwiz .. Ale tak jeste neni ani jiste, ze ho koupi Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.