martin.holub Odesláno 12. srpen 2011 Odesláno 12. srpen 2011 ahoj, měnili jste někdo uhlíky ve ventilátoru? Někdy se totiž rozběhne jen na poklepání, a asi to budou uhlíky (kontakty jsem všechny kontroloval a vypadají OK). Jaké uhlíky jsou nejpodobnější (z vrtačky, brusky, vysavače :-) ?? ) A dají se nějak rozumně vyměnit ? A nebo nenabídne mi někod starší funkční ventilátor za rozumnou cenu ? Předem díky .... dzesom ohodnotil 1 Citovat
Ferry Odesláno 12. srpen 2011 Odesláno 12. srpen 2011 hele mam doma nejaky anglicky, co se toci na druhou stranu, zkusim se ti mrknout, rozebiral jsem ho, ale uz si nepamatuju, jak to tam vypada. kdyztak udelam foto. Obcas to taky zlobi u toho hnedeho ctyrdratoveho pripojovaciho konektoru, ty dva tenke dratky maji spatny kontakt a ventilator pak nebezi, zkus prihnout kontaktni plisky. Citovat
martin.holub Odesláno 12. srpen 2011 Autor Odesláno 12. srpen 2011 hele mam doma nejaky anglicky, co se toci na druhou stranu, zkusim se ti mrknout, rozebiral jsem ho, ale uz si nepamatuju, jak to tam vypada. kdyztak udelam foto. Obcas to taky zlobi u toho hnedeho ctyrdratoveho pripojovaciho konektoru, ty dva tenke dratky maji spatny kontakt a ventilator pak nebezi, zkus prihnout kontaktni plisky. no s tím čtyřdratovým kontaktem máš možná pravdu ... protože asi před rokem mě ten ventilátor taky zlobil (někdy běžel někdy ne), a po prostříknutí toho konektoru a přihnutí plíšků v tom konektoru asi rok klid - běžel pořád v pohodě. Ale poslední měsíc se jednou rozběhne, jednou ne - a pak musí nastat sehnutí pod palubku a bouchání do ventilátoru, dokud se nerozběhne .... Zkusím tedy znovu si pohrát s tím konektorem....... Citovat
taven Odesláno 16. srpen 2011 Odesláno 16. srpen 2011 mel sem stejny problem v zime - nebyly to uhliky, ale cely ventilator byl vytopeny - pravdepodobne od peny na cisteni klimatizace kterou sem strikal primo na nej nekdy na podzim ... kazdopadne veskera elektronika na ventilatoru zelena, dalsi jednotka za ventilatorem v tunelu jakbysmet... stacilo ocistit a funguje krasne dal. Citovat
Ferry Odesláno 19. srpen 2011 Odesláno 19. srpen 2011 koukal jsem na ty uhliky, rozmer maji 8x9mm delku novych odhaduju cca do 20mm, spis o fous mene, jsou v provedeni s vyvodnim dratkem, ktery je pripajen k desce s kontakty, vymenit by mely jit bez problemu, drzi je tam jen ohnuty plisek a pod nim pruzinka. Citovat
martin.holub Odesláno 30. říjen 2011 Autor Odesláno 30. říjen 2011 Prosím tě, měl jsem vymontovaný ten ventilátor, ale prostě jsem na něm nikde nenašel, kde jsou uhlíky !! prohlížel jsem ho ze všch stran, ale nic ... poradíš ? :-) [upravil dne 30/10/11 11:45 od Ferry] Citovat
Ferry Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 musis sundat jeste ten kryt zezadu, jsou tam na trech mistech takove gumove silentbloky, ktere drzi cely motor v tom krytu, tak sroubovakem na ne zatlacit a motor vyloupnout, pod tim jsou uhliky. poslal jsem ti fotky na mail [upravil dne 30/10/11 11:53 od Ferry] Citovat
martin.holub Odesláno 30. říjen 2011 Autor Odesláno 30. říjen 2011 super, díky, zkusím .... a máš tip, které uhlíky tam pasují nejlépe? z nějaké brusky, vrtačky ? [upravil dne 30/10/11 11:53 od Ferry] Citovat
Ferry Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 nevim no, nejakej stejneho rozmeru, jako jsem psal vyse. Kdyztak mimo tema, prosimte nepouzivej vzdy Citace, staci kliknout na Odpovedet, citace bezprostredne predchazejiciho prispevku zbytecne zneprehlednuji forum, DIk za pochopeni Citovat
martin.holub Odesláno 30. říjen 2011 Autor Odesláno 30. říjen 2011 aha. diky za upozorneni :-) Citovat
stajgrpavel Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 Tak uhliky se vzdy daji zbrousit ne ? Resil bych jen tvrdost a tu odhadnes tim ze zkusis jak pisou na papir neco na zed... Citovat
martin.holub Odesláno 30. říjen 2011 Autor Odesláno 30. říjen 2011 Tak jsem rozebral motor topení a prohlídnul uhlíky. Vypadají ještě použitelně (viz. obrázek) . Pružinky jsem trošku upravil, aby tlačily větší silou na uhlíky, vyčistil, prostříknul WD-čkem a zatím funguje na každé zapnutí elektriky. Každopádně budu shánět nové uhlíky, ale nevím, jak odhadnout tu tvrdost ????? Citovat
Vítek1 Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 no me se stalo neco podobneho uhliky vypadaly ok ale v tom drzaku sli dost težko tak jsem to promazal a zatim OK. Taky se me nepodarilo zadne uhliky sehnat Citovat
krtek 2 Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 ten uhlik na fotke sa mi zda nejak divne zbruseny ,pod nejakym divnym uhlom [upravil dne 30/10/11 16:22 od krtek 2] Citovat
Vítek1 Odesláno 3. listopad 2011 Odesláno 3. listopad 2011 kolik druhu ventilatoru je vlastne na 406? Citovat
P607Olda Odesláno 3. listopad 2011 Odesláno 3. listopad 2011 Uhlíky sežeň do startéru, anebo do nějakého 12 V - spotřebiče. Já jsem teda sehnal do vrtačky 220 V, ale říkali mi, že tvrdost není ideální - jsou moc tvrdé. Rozměr přibrousíš snadno na smirku - jde to až příliš rychle! Divné zbroušení, na fotce - je nutné, uhlíky jsou tam uloženy pod úhlem. To zbroušení musíš vytvořit smirkem, aspoň rovinku, když už ne duté zaoblení. Jinak ti větrák pojede pomalu a to hodně dlouho, než se to obrousí samo... (jsem to kvůli tomu znovu rozebíral). Uhlíky jsem kupoval v servisu, kde měli desítky typů na výběr. Pár stál asi 150 Kč. Připojení na stávající kablíky je dost ošemetné - já jsem volil zamačkávací dutinky a ještě prolít cínem, ale ten cín zase zkřehne tu měď a taky brání pohybu. [upravil dne 3.11.2011 16:44 od P607Olda] Citovat
Vítek1 Odesláno 3. listopad 2011 Odesláno 3. listopad 2011 no me dneska zase prestal fungovat a vul jsem tu spicu na uhliku zbrousil ale uz zase jede! jenom dela rachot jak svina Citovat
Vítek1 Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 tak dneska jsem tam nacpal uhliky z altiku favorita aspon myslim ze z neho je trochu jine,j vyvod ma z boku a musel jsem ho brousit ze 4 stran. Drat byl taky kratsi.cena 30kč za oba Citovat
Vítek1 Odesláno 5. listopad 2011 Odesláno 5. listopad 2011 no jede zatim trosku seveli ale ty uhliky sednou a bude to ok. me jel i pred tim akorat nekdy kdyz auto stalo treba 8 hodin tak se nerozjel az treba po 1km cesty, tak cas ukaze co a jak. Mozna to muze delat i treba regulator ne? ale ja ho uz nemam na vetraku dzesom ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.