Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no je to zajímavé. když se podívám do serviceboxu pro svoje auto, mám tam volant s kovem za 2700. Pak tam jsou 2 další volanty s kovovými prvky, jeden za cca 4500, druhý za 6200, takže vlastně nevím, který je který. Ani, který mi tam nakonec vyměnili. Ten základní volant (co mívá vrásky) je za 1915.

Odesláno

A který volant má silný věnec? Mám předpokládám základní volant (kůže), ale věnec je strašně tenoučký. Přemýšlím co s tím...

Odesláno

Tím mám na mysli to, že mám nejspíše základní kožený volant, který je při uchopení jako řídítko ze tříkolky pro děti. V neděli jsem koukal do předváděčky a tam měl volant daleko silnější věnec. Mám sice poměrně \"velké ruce\", ale nikdy jsem v žádném autě tak tenký volant nedržel (snad krom žigulíka a 105-ky). Po pravdě je to asi to jediné, co mi na autě vadí :)

Odesláno

Ať se nebavíme o tříkolkách, ale reálně:

Standardní volant, r.v. 10, má rozměry, měřeno v rovině volantu a napříč roviny volantu:

31 a 29 mm

Tak změř tvůj, a pokud nevyhovuje, tak www.volantech.cz ti udělá podle přání silnější.

[upravil dne 13.6.2014 09:21 od P607Olda]

post-3499-14109638130821_thumb.jpg

[upravil dne 13.6.2014 09:22 od P607Olda]

[upravil dne 13.6.2014 09:22 od P607Olda]

Odesláno

BFG se neozval, asi nemá zájem to řešit.

Volantech.cz:

vše proběhlo dobře.

Při telefonickém rozhovoru p. Benčat navrhl, že mi volant pošlou a já pak pošlu starý zpět, což jsem dnes učinil.

Nový volant je hezký, vypadá kvalitně, povrch líp padne do ruky, než původní. Takže jednoznačně doporučuju.

;)Krom toho se motor celkově zklidnil, líp táhne odspodu, auto je tišší, víc mi chutná jíst a zhubl jsem 20 dkg... ;)

Demontáž a montáž trvala do 15 minut i s hledáním nástroje:

- šroubovák o průměru 4,5 nebo 5 mm, s vybroušenou drážkou napříč na konci, se vsune do otvorů pod volantem a silně se stlačí pružina, přitom se houkačka (airbag) páčí k sobě. Nejprva jedna strana a pak druhá.

- odpojit konektory

- odšroubovat volant

- našroubovat volant, nasadit konektory

- narazit houkačku s airbagem

Stisknutí pružiny si nacvičit na novém demontovaném volantu. Baterie se neodpojovala.

post-3499-14109638234982_thumb.jpg

[upravil dne 20.6.2014 10:16 od P607Olda]

Odesláno

Oldo máš fotku nového volantu?

Já zatím musím zaklepat, ale od té doby, co mi volant vyměnili, vypadá jak nový. Je to ale ta verze s kovem na spodním rameni (Allure). Ani teď v těch vedrech, když na něj svítilo sluníčko, to nezanechalo následky. Akorát jsem si málem spálil ruku o řadičku.

Zklidňovat motor budu, až Francouzi vypadnou z MS (ještě, že nemám Seat :D:aut:roker )

Odesláno

To víš, že ano, pro Peugeot-club vyfotím i sousedovu babičku...:mrk

Vypadá celkem normálně.

Černá hladká kůže, chtěl jsem jednoduchý šev, ale poslali ozdobný. Měli ho vyrobený skladem.

post-3499-14109638235354_thumb.jpg

[upravil dne 20.6.2014 12:16 od P607Olda]

post-3499-14109638236168_thumb.jpg

Odesláno

Na pohled je tvůj volant silnější. Zítra schválně změřím ten svůj. Pokud jsou schopni poslat volant předem, tak super. Jinak to pro mě schůdné není. Druhá stránka věci je ta, že můj volant je prakticky nový, není na něm ani náznak opotřebení

Bohužel jsem byl teď 14 dnů porůznu na cestách, nemůžu sem psát každej večer ;)

• O 3 roky později...
Odesláno

Já mohu říct, že po záruční výměně za "novou" verzi v roce 2013 (cca ve 20tkm) zatím taky dobrý (116tkm), vypadá pořád stejně. Hůř je na tom koule na řadičce.

Odesláno

Jak říká @P607Olda volantech.cz jsou profíci. Na 307 mi udelali volant podle meho návrhu. :super viz foto...

Na 5008 to neřeším - r.v.2013 allure s robotickou převodovkou, takže volant i páka v perfektním stavu. :papa

20130208_071908.jpg

Odesláno

V jiném vlákně o volantech na 5008, byl odkaz, na nový volant (Allure) za 2785kč. Číslo dílu-4109.nl. U koncesionáře mi řekli:"Pané, to už je za jiný peníze, kde jste to viděl za tak málo peněz kožený volant na pežota?" A nabídli mi altarnativu toho samého volantu, ale už né-nl-na konci čísla dílu, za "krásných" 4375kč.

Odesláno

Tak jsem to přesně pochopil. Bylo mi řečeno, že klidně objednají volant podle čísla, které jsem jim nadiktoval, ale stejně přijde ten dražší.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...