Slipkont Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 je to mimo téma ale taky když jsem dostal mikrospánek a brousil jsem škarpu tak jsem taky instinktivně natočil kola tak abych mohl se nějak vyškrábat ze škarpy ... Put sebezáchovy a instinkt udělá svoje aniž by si to člověk uvědomil ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Ghostboxer, prosim, nezvelicuj ... Ja sem rok aj neco dozadu napalil v asi 50km/h na krizovatke s Peugeotem 306 do Fiat Ducato MAXI. Ja sem nemal pas, spolujezdkyne mnela. Vysel sem s toho s oskreninami na cele a narazenou rukou, spolujazdkyna mala modrinu od pasu. \"Posrana\" 306 tka, tj 12 let stare vozidlo, x krat lahsie ako to Ducato maxi, nebola skratena ani o pol metra !!! Na vymenu sla kapota, naraznik, svetlo, maska, lišty pod svetla, predne celo (spodne na ktorom je chladic bolo OK), chladic, sahara, koleno vyfuku ... Blatniky sa dala sklepat. neboli zle ... Napravy, kolesa, brzdy a motor, tie boli nedotknute .. .Taze co tu pises o TOTALKE a 1 meter skratenom predku ??? Od veci nie ? Pri brzdeni oktavie a naburani do tej lahuckej felicie by pravdepdoobne ani nestrelili airbagy ... Par veci na opravu, a jezdilo by se. Za dalsi, jakej majland penez ? Za totalku sem dostal 1760 Eur, oprava i s noym lakem mne stala 900 Eur. Takze 860 Eur sem \"vydelal\" .. Tak naco bych mnel byt v baliku ? Pri poslednem tukanci kdy mi slecna veku 19 let nedala prednost v Jeep Grand Cherokee, som to do nej buchol z boku v asi 15 km/h ... Vysledok, poskodeny znak, maska, na kapote prevalenina asi 5x8 cm hned vedla znaku, tazne oko troska ohnute. Okolo je uz sklepnute na miste. Masku sem napravil a je... Pri oprave 80 Eur lak maska aj kapota, nova maska 10 Eur a znak som uz kupil za 5 Eur. Takze oprava 95 Eur, poistovan poslala rozpoctem 340 Eur. Nechapem treda, proc bych musel byt na to, abych auto zaplatil, v baliku ... Momentalne ted v inzerci predavam twingo, ktere poistovak ohodnotil jako totalku, tak sem zvedavej, kolik za to polovicka dostane. Potom to sem klidne napisu ... Auto mne take zivy, predstav si, som zivnostnik . Ale vzdy se naslo vic ako 2 ludia, my mohli vzdy auto pozicat Take mam rodicov, sestru, a podobne... A ano, dokazu reagovat za 3 sekundy, ale nedokazu udelat za tie 3 sekundy v krizovej situacii asi 8 roznych veci, ktore dokazes ty, tak ti gratulujem [Edited on 18/8/11 by Lubk0] Citovat
Guest StibTo Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Přesně...Pud sebezáchovy,pokud s tím člověk nepočítá dopředu, jasne velí vyhnout se jakémukoli nebezpečí...to je muj nazor ...Mimochodem stibto jak to nakonec dopadlo? podařilo se zastavit ještě než sis prohlédl jeho kufr zevnitř?? podarilo ale byl sem vysranej az to nebylo pekny .. mimochodem na tom samem miste jsem asi pak o 2h pozdeji sel a staly tam tri auto z toho 1x svestky - s prorazenou olejovou vanou .... nekdo brzdil moc vehementne (to rikam furt je to blby misto) a vyrval dlazku z vozovky .... Citovat
omegaalfa Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 no ta reakce řidiče kokty ..... měl by se vrátit do autoškoly, strhávat auto do protisměru a ještě na chodník...kdyby tam šlo dítě nebo jelo v protisměru auto tak to dostalo taky......já osobně bych to do ty feldy narval, pak by se těžko i vymlouval, že tam nevjel ....no hlavně, že to byly jen plechy [upravil dne 18.8.11 od omegaalfa] Citovat
.mycTD Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 ...a taky mohla z okna koukat tehotna pani a leknutim potratit! Citovat
.mycTD Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 nevim teda, jak byste resili situaci, kdyby borec tvrdil, ze mu tam felda zdechla uz pred vasim prijezdem. ohledne zavineni vysledek stejny + jeho pripadne zraneni jako bonus... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Bohuzel by to musel dokazat, ze mu tam felda jako taka zdechla ... Pokud se pokazila, mnela zly tech. stav a na silnici nemala co delat ... Bez preukazani, ktere je na strane vodica felicie, by se takovahle vec neriesila ... Citovat
.mycTD Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 kdyz do nekoho vrazis, tak je to explicitne tva vina a jsi to ty, kdo musi vysvetlovat. proste narazet do nekoho neni nikdy dobre reseni. Citovat
Edison Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Omyl... Zákon zná pojem zastavení vozidla. Stát se to může a nemusí to být známkou nevyhovujícího TS. Ale jak by to dokázal? Přece tak, že sejmula felda koktu a ne naopak... :-D Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Chlapci, ja se s vami hadat nemusim Kdyz pojedu po hlavni, a tomu autu, teda te felicii nenabouram do zadni casti auta (teda to by byl pripad nedodrzani bezpecny vzdalenosti) tak mi za tamtu vec nikdo vinu nepripise To sou tu zase jen hypotezi, co muze byt, a nemuze ... On bude tvrdit ze stal, ja budu tvrdit ze jel, tvrdenie proti tvrdeniu, a hotovo. Dukazove bude jasne, v jakem smeru felda je, a kam išla, a neni co rešit ... Takovyhle pripad sem teda jeste nikdy nevydel, a pre tu srandu sem volal zanemu policajtovi, a takisto tvrdil, ze je to blbost ... To by tak mohli hovorit vsetci, a potom by bol navine vzdy ten, kto jel po hlavni ceste Sorry, ale to je pakarna ... Citovat
Driver Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Jo pánové tak kdo stíháte v takový krizový situaci vyhodnit zda je lepší zabrzdit nebo se vyhnout, aby jste si co nejmíň poškodily auto tak vám závidím, to jste možná rychlejší než kdejaký počítač Já teda v takový situaci nejdřív brzdím a potom myslím... Citovat
Demo Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 99,9% z nás \"jen\" zahamuje\" brzdy a kroutí volantem, co to dá... Takže nějaký kecy o tom, že byste to a tamto jsou naprosto mimo mísu.... Citovat
Medvěd Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Demo a ostatní, co jen \"zašlápnou brzdy\" a čekají co bude - právě proto, abyste se chovali jinak, jsou tu třeba školy bezpečné jízdy (nesprávně nazývané školy smyku), kde si na uzavřeném okruhu pod dohledem odborníků můžete vyzkoušet, jak se auto v krizové situaci chová a být tak na nějakou tu krizovku lépe připraveni. Co se výše ukázané nehody a následné diskuze týče - asi nikdo tu není takový, že by nic neudělal a v plné rychlosti viníka sejmul, jde ale o to, jak správně vyhodnotit ono menší zlo - jestli vletět až na chodník a doufat, že tam nikdo nepůjde nebo zda začít intenzivně brzdit a už v minimální rychlosti tý feldě trefit čumák. P.S. A když zahamuješ brzdy bez ABS, tak můžeš volantem kroutit jak na kolotoči, auto stejně pojede kam bude chtít [upravil dne 18/8/2011 od Medvěd] Citovat
Fusion Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Jakej chodník furt? Dyť tam žádnej není. Citovat
.mycTD Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 ale mohl bejt. i s detma. KDYBY to bylo treba nekde jinde, nebo tak neco... Citovat
Jooooose-1 Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 No už len na toto som čakal a teraz tu ešte začnite polemizovať o tom \"Keby bolo keby\" Co kdyby oproti jel Chuck Norris Co kdyby byl v jiném stavu Lidičky k veci, udialo sa to rýchlo ako čítaš túto vetu, vedel si ako skončí??? Nie nevedel!!! Obdivujem ludí čo by urobili veci čo popíšu na pol strany za 2 sekundový usek z videa PS: Nechcem nikoho uraziť len podotknúť že to už ide trochu mimo reality Citovat
Demo Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Medvěd - můžeš mít \"školu smyku\" (já ji mám), ale toto není to situace, kterou prožíváš každý den, takže..... Citovat
Guest StibTo Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 no jasně ... Kdyby byly v prdeli ryby tak by nebyly v rybníce .. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Medved, som nevedel ze v skole smyku ta ucia ako vyhodnotit situaciu ked ty vbehne do cesty auto, kam mas strhavat volant a podobne. V skole smyku ide o to, aby si vedel ovladat svoje auto ... Majitel octavie se nedostal do zadneho nekontrolovatelneho smyku, proste ho dam odhodila felda ... Tohle je uplne jina situace ... Zrovna v tomhle pripadu proste keby majitel octavie dupnul na brzdy, tak by se bud nestretli, nebo stretli s mensimi skodami jako tomu bylo teraz ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.