Přejít na obsah

taven

Uživatel
  • Počet příspěvků

    55
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1999

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Čelákovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

taven's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Dnes vyměněna ta podtlaková hadička za originál novou, k tomu výměna svíček, vzduchového filtru, vyčištění klapky, která ale byla víceméně čistá a navrch výměnu krokového motorku za použitý původní. Najeto 80km a vše OK, volnoběh se srovnal do předchozího stavu, takže občas si zhoupne, ale nic hrozného. Díly celkem za 7 stovek. Takže pokud někdo budete mít podobný problém, tedy že po zahřátí motoru zůstává vysoký volnoběh, zkuste jako první zkotrolovat tuto hadičku. Dá se celá prohmatat bez demontáže čehokoliv, jen musí být studený motor
  2. Dobře, díky za radu. Koukám že stojí 200, tak jí koupím celou novou.
  3. Trochu jsem auto prohmátnul a opravdu je ta zmíněná hadička i u mě prasklá a to přesně v tomto místě. A poměrně hodně, asi už to bude dlouho. Až bude trochu času, zkusím zalepit a uvidíme co se změní.
  4. Ahoj, bylo to prodřené tady na této hadičce na obrázku? Řeším problém s podobnými příznaky, než se začnu šťourat a měnit a zkoušet, rád bych měl trochu jasno a prověřil právě nesmysly typu přisávání vzduchu, prodřená hadička nebo uhnilý kabel... Auto mám 8 let, LFY r.v. 99/00, od začátku lehce houpe volnoběh, někdy víc, někdy míň, má na to vliv i počasí. Auto nikdy samo nechcípalo. K tomu mám špatné starty, pokud s autem nepopojedu alespoň tak kilometr... prostě pokud jenom nastartuju a třeba přeparkuju, následující start je většinou horší, jako kdyby auto dávalo špatně jiskru... stačí pár vteřin točit a vždycky naskočí, ale štve to. K tomu ve velkym horku se vzácně po nastartování po rozjezdu motor dusí, kucká... (připomíná to vadný rozdělovač na bývalým Renaultu 19), ale během chvilky je ok, stačilo vždycky trochu přišlápnout plyn - stalo se mi to celkově možná 5x. Měnil jsem před lety krokový motorek volnoběhu, vyčistil škrtící klapku a vyměnil svíčky a vzd. filtr. Řídící jednotku jsem resetoval odpojením baterky na několik hodin. Na diag. nic tehdy taky nic nebylo. Tím jsem tedy tehdy skončil, protože po přečtení všech možností tady na fóru od čidla teploty po zapalovací rampu mě přešla chuť a problémy nebyly takový, abych to řešil a utopil v něm hromady peněz. Ale posledních pár dní pozoruju zhoršení. Objevily se problémy s volnoběhem po zahřátí motoru. Studený motor je ok, po zahřátí, jakmile na budíkách už ukazuje 90°, tak normálně na +-850ot. a stále lehce houpe, ale po ujetí cca. 20-30km stoupne volnoběh někam na 1200ot., stále lehce houpe, ale neklesá ani když ho nechám běžet delší dobu. A dřív než po 20-30km to nedělá. Za týden mě čeká technická a tohle mě trochu děsí, protože na emisích to s volnoběhem na 1200ot. nemá ani cenu zkoušet . Plánuju preventivně znovu vyměnit svíčky, vzd. filtr, vyčistit klapku - děláno před 40 000km. Dál zkontroluju hadičky, speciálně tuhle co jsi popsal, pokud je to ona. Vrátím zpátky původní motorek volnoběhu, protože ten špatný evidentně nebyl a ten vyměněný byl noname... dalším krokem asi bude rozdělání rampy a případná oprava izolace, pokud bude vadná (objevil jsem zajímavé silikonové zalévací hmoty http://www.elchemco.cz/produkty/116/silikonove-zalevaci-hmoty/). Pokud stále nic, tak si na ebay objednám zelené čidlo a MAP, to tam stojí pár švestek. Zajímal by mě názor na výměnu čidla v klapce - podle service boxu SONDA TEPLOTY VNITŘ VZDUCHU, měl někdy někdo vadné? A co takový potenciometr akcelerátoru nebo snímač akcelerace... s tahem motoru jinak nemám problém, takže ty asi spíš mohu vyloučit? Díky za reakce
  5. Díky za postřehy. Tak nakonec je rozhodnuto, bude se opravovat, servis už má nakoupený díly a bude to stát okolo 40 tisíc - osobně bych do toho za takový peníze už nešel, ale máti auto chce, jen je naštvaná, že jí někdo nabourá a ještě na tom prodělá kalhoty... nehledě na to, že už je 14 dní doma na neschopence s hnutou krční páteří a pohmožděným hrudníkem - tak snad dostane alespoň za to něco.
  6. Ahoj, chtěl bych znát váš názor na zhodnocení stavu a hodnoty tohohle auta. Matce nedal chlápek s Mazdou 323 přednost na stopce a vletěla mu rovnou do boku. Jeho pojišťovna - česká poj. - nám dneska sdělila, že je to totálka a posílají nám 31 tisíc, auto ohodnotili na 44 a 13 je prý hodnota auta, které nám zůstane. Něco o autu: P206 1.4 rv 2001 najeto cca 110 000km - skutečné - pouze 2 majitelé v rodině (máma a před ní děda) nikdy nebouráno, vše původní - cca. ve 100000 měněny tlumiče a rozvody, do roku 2008 garážováno výbava víceméně nic - jen 2 airbagy a přední okna v el., nemá abs Co všechno je poškozený zatim není úplně jistý, servis na to nesahal dokud neohodnotil likvidátor škodu, ale předpokládám že to budou jen plasty a plechy = kapota, blatníky, pár plastů do podběhu, nárazník, výztuha a světla - nic víc by snad být poškozený nemělo, auto je i víceméně lehce pojízdný, jen plast. podběhy škrtaj o kolo. Co myslíte, je cena adekvátní? Má smysl smlouvat s pojišťovnou? Pokud by si to nechtěla nechat opravit, za kolik by se takhle bouraný dalo prodat tady na klubu? Díky!
  7. taven

    Divné zvuky

    dela to elektromagneticky ventil na odsavani benzinovych par... pokud si nazev pamatuju spravne... je to takova cervena kulata vecicka nalevo od jednotky. Mam taky 1.8 16V, a za tri roky co ho mam to delalo vzdy jen v zime, letos zatim zda se klid... udajne to i kdysi v autorizovanych servisech resili tak, ze tu vecicku jenom obalili do molitanu aby se zvuk utlumil - takze jestli ti to vadi, zkus tohle.
  8. mel sem stejny problem v zime - nebyly to uhliky, ale cely ventilator byl vytopeny - pravdepodobne od peny na cisteni klimatizace kterou sem strikal primo na nej nekdy na podzim ... kazdopadne veskera elektronika na ventilatoru zelena, dalsi jednotka za ventilatorem v tunelu jakbysmet... stacilo ocistit a funguje krasne dal.
  9. taven

    Rádio (CD) hraje a nehraje

    k tomu CD, taky mi obcas nenacita - u me je to tim, ze kdyz nezapnu CD prehravac hned jakmile vlezu do auta, jak zapnu topeni a meni se teplota, CD se v radiu zamlží, orosí... a pak logicky laser necte... vzdycky kdyz mi to necetlo, stacilo vyndat, otrit viditelne zamlzenej disk, a zase cetlo.
  10. taky mám tenhle problém, cca. okolo 2000ot., motor 1.8 81kw, a taky to začalo po výměně středního a posledního dílu výfuku
  11. takze trochu prasacky a provizorne opraveno... kupodivu funguje snad spravne, krome max. rychlosti kdy nefouka... coz je mozna vyhoda protoze puvodne nesel uplne vypnout nikdy jako u vsech tehlech panelu. Uvidime jak dlouho to vydrzi, asi se casem prosoupe na tistenej spoj, uvidime.
  12. zda se mi ale ze tam ty pruzinky byly 3... k cemu ta treti ?
  13. tak presne to sem mel taky... ale to nebyl problem proc sem to rozdelaval. v posledni dobe mi obcas prestal ventilator uplne foukat, zrejme byl spatnej kontakt prave tech ted uz ulamanejch pacek
×
×
  • Vytvořit...